Všechny komentáře k článku:Mají hesla své dny sečteny?

Nemají

Hesla jen tak nevymizí.Biometrie duhovky, nebo otisky prstů jsou opravdu zajímavou technologií vzhledem k tomu, že jde o relativně stabilní "parametry". Osobně bych preferoval snímač otisků, nelíbí se mi když na mě kouká jakákoli, byť vypnutá, kamera. Naopak zmíněná technologie rozpoznávání psaní bude, jak je ostatně zmíněno v závěru, extrémně nespolehlivá.Asi tak jako rozpoznávání hlasu.Ne nemožné, ale příliš komplikované a v praxi jen obtížně nasaditelné..

@CML: Nicméně velmi podstatný problém s otisky či duhovkou nastane ve chvíli, kddy se vaše údaje dostanou do nepovolaných rukou.Heslo můžete změnit relativně snadno, duhovku - viz. Minority report...

Jednou ano...

Myslím že by byl lepší systém na dva prsty a obě oči a hlas.Představte si že sáhnete levým i pravým prstem a nemusí být stejné např.L-malíček a P-ukazovák(to je hnedka kombinací že??????)na klávesnici se zabudovanými snímači , tím se aktivuje kamera na oči a promluvíte specifickou větu kterou bude mít každý jiný a je tu hodně silná autorizace.Na Minority Report zapomeňte to je pohádka. jo a představte si že budou snímače na prsty navíc rozlišovat sílu přítlaku a nebude to ani stát celé moc peněz a zabezpečení bude velmi vysoké.A když se říznete do prstu a druhý prst a ostatní auotorizační prvky budou OK zeptá se vás to na další vámi zvolený prst.
Ale čistě fylozoficky , každé zabezpečení se dá obejít.
S pozdravem Ivory

@IVORYCOAST: Hezký nápad, ale jako uživatel bych něco takového nechtěl.Stačilo by mi políčko ve stylu touchpadu někde na kraji klávesnice, kam bych v případě potřeby autorizace přiložil prst.V případě potřeby většího zabezpečení by pak byl vhodným doplněním snímač duhovky spouštěný právě tím přiloženým prstem.Nápad na snímání celé klávesnice je tak trochu omezováním osobní svobody ala Bush,alias Big Brother.To bych si domů vážně nepořídil už jen pro ten pocit že dávám všanc další prostředek k všeobecnému šmírování.Už nyní jich je nechutně dost..Jinak co se týče Minority reportu - je to velmi povedené dílko obsahující mimo jiné slušné varování právě před všudypřítomným sledováním a arogantní mocí v pozadí. Takže ač pohádka (pokud máte v oblibě vědeckofantastický žánr takto nazývat) mohla by snadno sloužit jako varování před zaváděním něčeho, čemu pak budeme otročit...

Styl psani

Sice je pekny ze delali studia,ze kazdej pise jinak..ale nerika tam nic o tom v jakym piseme stavu-..newim kdyz pospicham,pisu rychlu,kdyz lezim pisu mooc pomalu..kdyz sem unavenej,delam preklepy.Tak jak muze nekdo zkoumat takovou "blbost"?

Hmhm

No mě by spíš zajímalo co by se dělo, kdyby se mi zničila klávesnice a já si musel koupit novou...Tak předpokládám že bych stejný styl(rychlost) psaní neměl..protože by bylo može že mi nová klávesnive "zabírá" v úplně jiné poloze..to bych se pak de svejm datům nikdy nedostal...Podle mě je tahle technojogie pěkná kravina...

@SinDios: To znamená že se nikdo kdo pracuje s klavesnicí se nebude moct naučit psát o neco rychleji nebo jinak než je zvyklý. Celý život bude psát na jedné jediné klávesnici a dělat tytéž chyby a běda jak ne!! Podle mě je to pěkná blbost a ty co jí vymysleli asi v životě na klávesnici nepsali.

Jeste dlouho budou

Za dalsich 5let snad zjisti ze tech 10let byla strata casu a mohly se zabivat necim jinym nez klavesnici.Jinak v nejaky vzdaleny budoucnosti az se clovek bude moci pripojit vlastnim (bioportem) jako kus hardwaru tak nekde tam ty hesla uz nebudou a i presto pripadne (bio)zabezpeceni nebude 100% bezpecny.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady