Všechny komentáře k článku:64 jader, 128 vláken a 7nm výrobní proces. AMD předvedlo monstrózní procesor

Nepřehání to amd?

Upřímně mám amd rád ale pomalu mne to začíná zavánět monopólním chováním byl jsem hodně rád že vyšel Ryzen jsem rád za konkurenční boj ale docela se bojím že intel neudrží krok když to nejlepší co teď vydává je skyline refresh refresh refresh a na 10nm jsi asi ještě nějakou dobu počkáme ale u amd je 7nm docela blízko aby jsme neskočily jako před vydáním ryzenu kde jedna firma vyrábí CPU a druhá nestíhá.

@pejchar1: To bude jak v Římě, během roku 69 měli tzv. rok 4 císařů, řekl bych že se budou v čele střídat podobně

@pejchar1: Tak snad třetí generace Ryzen bude 7 nm,potom upgrajduju...

@pejchar1: Normální konkurenční prostředí.
Čeho konkrétně se bojíte? AMD má sotva 10 procent světového trhu. Až bude mít 70, začal bych se bát. :-)
A to říkám jako mnohaletý Intelista.
Přeju AMD hodně štěstí, z konkurenčního prostředí vytěžíme hlavně my, zákazníci. To co dělal Intel posledník cca 5-7 let je ostuda.

Server CPU od AMD?

AMD začalo fušovat do serverů? To je ale trošku pozdě, ne? Předstih Intelu s velmi úspěšnou, reálným prostředím a dlouhými léty prověřenou, řadou Xeonů, už prostě nedožene... Chtěl bych vidět toho manažera, který by... až ta c64/t128 kostička přijde do prodeje..., na ní založil nějaké výpočetní centrum, když by mohl sáhnout po prověřené konfiguraci 2 či 4 CPU na jedné desce od Intelu, které taky budou umět 4TB RAM a kdo ví co ještě, ale už ví, že mu může věřit! A co teprve ten socket? Přítlak CPU? Distribuce proudu? Load balancing a s tím spojená disipace tepla a tepelné dilatace? Myslím, že je to výstřelek. Na světě je spousty výstřelků, které nás ohromily, zazářily... A pak upadly v zapomnění, prostě protože tomu lidi neuvěřili. A zároveň si myslím, že až přijde intel s něčím takovým, půjde to okamžitě na dračku. Prostě jsme takový! Intel si takhle vychoval a dál vychovává generaci za generací solution design inženýrů a IT specialistů... Čísla podílu na trhu mluví už dekády velmi jasnou řečí. Příjemnou zábavu!

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady