Diskuze k článku:Mají hesla své dny sečteny?

Jeste dlouho budou

Za dalsich 5let snad zjisti ze tech 10let byla strata casu a mohly se zabivat necim jinym nez klavesnici.Jinak v nejaky vzdaleny budoucnosti az se clovek bude moci pripojit vlastnim (bioportem) jako kus hardwaru tak nekde tam ty hesla uz nebudou a i presto pripadne (bio)zabezpeceni nebude 100% bezpecny.

Hmhm

No mě by spíš zajímalo co by se dělo, kdyby se mi zničila klávesnice a já si musel koupit novou...Tak předpokládám že bych stejný styl(rychlost) psaní neměl..protože by bylo može že mi nová klávesnive "zabírá" v úplně jiné poloze..to bych se pak de svejm datům nikdy nedostal...Podle mě je tahle technojogie pěkná kravina...

Styl psani

Sice je pekny ze delali studia,ze kazdej pise jinak..ale nerika tam nic o tom v jakym piseme stavu-..newim kdyz pospicham,pisu rychlu,kdyz lezim pisu mooc pomalu..kdyz sem unavenej,delam preklepy.Tak jak muze nekdo zkoumat takovou "blbost"?

Jednou ano...

Myslím že by byl lepší systém na dva prsty a obě oči a hlas.Představte si že sáhnete levým i pravým prstem a nemusí být stejné např.L-malíček a P-ukazovák(to je hnedka kombinací že??????)na klávesnici se zabudovanými snímači , tím se aktivuje kamera na oči a promluvíte specifickou větu kterou bude mít každý jiný a je tu hodně silná autorizace.Na Minority Report zapomeňte to je pohádka. jo a představte si že budou snímače na prsty navíc rozlišovat sílu přítlaku a nebude to ani stát celé moc peněz a zabezpečení bude velmi vysoké.A když se říznete do prstu a druhý prst a ostatní auotorizační prvky budou OK zeptá se vás to na další vámi zvolený prst.
Ale čistě fylozoficky , každé zabezpečení se dá obejít.
S pozdravem Ivory

Nemají

Hesla jen tak nevymizí.Biometrie duhovky, nebo otisky prstů jsou opravdu zajímavou technologií vzhledem k tomu, že jde o relativně stabilní "parametry". Osobně bych preferoval snímač otisků, nelíbí se mi když na mě kouká jakákoli, byť vypnutá, kamera. Naopak zmíněná technologie rozpoznávání psaní bude, jak je ostatně zmíněno v závěru, extrémně nespolehlivá.Asi tak jako rozpoznávání hlasu.Ne nemožné, ale příliš komplikované a v praxi jen obtížně nasaditelné..

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady