Všechny komentáře k článku:Další střípky do skládačky. AMD prozradilo detaily o nových procesorech Ryzen

MB?

Mám dotaz zda současně s tímto budou v nabídce i základní desky, které si poradí s 16ti jádry??

@VOSYKA: Budou a jsou k dostání 😂 co to je za hloupou otázku?

@BC13: Hloupou odpoved jste dal vy, když ten procesor má jinou patici která ještě v prodeji není

@VOSYKA: Budou.
Threadripper ovsem nebude pouzivat socket AM4 ale vetsi TR4 (SP3r2), takze pozor napriklad na vyber kompatibilniho chladice.

Porovnání i9 a nejvýkonější AMD to x1920 nebo jak

AMD 16 jáder 32 vláken
Intel 10 jáder 20 vláken tak je to asi jasný

Ověřený GEEK - level 3

@Antonin Wiesner: AMD Vishera FX-8350 - 8 jader
Intel Pentium G4560 - 2 jádra
počkejme na testy :-DKaždopádně 1920X má opravdu obrovský potenciál obsadit nemalé množství pracovních stanic.

@BERNADIC: Co tak koukám na výkon např.SETI, tak 26 vs 15 GFlops. 3,5k vs 2k. Vcelku ok ne?

@Antonin Wiesner: A co je na tom jasnýho? Že i přes všechno na papíře bude zase AMD míň výkonný? Písnička stará a stále se opakující posledních X let.

@jelinek.milos: Ty jsi tu asi posledního půl roku nebyl, že? Ryzen CPU se celkem povedly. A jelikož nebude moc lidí, kteří si pořídí 16 jádrový CPU na hry (a ani tam AMD moc neztrácí proti Intelu cca 5-10%), tak v aplikacích bude AMD díky více jádrům (při stejné ceně) celkem vítězit. Takže ano, je to jasný.
Tím netvrdím, že se Intel přestane kupovat, má celkem silnou základnu lidí a firem, ale bude tu konečně výběr, ne jak doteď, kdy si prostě Intel koupit musel a podle toho taky vypadaly ceny Intelu.

@jelinek.milos: To bych tak jistě netvrdil , AMD bude do prac. stanic , které obsadil Intel a nějakou dobu bude trvat než se vymění za AMD ( pokud vůbec a jestli Intel něco předvede tak stejně bude Ryzen alternativa ) .
Ve hrách je to +/- stejný takže AMD srovnalo po letech krok, takže uvidíme, teď by mohli konečně po letech srovnat krok v GPU a bude to zajímavé.

@jelinek.milos: Ajeje uplakánek :-D

@Antonin Wiesner: Takovému srovnání se musím jen smát, to je jako určovat kvalitu výrobku podle PR oddělení dané firmy která výrobek vyrábí a chce prodat.

@holcat: Tak to srovnání co se počtu jader není fér.... co ale je fér, srovnání podle ceny. Buď si budeš moci koupit Intel verzi za 999 dolarů z deseti jádry a dvaceti vlánky nebo za naprosto stejnou cenu 16ti jádro z 32 vlákny od AMD. Nejlepším na tom je, že tohle se musí líbít všem jak příznivcům Intelu tak těm co fandí AMD protože i příznivec Intelu pochopí, že Intel bude muset jít drasticky s cenou dolů a že to znamená konec extrémně předraženým procesorům značky Intel.

@blankyto: Jak neni fer i9 18/36 AMD ma jen 16/32 :D X299 je pro me fail , VEGA je fail , GPU AMD nic , NV zas ma ceny GPU nahore :-(
Ryzen 1700 je dobrej ,ted testuju od OC 3.9- 4.*Ghz je brutalni vykon

@Antonin Wiesner: 16 rohlíků každý 20g a pak 10 rohlíků každý 50g.... tak je to asi jasný.A nebo spíš 16rohlíků vs 10rohlíků když sežereš max 6.......To jsou vážně komentáře, bez urážky.... Jediné co je jisté, je že je zde potenciál v multithread aplikacích (za předpokladu že na to budou naprogramované), to je celé.

@K4my: Čim víc pruhů tim víc Adidas.

@holcat: tak pokud dostanes vic pruhu ve stejny cene proc ne.. Vska Ryzeny dokazaly za poslednich par mesicu celkem zahejbat s trhem a AMD celkem razatne narostl podil na trhu.. Takze o uspechu platformy RYZEN nemuze byt zadna pochybnost

Ověřený GEEK - level 3

@stratos.: Z "nuly" se vždy roste rychle a ve velkých procentech nárůstu. AMD rozhodně úspěch přeji a doufám, že ho nesejme Intel při následujícím refreshi architektury, kterou AMD kutí dlouho a Intel mění "jak ponožky".

@stratos.: Jak jsme již psal, AMD +/- srovnalo krok s Intelem po několika letech ( to není zase na bouchání šampáňa ).
Jak co zahýbalo s trhem se projeví po delší době.
Fakt je , že reakce Intelu pokud nebyla nulová tak byla hodně rozpačitá viz. jejich novinky, až zase Intel udělá svůj obvyklí trik a to refresh stávajících novinek tak, aby zase AMD nemuselo dohánět.
Tak teď už stačí vyrovnat krok ještě s NV a bude to celkem zajímavý.

@holcat: já myslím, že tohle na bouchání šampáňa rozhodně je, realita je následující:NVIDIA = finančně silná firma vyrábějící hlavně GPU
INTEL = finančně ještě silnější firma vyrábějící hlavně CPU
AMD = zadlužená firma, která své bídné zdroje musí dělit na vývoj CPU i GPUNvidia i Intel si na vývoj svých produktů mohou dovolit vynaložit x miliard dolarů, takže je vůbec zázrak, že AMD se v případě CPU dostalo jakžtakž do hry a v případě GPU konkuruje nvidii alespoň v mainstreamu

@Usm82: 1. že je AMD zadlužená je čí chyba ? Že dělí výrobu mezi CPU + GPU je jaksi její problém + chybná politika na poli CPU co trvala několik let je taky její problém.
2. NV vyrostla díky nulové konkurenci AMD a ta trvá , proto NV diktuje takové pálky za své GPU.
3.Intel jaksi zaspal po tolika letech vládnutí a teď se probudil a uvidíme + AMD dohnalo několika letý skluz a vyrovnalo se Intelu.Tady na CZC všichni opěvují Ryzeny ( nemám osobní srovnání a svoji přetočenou 6700 K za Ryzena měnit nebudu ) , ale pak se profláknou, že i po uvedení Ryzena jedou na Intelu a ostatním radí ať si ho koupí, což mě mate, protože ostatní jsou pro ně Intel p*ka + doporučování Ryzena do budoucna ( proboha asi amnézie , jak to dopadlo s Buldozerem ? ) a ohledně budoucnosti nemá moc cenu plánovat až se vývojáři uráčí využít více jader budou tady jiná CPU od AMD + Intelu.
Asi neslyšeli poučku od výrobců PC hardware : co si dal dnes na trh je už zastaralé.

@Antonin Wiesner: Jako velký zastánce intelu musím uznat že ryzen mě dost překvapil. Poslední dobrá věc od intelu byl procesor 6700K (7700K) a od jeho vydání je to celkem dlouhá doba (KabyLake nic nového nepřinesl, krom možnosti 2x M.2). Pokud bych přemýšlel nad multithread procesorem šel bych do Xeonu. Překvapivě ač nemám rád červený team, tak jsem jim poslední dobou začal fandit, aspoň se zaměřují na to co zákazník požaduje. A těm co touží po HEDT procesorech na hry se můžeme společně jen smát.

@Antonin Wiesner: Mě se opravdu líbí komentáře těch zatemnělých tupých palic intelu. :D Je sranda se koukat jak jsou mezi náma i naprosto tak moc tupý lidé, že panu bossovi Intelu který využívá své kvantity cpou s úsměvem prachy do kapsy a ještě mu dělají zdarma reklamu. :D Takže schrňme si to: Oni si koupí procesor za 10k který je ovšem jen 4 jádro WWWAAAAAUUUUUU! To vám na budoucí hry co budou potřebovat 8 jader dozajista bude stačit. A eště k tomu tráví pro intel čas a veškeré svoje nervy jak malé dětíčky na pískovečku aby intel měl vždy pravdu. :) Panebože lidi, taky se trošku zamyslete jak o sobě můžete říkat jací jste OP Ajťáci když soudíte procosor podle značky. :D Jo, uznávám díky 3D tranzistorům, podporám DDR4 pamětí a jiným věcem je logicky intel ve hrách lepší ale tyjo zamyslete se proč asi to tak je?? Myslíte si že zázračné 3D tranzistory intelu na to mají jako vliv? Nebo to, že je to zabalené v krabičce intel? Víte proč? Je to kvůli optimalizaci a aktualizacím hlavně pro intel. :) Stále AMD je ROZHODNĚ VÝKONĚJŠÍ CPU za nižší cenu! Posaďte do stroje který je skvěle optimalizovaný pro intel tu jejich i9 a proti ní Ryzen 7 1800 Oba procesory přetaktujte a kdyby bylo vše správně optimalizované tak ano, v případě i9 intel vyhraje za pomalu ale 2 násobnou cenu a nebuzde to o moc. :) S horšíma teplotama navrch protože AMD uchladí jejich normální box chladič a intel??? Haha, pořiďte si nový. Nehledě na to, že základovky na intel jsou i dražší. :) A potom dejte test 8 jádrové I7 vs ryzen 7 1800 a ryzen přirozeně vyhraje. :) Vy nechápete plno lidí co tu malou hlouposti že Intel je hodně aktualizován a AMD "vstává z popela" a na to, že teprve začíná odznova prakticky začínají dost dobře. Počkejte si nějákou dobu a intel bude v háji s jejich politikou pay pay pay (Zaplať,zaplať,zaplať) to daleko nedotáhnou. :) A minimálně budou nuceni snížit ceny konečně. A prosímvás vyhněte se komentářům stylu "ALE INTEL JE NA HRY LEPŠÍ". Přestaňte být najivní jak malý děti kterým dá někdo čokoládku. :) Je to jen zatím, kvůli optimalizacím.

@LukasMasek: Tolik chyb ach jo a mezery v oboru také... jinak nejsou tu jen děti ale i lidé, kteří mají zkušenosti a praxi přes 30 let, nikoliv jen brouzdání na internetu či hraní her, nesuďte předem, a jinak mám na to svůj názor a je lepší být zticha, protože jinak by z toho jeden pošel...Moc jste to ale nevylepšil tím svým románem, takže v bledě modrém to samé jako i...ti od Intelu Vás mám brát jako AMD i...ta ?i ten Stratos, který býval velmi otravný, to dneska kočíruje a mám radost, že už tak nezlobí, ale najdou se vždy další a jedou ve stejných kolejích...PS: K čemu ty kecy kolem, kdo jaké má prostředky apod ? Lidi zajímá produkt a cena..." To vám na budoucí hry co budou potřebovat 8 jader " = tahle pohádka už je ohraná a nedá se na to už koukat, pořád až, a kdyby, a budoucnost, a potom bude potřeba apod nesmysly... a až to jednou opravdu bude potřeba, tak nějaký Ryzen už tu ani nebude v prodeji :)budoucnost není o počtu jader, ale o výkonu, tam vede zatím intel, jinak klidně můžete mít 128 jádrový CPU s výkonem kalkulačky, k čemu to ? ryzen není špatný, ale moc ho přeceňujete, tím pádem se chováte úplně stejně jako ti idi...ti co chválí všude intel, podejte si ruce, nashle :)

@walker2: OOOOOhh, promiň moc se ti omlouvám dědo vševědo že se můj názor nerovná tomu tvému. :( oooh, promiň. ;)

Ověřený GEEK - level 3

@LukasMasek: Přiznám se, že jak jsem narazil na slovo "budoucí" v textu, tak jsem skončil se čtením, protože to bude jen snůška nesmyslů, předpokladů ... a nesmyslných předpokladů.
O budoucnosti jsme za ty léta slyšeli tolik keců, že myslím, že máme dosytosti na dalších x let vystaráno.
Né nadarmo tyhle "předpoklady zářné n-thread budoucnosti" začaly s Core 2 Quad, pokračovaly přes 6ti jádra AMD, k Bulldozerům a Piledriverům i k 2011 platformě.
Říkat tomu můžete jak chcete - poskoci AMD, poskoci Intelu, já osobně tomu říkám zdravá dávka cynismu vůči schopnostem vývojářů na PC platformě.

@LukasMasek: Tolik slov a vlastně nic, jen snůška dohadů a předpokladů o budoucnosti ( to je zatím hlavní deviza AMD zastánců ) a co jako ?
Pravopisné chyby + mezera sem a tam ,takže to působí , že to psalo malé naivní dítě které nedostalo čokoládu a nebo AMDfanGuy , prostě někdo takový jako jsou ti jimiž ve svém románu opovrhuje ( tupé palice intelu ).

@holcat: Přátelé i nepřátelé... Říká se, že ukázaná platí. Tak je dobré si trochu počkat. Ono se to časem uklidní a pak můžeme posuzovat. Tohle napadání je na ho.no. Jo, přesně tak.

@LukasMasek: Pochopitelně inteloví chytráci co nemají v hlavě dostatek intelu (inteligence) si to aspoň dnes mohou vykompenzovat Intelem v počítači. No povězte není to úžasné??? :D :D Apromiňtě prostě že se můj názor neshoduje s tím vaším, já už jsem si zvykl že mě někteří lidé nemají rádi. ;) Ale i přes to ti přátelé převažují. A nějáké komentáře virtualních frajerů kteří tu ze sebe dělají největší machry na počítači za klávesnicí mě doopravdy moc nezajímají. :D Děkuji za pochopení, loučím se. ;) Až se naučíte vy mě slušně na mé komentáře odepisovat možná se to pak naučím i já zatím jsem tu moc inteligentních lidí kromě pár nepotkal. Pár jich je ale většinou ti nejchytřejší do tohohle očistce a tohohle kentusu radši nic nenapíšou. :) Takže hold asi nejsem tak chytrej jako oni. :( Fňuk.. Ale já to něják unesu jinak, taky vás mám tak moc rád. :) Děkuji za přečtení mé "další únavné slohovky"..

@LukasMasek: Tak jsme se opět pobavili a zase nic, no takže nashle, nikdo z nás nemá důvod na základě vašich příspěvků měnit názor.
Mě se opravdu líbí komentáře těch zatemnělých tupých palic intelu - vaše úvodní věta a to jste čekal jiné reakce ?
První větou jste urazil dost lidí takže protireakce byli ještě mírné.A nějáké komentáře virtualních frajerů kteří tu ze sebe dělají největší machry na počítači za klávesnicí mě doopravdy moc nezajímají. :D Děkuji za pochopení, loučím se. ;) Až se naučíte vy mě slušně na mé komentáře odepisovat možná se to pak naučím i já zatím jsem tu moc inteligentních lidí kromě pár nepotkal. Takže , že se chováte od začátku jako p*rase a urážíte ostatní za to mohou ti ostatní ? Aspoň to tak z vaší zbastlené věty a logiky vychází.

@Antonin Wiesner: Intel Core i9-7900X Počet jader 10, počet vláken 20, stojí 25 170,-Kč
AMD Ryzen 7 1800X Počet jader 8, počet vláken 16, stojí 11 976,-Kč
(zdroj: Heu**ka ke dni 21-7-2017)Za dvojnásobnou pořizovací Intel nebude mít nikdy dvojnásobný výkon. Ohledně spotřeby má Intel TDP 140 W oproti Ryzenu TDP 95 W nižší spotřebu. Tohle mi připomíná dobu kdy AMD se stébla chytalo a vydalo ty svoje CPU AMD Vishera FX-93xx s TDP 220 W. Dobrá nelze to tak úplně srovnávat, ale určitá podobnost tu je.Zkrátka kdo chce výkon a nezáleží mu na penězích jde jednoznačně do Intelu (ten bude mít vždy o několik procent vyšší výkon než AMD, ale také si za to nechá královsky zaplatit ale budiž). Kdo preferuje poměr cena výkon půjde rozhodně do Ryzenu. Protože vysolit o několik tisíc navíc jen proto, že je to Intel a má vyšší výkon o pár procent je nesmysl. Pokud nejsem modrásek (fanda Intelu), pak mě cena nezajímá. Běžný uživatel má někdy honičku využít 16 vláken, na tož pak 20 vláken. Cenové srovnání viz. výše mluví jasně. Za pořizovací cenu Intelu (viz. výše) mám s Ryzenem sestaven přes půl počítače (za utřených 13 194,-Kč, mám desku, ramky atd.). Nejsem zastáncem ani jednoho tábora, ale při koupi je potřeba zohlednit více faktorů než jen výkon a výrobce. Protože hry lze hrát na obou platformách a to kolik v současnosti hry využijí či nevyužijí vláken je mi buřt. Takové to CPU se nekupuji jen kvůli hrám.
Takže pokud budoucí uživatel nemá přehršel peněz. Umí počítat, ví k čemu bude počítač využívat (spuštěno paralelně několik aplikací) a nechce dát dalších 13 194,-Kč na víc kvůli cca 10 – 20% výkonu (jak v které aplikaci) za Intel. Tak pak má jasno.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady