Všechny komentáře k článku:8+ hodin u počítače bez únavy očí? Pro brýle Gunnar žádný problém

???????

Brýle za dva a půl ticíce. Hmmm, mám sluneční za dva tisíce s polarizačními skly a nemůžu si je vynachválit.
Přečetl jsem si článek a asi vyhrává cenu za největší počet marketingových sloganů na větu a řádek. PR oddělení asi došlo, že lidé méně čtou, tak odbourávají text a nechávají jen promo výkřiky a nadšení.
Zároveň je tam spousta blbostí a nesmyslů. Jen pro ukázku, jak mohou brýle podávat jasný a nezkreslený obraz, když mají filtr na potlačení umělého světla, filtr potlačující ostatní parsky pro zvýšení kontrastu atd.. Asi odstiňují, asi i zvyšují kontrast, ale proboha výsledkem nikdy nebude JASNÝ A NEZKRESLENÝ obraz. Připomíná mě to když v předminulém století různí šarlatáni prodávali lék na všechno. Léčil všechno, včtně dobytka a navíc se tím daly leštit parkety.
Brýle možná fungují, sluneční brýle také fungují, ale podání výrobku je lživé a laciné. Asi je taková doba, ale já nejsem.

@aradan: PS: alternativou jsou oční kapky (třeba Refresh od Allerganu, nebo Visin a další), dobře seřízený obraz monitoru a vhodné osvětlení místnosti ,ale nikdy zase nebudete tak cool jako ta slečna na obrázku
PSS: jestli brýle opravdu pomáhají a někdo mě z krabičky odstraní promo leták, tak si jedny koupím

@aradan: Sice na ty PR kecy neberu ohled, ale zajímala by mě zkušenost obyčejných uživatelů.

@aradan: jako je to zajimavy vyrobek:D ale i po 12 hodinovem hraní a sezeni u PC me oci nepocitujou zadnou unavu:D takze za mě je to docela zbytecnost

@Ozzy182: Né žeby tyhle brýle nevyráběl i SteelSeries :)

@MaJkYcZ: Firma SteelSeries spolupracuje s firmou GUNNAR, takže se není čemu divit. SS používá stejné technologie, avšak trochu jiný design,značku a určení produktu primárně pro hraní. R.

@aradan: Tyto brýle mám a jsou rozhodně dobré na ty "sněhové pláně" webů a aplikací s bílým pozadím, které nejde změnit.
Bílé a jiné velmi světlé pozadí by se vůbec na monitorech nemělo objevovat, ale když už je, tak to tyhle brýle naštěstí řeší. Čtení textu na obrazovce je s nimi velmi pohodlné. Na druhé straně nevím, jestli to má nějaký přínos pro hráče, protože i při delším hraní her (třeba celý den) žádný rozdíl nepociťuji.
Tím, že jsou brýle žluté, nedoporučuji grafikům - sice zvyšují kontrast, ale zkreslují všechny barvy.Poslední poznatek - upravují geometrii obrazu, takže se zdá jakoby mírně přiblížený. Toto má i jednu nevýhodu: nosím dioptrické brýle "na dálku" a i když bez nich na obrazovku vidím, při použití těchto speciálních brýlí si musím sednout k monitoru blíže. V textu se píše, že se dají pořídit i dioptrické, ale nevím, jestli se mi do toho vyplatí investovat.Totiž abych to shrnula: brýle jsou dobré pro "práci" s textem (čtení, psaní, programování). Pro hráče mi to přijde jako zbytečnost a pro grafiky přímo kontraproduktivní.

Teleshoping

Omlouvám se, ale nemůžu si pomoct a celé mi to přijde jako z nějakého teleshopingu, kde prodávají v podstatě "zázrak" za cenu "pouhých" 2500 korun.Připadá to tak jenom mně?

Obrázek

Ta madam na obrázku prošla Photoshopem snad vícekrát než vlastním make-upem... A i tak na mě ta fotka působí, že jí brýle sedí křivě. :)Jinak bych těm brýlím nevěřil ani nos mezi sedly. Pžiznám se rovnou, že jsem je nikdy nezkoušel, ale podle mě, jestli mají nějaký účinek, je to tak maximálně placebo efekt. Jak píše kolega aradan, raději si dobře seřiďte osvětlení místnosti a nastavte zobrazení monitoru tak, abyste nemuseli při vzdálenosti, v jaké od monitoru sedíte, zaostřovat. Dejte monitor do polohy cca tak, abyste měli jeho horní hranu ve výši očí a máte většinu ergonomie vyřešenou.Chcete-li řešit únavu, začněte ergonomií pracoviště - na internetu najdete rad spoustu, z nichž většina dává i smysl a funguje. Zázračné brýle budou spíš to poslední, co může pomoct.

@dohnalek.pavel: Jestli ty migreny nebyli z ni .....

Nevim, nevim :)

Koukal jsem na nějakou (snad nezávislou) videorecenzi a všechno je trochu žlutší, větší a ostřejší a prej po tom skutečně míň bolej a vysychaj oči. Taky prej nic nevážej, takže člověk neví ani, že je má na sobě. Nevim, nevim. Když v práci po celý pracovní době u počítače odcházim, tak mám trochu červený a vyschlý oči, ale než dojedu domů, jsem v pohodě a ani o tom nevim... Hlava mě nebolí a jestli bolí, tak spíš ze ztuhlosti krku. Pro mě je to asi k ničemu, ale hromada lidí si furt vykapává oči Visinem a praskaj jim žilky v očích, tak to můžou zkusit a kdyžtak v 14-denní době vrátit, bejt jima, tak do toho jdu :)

@EXECUTOR: K tomu vysychání očí, když člověk nesedí v průvanu, tak jak by mohly pomoci? Nepustí čerstvý vzduch k očím a to je výhoda?
Jestli někomu vysychají oči v práci, tak je to známka toho, že tam mají málo vlhký vzduch (nebo sedí v průvanu). Pár kytiček, zalévat, pohoda. :)

@aradan: Pravda, že to tam možná ani ten člověk neřikal, to jsem si nějak domyslel :) ... Btw. kdo ví, třeba ta žlutá barva donutí člověka víc mrkat :)

@EXECUTOR: Ale jo, říkali to tam. Možná se oči zapaří a pak nevysychají. :)
Žluté zabarvení je vhodné do oblastí s oparem, nebo zamlžením. V něm zvyšuje kontrast a je vidět dál.

@aradan: na to ale stačí zabarvené "pracovní" brýle co dělá třeba UVEX nebo 3M a stojí kapku menší sumičku. Kolega má takové na kolo a nestěžuje si. :-)

Trochu jiný problém

Tak pokud se nepletu (což je klidně možné) tak jen stará CRT vyzařovala. Takže dnešní problémy budou spíš z toho, že se jedná o strnulý pohyb (oční svaly, (ne)mrkání, nemluvě o krku, zádech, ...). Když z tohoto vycházím, je levnější a efektivnější (brýle řeší pouze oči) nastavit si nějaký "budík" třeba po 30ti minutách a na 5 minut dělat něco jinýho, projít se, apod. I když je člověk hodně zaneprázdněný, tohle se dá.

Zkušenosti uživatelů

.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady