Všechny komentáře k článku:LG OLED. Špička na trhu s XBOXem nebo dronem zdarma

Burn-in je taky zdarma?

Vzhledem k cenovce asi ne..

Ověřený GEEK - level 3

@john_doe: Sám koukám, že výrobci usilovně soutěží u první místo televizí s bezkonkurenčně nejhnusnějším zvukem.
Tak tenké, že se tam ani reprák nevejde ... a teď všichni řekněte wow ... nebo wtf ... furt si to pletu ;)

@BERNADIC: Zatím to jsou všechno velice drahé designovky. Vzhledem k ceně se stejně neočekává, že by někdo chtěl poslouchat zvuk z repráků televize, které jsou mizerné bez ohledu na model a cenovou kategorii...Když si koupíte televizi za 50 tisíc (což je stále na OLED docela nízká cena), očekává se, že nebudete typický Čech a za kvalitu si připlatíte. A tedy i za kvalitní reprosoustavu, která tu televizi doplní.

Ověřený GEEK - level 3

@dohnalek.pavel: Jo to já chápu, ale přecijen pak už to není moc televize, ale spíš monitor s tunerem ;)

@BERNADIC: No moje zkušenosti s 55" 4K TV od Philipsu říkají, že televize není jen monitor. :) TV zjevně dokáže při přehrávání z interního úložiště hodně výrazně vylepšit obraz (odstraní mnoho šumu, upscaling je výrazně lepší apod.). Nedaří se mi ani částečně replikovat ten výsledek, když přehrávám video z PC (dokonce ani 4K video nevypadá z PC tak dobře jako puštěné přímo na TV). Sice si říkám, že když to ta televize dokáže (byť nejspíš hardwarově), musí existovat softwarové nástroje pro PC, které s tím videem dokážou taky takové psí kusy, ale zatím jsem furt bez úspěchu.Takže není to jen o tom, že by ta TV byla jen monitor + tuner. Naopak, uvnitř se toho děje daleko více a zvuk mi přijde jako hodně minoritní část. :) A pak samozřejmě na obrazovku monitoru a TV jsou obecně kladeny odlišné nároky. Monitory musí být mnohem hbitější při reakcích a práci se vstupem, podporovat výrazně vyšší obnovovací frekvence apod. Hrozně rád bych tvrdil, že monitory a TV jsou vzájemně zaměnitelné, ale ze zkušenosti už vím, že nejsou. Ale to jsme docela stranou tématu. :)Abych se vrátil k tomu správnému, neslyšel jsem ještě TV, která by měla dostatečný zvuk. Pravda, neměl jsem doma TV za 100 tisíc a třeba Bose mi ukázalo, že i z malých repráků se dají dostat divy, ale myslím si, že ani TV za sto třínulových nebude mít repráky, které by se vyrovnaly kvalitní reprosoustavě třeba za 20 tisíc (což na kvalitní repro není kdo ví jak přehnaná cena). Připočítejme k tomu, že spousta lidí si koupí TV, třeba i hledí na kvalitu zvuku, ale že by pak TV umístili do správně tvarované a vybavené místnosti, to už je ani nenapadne, natož pak, aby to zkusili ve svém bytě vyřešit. :) Je to věda, se kterou si repro v TV nemůže už z principu moc poradit, tak se ani nedivím, že výrobci raději dají na design než na kvalitu zvuku.

Ověřený GEEK - level 3

@dohnalek.pavel: Přiznám se, že s postprocesingem v televizích nemám jedinou dobrou zkušenost, ale je fakt, že s TV všeobecně nemám moc zkušeností.
Já tyto věci většinou vypínám, protože mi přijde, že je přínos spíše sporný (i u záznamu ve špatné kvalitě).

@BERNADIC: OSobně jsem slyšel modely C8 a E8 a tam je zvuk dostatečně kvalitní. U televizí obecně nemůžete očekávat kvalitní zvuk, pokud k nim není připojen soundbar jako G7/G8 a W7/W8 nebo jej nemají aspoň zabudovaný. Pro kvalitní repro bude vždy zapotřebí prostor a to do úzkoprofilových televizí nedostanete. Takže kritizovat u televizí zrovna zvuk je prostě mimo.

Nejsou náhradní díly po 4 letech od koupě.

LG nebrat! Kamarád má TV, která je sice plazma, ale vyrobená před 4mi lety. Boužel dnes nelze sehnat "levou" desku a tak na TV může poslouchat leda tak zvuk. LG nebrat! Je to spotřební věc a po záruce to můžete hodit do elektroodpadu. Tzn. že na dva roky sledování TV je to zatraceně drahá televize.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady