Všechny komentáře k článku:Longhorn a plány Microsoftu

Administrátorská práva

Tak to vypadá, že všemocný MS přebírá některé věci z Linuxu... Hmmm, administrátor nebude používán pro běžnou práci... Normální uživatelé budou mít omezená práva... Co mi to jenom připomíná? No jasně, roota a normální uživatele! Jenom doufám, že to MS nepodělá a tuhle prima věc "obšlehne" správně.

Možnosti
6 reakcí
poslední 25. 6. 2005 16:10

Ona to neni ani tak vec OS, jako spis aplikaci. A dokud budou lidi pouzivat "zkriplene" aplikace, budou se uzivatele prirazovat do skupiny "Administrators". Protoze oni se nechteji s pocitacem prat, ale chteji jej pouzivat.

Je to jako byste rekl ze Ford vyrabel auta se 4 koly jako prvni a Audi,BMW..apod. je jen proste obslehli.
Nejedna se o zadne obslehnuti nybrz o zvyseni bezpecnosti a to predevsim pro hloupe americany a skupinu lidi ktere tomu nerozumi.

@Axeli Machal: to opravdu neni stejne, kdyby MS byla nova spolecnost a zacla s tim tak neni problem ale ona dlouhou dobu vymyslela svoji tech., ktera se nakonec ukazala naprd tak obslehavaji jinou. Pro tve prirovnani je to jako by Ford delal auta se 4 koly, Audy by delalo se 3mi koly, Audy zjisti ze to je naprd a zacne delat auta se 4mi koly, protoze fordu to "frci", a kdyby Ford nebyl Vul a mel na to patent tak by MrkvoSoft platil jak mourovatej :)

@sdfa: Nu nevim je to takove zavadejici,v urcitych vecech asi mate pravdu ze MS jelo svoje a kdyz zjistilo ze spatne tak pristoupilo na jinou vec,ale takhle to dela dle meho kazdy,ani nevim zda by na to sel dat patent neni to zas az tak vyznamna vec mimo te bezpecnosti tedy.O kterou samozrejme MS jde hodne.

@Axeli Machal: K tomu patentu. Kdyz si Microsoft zazada o patent na prepinani pracovnich ploch, jako je to udelane v Unixu a do patentove prihlasky da upravenou dokumentaci od nejakeho X Window managera, tak pak se da patentovat asi cokoli.

@liborc: No to teda... btw. s bezpecnosti z tyhle stranky na tom bude Longhorn stejne jako XP jenom s tim rozdilem, ze kdyz vytvoris novej ucet tak se ti automaticky vytvori jako omezenej. Takze jenom ochrana pred BFU.
si myslim

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady