Všechny komentáře k článku:Nejmenší dron od DJI se jmenuje Spark. Ovládá se gesty i mobilem

Dji spark

Kdy už bude v ČR ????

@šebela7: Dobrý den, dostupnost dronu SPARK zatím neznáme ale budeme vás informovat ;-)Hezký den

Upřesnění informací

Dobrý den,
Na oficiálním e-shopu DJI pro evropu (včetně ČR) je uvedena dostupnost později v červnu. Cena je nastavená na 599€. Dále by bylo ještě dobré podotknout, že deklarovaný dosah s ovladačem (2km) platí také jen pro ameriku. V evropě bude kolem 500m.

@jachar@atlas.cz: nevite nahodou proc v evrope ma dosah jen 500m? ja to pochopil tak ze kratky(asi ten do 500m) dosah je pres wifi s mobilem a az 2km s ovladacem.

@adosq: Přes wifi s mobilem bude mít dosah zhruba 100m. Snížený dosah přes ovladač je proto, že ovladač můsí podléhat určitým regulacím o maximálním výkonu (kolik toho vyzáří), které jsou rozdílné v Americe a v Evropě... Ovladač sám o sobě je stejný pro všechny trhy, funguje ale tak, že si zjišťuje svou GPS polohu a podle toho kde se nachází, upravuje svůj výkon, aby neporušoval místní zákony. Je možné, že to bude více (někde na volném prostranství, kde není moc sygnálů, které by to rušily), ale 500m je oficiální číslo pro Evropu, které DJI uvádí na svých stránkách.

Americký výrobce?

"... je to totiž aktuálně nejmenší model v nabídce amerického výrobce."Já bych spíš řekl, že je čínský - viz: https://en.wikipedia.org/wiki/DJI_(company)

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady