Všechny komentáře k článku:Intel Haswell: procesory pro nejmodernější počítače přicházejí

Grafy

Take zavadzajuce grafy som dlho nevidel... Pod uroven CZC.

@Nightlight: Tak to je sada :D

@Nightlight: jsem čekal aspoň těch 10 % v navýšení výkonu ... no stěží to je 5 % (ale hlavně že máme výkonnější integrovanou grafiku ... )

@Adams_CZ: a jeste se to vic hreje a nejde to skoro taktovat :). Vetsi EPIC FAIL jsem snad u INTELU nevidel... Mozna se to da srovnat s fiaskem s architekturou Pentium 4 :)...

@stratos.: pokud AMD nezačne dělat konečně nějakou konkurenci,která může ohrozit tržby intelu ,tak takovýhle sh*ty tu bude prodávat pořád

@Adams_CZ: Intel nemá důvod nijak extra inovovat, máme tu tedy předražené procesory, které hezky topí, dají se taktovat opět jen některé kousky, opět je třeba nakoupit nové desky a navíc hrozí, že budou dělat pomalu jen modely v BGA provedení.
Jediné co je zajímavé je nižší spotřeba u notebookových procesorů. Jinak je to nemastné neslané.capitalism

@Artanis62: Intel.. Why???

@Adams_CZ: Máš recht.
Třeba by bylo za potřebí založit novou firmu.

@Nightlight: Ty grafy jsou husté, na první pohled jsem si říkal jakej masakr, ale pak jsem kouknul na stupnice a začal jsem se smát, tohle přece nikdo normální nemůže upgradovat z předchozí generace :-D

@Nightlight: na druhou stranu,má AMD prostor na vyrobení procesoru který bude -+ stejně výkonný nebo výkonnější

@Adams_CZ: Zatím jen tohle:
http://wccftech.com/amd-readies-fx-9000-highperformance-cpu-clocked-5-ghz-fx-8770-leaked/Pouze přetaktovanej Piledriver. Steamroller pro desktop letos vůbec nebude, jak se zdá.

@IvanPrinc: tak v tom případě AMD dělá dost velkou chybu...220 w to jako vážně ? :D

@Adams_CZ: A co ta cena skoro 800 dolarů? :D

@IvanPrinc: snad bude soucasti baleni i hasici pristroj.

@maniak1.cz: You just make my day! =DD

@maniak1.cz: lol, boxovany hasicak :D

@IvanPrinc: blázni... se vsadím že vybrali jen ty nejlepší kousky a pak to jen nataktovali,twl ... tomu říkám pokrok

@Adams_CZ: Taky, že jo. Ten procesor je jen přetaktovanej 8350.

@IvanPrinc: Vydání kousků s vyšším taktem dává smysl, ne však to značení a cena, i to TDP je docela WTF. Je to nějaký celkem starší hoax.

@Artanis62: cele je to haswrong

@Artanis62: No mně je to celkem jedno. Tento ani možná přístí rok nikdo nenabídne normální procesor. Aspoň ušetřím.Ještě, že jsem vychytal poslední neoje*banej procesor od Intelu, tedy Sandy Bridge.Příští týden se stejně budu věnovat tuningu :D

@Adams_CZ: 220W je akorát, co uchladí moje V8 od Coolermasteru, ale nedovedu si to představit, na úkor 5Ghz frekvence, o jejímž výkonu nic nevypovídá, bych do tak drahého CPU nešel. Už 125W je docela dost u klasických CPU, ale toto jako dvojnásobné topení ? Chtěl bych vidět někoho kdo to koupí a bude provozovat na masivním chladícím řešením. Pokud někdo k tomu koupí vodníka, je vymalováno, za stejné peníze si člověk může dovolit slušný podvozek na i7, která tolik netopí a výkonem strčí tuto 9xxx do kapsy. Nemyslím si, že nové FX budou o mnoho výkonější než Vishera a taktéž mě napadá, zda to nebudou jen některé kousky, které tuto frekvenci zvládnou i při masivním TDP. Možná je toto CPU určeno pro lidi, kteří slyší na onu "5Ghz" frekvenci.

@ProcházkaT: Celé je to hoax, je to nesmysl. ;)

@IvanPrinc: Ten článek vypadá jako docela kravina.
Na 4,8-5GHz se dostanou s rozumným chlazením všechny FX-8350ky.
Navíc FX-9000 je divné značení, první číslo totiž značí počet jader/vláken v daném procesoru(ne modulů).

@Nightlight: Dobrý den, máte pravdu. Výsledky testů jsou sice správné, stejně jako informace v textu, ale automatické generování grafů v Excelu nás zradilo :). Aby byl test přehlednější a nepůsobil zavádějícím dojmem, nahradili jsme grafy tabulkami s přesnými hodnotami.

@Nightlight: Adame máš pravdu,omloůvám se

@Lubos1989: Luboši,prosím...když něco píšeš,tak si to zkontroluj,neříkám že má čeština je nějaká úžasná...ale tolik hrubek ? vIděl,složímE,ZAbÝvající

Upgrade

mam i7 860 taktovany na 3.8, vic z nej nevymacknu ani na vode, chtel bych upgrade deska + procesor, se slusnym taktovanim, koukam na ten haswell a oproti 3770k je to o nicem, 3770k pujde lip taktovat ze? jest ese, uvazoval sckt. 2011 3930k jenze t uz je docela pecka penize chtel bych nejakou paradni desku, nejlepe ROG :) ale tam sem pres 20k :( nekde sem cetl ze ma prijit neco noveho do 2011, jak to tedy je? haswell ne e ?

@joseffilip: a co socket 2011 + i7 3820?? vyjde to na 10tis deska+CPU a muzes to hodit na 4500Mhz jak nic a mas platformu co ma nakou budoucnost a hlavne zde procesory maji kvalitni pajku mezi cipem a rozvadecem tepla..(IB i haswel maji nekvalitni pastu)

@stratos.: kdyz me se ta 3820 nelibi :) kdyz uz tak bych vzal 9mm zasel do banky a vzal 3930, ikdyz ji plne nevyuziju, jasne 6jadro k nicemu, zatim, ale proste kdyz uz bych upgradoval, tak chci mit pecku :)

@joseffilip: asi by mi stacila i ta 3770...

@joseffilip: tak 3820 je levnejsi nez 3770.... Tj nechapu proc davat 7tis za procak do mnohem mene perspektivnejsi platformy... Takhle koupis X79 + i7 3820 a treba za rok to prohodis za 6-8 jadro... Tj mas aspon kam jit.

@stratos.: to mas pravdu, 1155 konci a do ty 2011 myslis ze se jeste rozroste nabidka casem?

@joseffilip: ivy bridge-e je do 2011 planovano na podzim.

@azbestie: presne tak zatim sice jenom 6 jadra max, ale nativne sou to 10jadra z toho 4 jsou vypnute, tj je zde sance ze Intel casem uvolni aspon 8 jadro..

Pozor na chybu chipsetu

http://extrahardware.cnews.cz/revize-cipsetu-pro-haswell-opravujici-chybu-usb-30-bude-nejdrive-cervenci

@mcetkovsky: :D no to je snad ftip!!

@maniak1.cz: Mě by docela zajímalo, jestli se to dá reklamovat, až budou nový revize. Je to závada, takže asi jo.Stejně, kdo dneska uspává PC?

@IvanPrinc: reklamovat ? tezko. neni to vada, ale vlastnost.
hlavne to nedramatizujte. 90% uzivatelu tuto chybu vubec nezjiti a ostatni to preziji :-) prectete si o tom i jinde. jak castu asi tak budete uspavat PC uprostred filmu, ktery prehravate z vymeneho medie prez usb3 ? navic ne vzdy a u vsech zarizeni k tomu muze dojit.
je to tak uzce specificka chyba, ze ji vyrobci neresi.

Desky s Z87

Nikomu není divný, že czc nemá zatím ani jednu desku s chipsetem Z87? :D

@BlackEagle: Vzít pájku a použít stávající socket 1155.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady