Všechny komentáře k článku:Grafiky AMD Vega přijdou už za měsíc. Procesory Ryzen budou tepat i v noteboocích

Výkon Vegy tesne nad 1080Ti?

zajimavy je hlavne screen z DX12 Time SPy kde má VEGA 1600Mhz na jadre a cca o 250bodů porazila 1080Ti
http://www.guru3d.com/news-story/new-vega-10-687fc1-3dmark-fire-strike-performance-result-spotted.html

Možnosti
17 reakcí
poslední 9. 5. 2017 21:37

3d mark hraje jeden clovek z tisice

@NEHARIA: tak soucasny grafiky podle nej muzes vykonove srovnat celkem dobre, vuci vykonu v novych DX12 hrách ne? treba GTX1060 vs RX 580..

@stratos.: a ktery jsou to ty nativni dx12 hry?zatim vim oGears of War: Ultimate Edition
Forza Motorsport 6: Apex
Halo 5: Forge
Forza Horizon 3
Gears of War 4
Halo Wars 2samy packovaci blbinky a prehypovana forza horizon 3, kterou jsem mel tu cest hrat, vetsi dekadenci zavodnich her by clovek tezko dohledal, sbirani auticek pomoci nehoraznyho grindu

@NEHARIA: tech her je vic, hitman, tomb raider, BF1 novej sniper apod..
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_12_support

@stratos.: ty nejsou nativni (napoveda, zelene "YES" ) a vetsina z nich jede lip v dx11

@NEHARIA: jak nepovedeny, dyt treba u Hitmana zveda DX12 rezim vykon celkem rapidne, to samy ashes nebo sniper 4ZELENE oznacene hry = ze hra jde spustit pouze pod WIN 10 (nepodporuje DX11 OS) a tohle omezeni tam dal MS zamerne aby si lidi koupili WIN 10 kvuli hram co oni vydavaj na trh.. Nikdo jiny tohle nedela z rad ostatnich vyvojovych studiitj pletes si trosku pojmy :)

@stratos.: tak vidis, dokonce za to muze jen ms, nikoliv vule vyvojaru vyvijet v dx12hitman je totalne sprasenej hybridashes dejme tomu, to je takovy tech demo podobnych softwarovych vychytaveksniper 4, aha, tam to vlastne pomaha amd kartam, aby aspon dorovnaly gtx
https://www.techpowerup.com/reviews/Performance_Analysis/Sniper_Elite_4/4.htmlprotoze dx11 jim moc nejdekde jsou ty vykony v dx12?
https://www.youtube.com/watch?v=H6st6QZTDxEani to evidentne rx 580 nad gtx 1060 nijak zvlast neposouvauz ani ten hitman to nezachranuje? hm, to je teda pech
https://youtu.be/H6st6QZTDxE?t=5m58svsechno docela novy hry, nechtel bych videt takhle rozsahlej test ciste v dx11, to by 580 asi zaplakala

@NEHARIA: Překvapuje mě, že si Belka bere na klávesnici Sniper Elite, když je na Techpowerup jasně napsaný, že je AMD neschopný fungovat pod DirectX 11 a v DirectX 12 pouze dorovná výkon :D Ten už fakt neví, co píše a DDobré DDorty už mu lezou na mozek.

@stratos.: Pane Belka,
můžete mi vysvětlit pojem "nativní" DirectX 12 hra? :DZ toho seznamu, který jste vytvořil, totiž ani jedna hra nejede na enginu, který by byl od začátku psán v DirectX 12. Engine byl vždy pro DirectX 12 aktualizován.

Ověřený GEEK - level 3

@IvanPrinc: https://www.cnews.cz/gpu-vega-10-bude-hodne-podobne-fiji-ovladac-pro-linux-ukazuje-stejne-parametry/"Tento týden se také na webu objevily údajné výsledky ve 3DMarku, kterých dosáhla „neidentifikovaná grafika“ považovaná za Radeon RX Vega nebo jeho prototyp. Detaily dokonce ukazovaly i údajný takt GPU – 1600 MHz, což by bylo o hodně víc, než kolik má zřejmě čip Vega 10 v kartě Radeon Instict MI25. Tento až příliš dobrý výsledek je však podle všeho zcela zfalšovaný, tudíž nám indicii o výkonu nedává. Zdá se, že dotyčný report 3DMarku byl ručně zeditován a původce tohoto pokusu skutečnou kartu v ruce neměl."Takže fake?

@Khalai: Čím víc informací, tím víc se rozpadá Belkova roční masáž na téma Vega :D Prej technologicky tak pokročilá architektura, že ji Nvidia srovná až Voltou :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :DNa AMD koutku už ujišťuje, že takty budou rozhodně přes 1500MHz :D Zase ví úplný kulový, ale lidem už cpe, jak to vlastně bude :D

A co ten screenshot z FireStrike, kde je Vega pod GTX 980 Ti pane experte? :D Na ten už jste se nedíval, že? Na 4096 výpočetních jednotek a velikost čipu je ten výsledek opravdu směšný. GTX 1070 s méně jak polovinou výpočetních jednotek poskytuje vyšší výkon, ale to je od AMD normální, že ano? Konkurovat tak malému čipu s obrem, který má 2x takové parametry :D Co výrobní cena GTX 1070 vs. osekaná Vega?A ještě něco mě pobavilo pane experte:
"The architecture details actually also show a lot of similarities with Fiji (Radeon R9 Fury (X))"Netvrdil jste náhodou, že je Vega absolutně nová a překopaná architektura, kterou Nvidia doposud ještě nemá a technologicky to srovná možná až Volta? :D :D :D :D :D Zatím tedy čtu, že se jedná o téměř totožnou architekturu jako Fiji, ale pán bude asi hloupej a nerozumí tomu jako vy. Ještě doufám, že nás nečeká podpora ovladačů jako pro R9 Fury X, která se výkonem propadá na absolutní dno hned v několika nových hrách.

Ověřený GEEK - level 3

Tak to moc na vydání Vegy nevypadá.
https://www.techpowerup.com/233136/amd-vega-may-launch-with-less-than-20-000-units-available

Ověřený GEEK - level 3

@BERNADIC: To je tak, že tam cpou ty nahypované HBM2. Kdyby tam raději nacpali G5X na 12 GHz, tak by udělali lépe...

@Khalai: Ale kdyby tam nacpali G5x tak už by nebyli v ničem první.
Na Fury tam taky dali HBM prej pro 4k a jak se ukázal ubohý výkon tak jako zdůvodnění: museli tam dát jen 4GB, protože víc HBM neumožnovalo.

Ověřený GEEK - level 3

@holcat: Takže takhle raději zabijou kartu tím, že nebude k sehnání. To fakt dává smysl (ne!) :)

@Khalai: Co na to říct ? Prostě AMD.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady