Všechny komentáře k článku:AMD se nelíbí udávaná spotřeba Core 2

Spotřeba

Teda pánové, když to vezmu do extrému, že si za pár let do malého kanclu koupím 4 tyto nové PC, tak to mám takový malý přímotop a cena za výdaje na elektřinu stoupne a firma s 50 ti PC?...Nostalgie:Kde jsou ty doby, kdy stačil pasiv na chlazení procesoru.To se všude mluví o ekologii.A PC za chvilku bude všude a mít každý, to bude spotřeba.Jedině ČEZ bude spokojen.Omlouvám se o odbočení, ale i toto stojí za zmínku.

Možnosti
8 reakcí
poslední 25. 7. 2006 10:42

Hmm, odbočení od tématu to zas tolik není. Je to skutečne k zamyšlení. Dnešní kancelářské PC má spotřebu jako nedávno herní supermašiny. JE to asi přirozený vývoj v elektonice ale je to podle mě k zamyšlení. Myslim ze uz to doslo i nekterym firmam viz. Intel a i AMD.

@Stíba: Neni to normalni vyvoj elektroniky - je to konsum, marketing a hloupost tech, co takove masiny kupuji. Oni totiz v tech kanclech maji herni masiny.

@fsvo: konecne tu nekdo rekl neco rozumnyho
a pravdiviho

chyba lávky, za těch pár let jsou pc zdroje mnohem efektivnější, tehdy pc se spotřebou 100W si bral ze zdi téměř 200W, dnes kvalitní zdroje si berou jen o cca 20% víc a jsou určité hranice, nárůst spotřeby nejde lineárně přímo uměrně s výkonem :)

@=KKaazz=: tohle je sqely argument - vsechno je v poradku, protoze driv mel zdroj 50% ucinnost a bral si 200W, zatimco ted ma 80% a bere si 370W

@=KKaazz=: Môj elektromer by ti odpovedal záporne... kde sú tie staré zlaté časy, kedy sa mi po zapnutí PC nešiel elektromer ukrútiť k smrti... :o))

a taky jsou tu ještě varianty CPU od VIA a jiné, které jsou chlazene pouze pasivem a maji DTP do 1OW :) ... ale taky výkon mají poměrně LOW, ale kdyby byla konkurence na poli operačních systémů a kancelářských aplikací, kterým by tak nesmyslně nenarůstala HW potřeba, uplně bohatě by takové CPU do kanceláře stačily

@=KKaazz=: via c7 by se mela pohybovat do max. 20 W (cela platforma, tj. zakl. deska s integrovanymi prvky), jeden disk max 13 W (seagate, wd je o cca 2 W niz), pamet nevim, rekneme 10 W. celkem tedy nejakych 40 W + 25% k tomu je nejakych 50 W.pokud si vzpominam, celeron (pentium II) byl mezi 20 a 30 W.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady