Všechny komentáře k článku:Nejvýkonnější herní konzole všech dob se jmenuje Xbox One X

Výrobce HW

jeste bych doplnil ze CPU i GPU v konzoli je od AMD.. (neni to ale jeste RYZEN ani VEGA, ty budou az v dalsi konzoli od SONY)

@stratos.: Ještě bych doplnil , protože se profláklo, že AMD herní Vegu vůbec nevyvíjí ,ale jenom mantluje ( česky lže ) tak tam bude jejich nej karta přeznačená 480 na 580 tedy starý hardware a o procesoru nebudu radši mluvit.
Takže shrnutí : dostanete novou super konzoli se starým hardware + výkonem pro Full HD / QHD možná / 4K se musí patřičně osekat a zmršit , aby to jelo a za nějaký čas vaši novou konzoli sestřelí Sony.https://www.cnews.cz/xbox-one-x-je-az-o-40-vykonnejsi-nez-ps4-pro-srovnani/ tohle mě rosekalo, hlavně : Nový Xbox je založen na Polarisu a možná si vzal něco z novější Vegy, tak to je bomba.

@holcat: Můžu zdroj na tu informaci o tom, že nebude herní Vega?

@budínský: Společnost AMD potvrdila, že na samotném konci června přijdou na trh první karty RX Vega, ovšem zatím jen jako profesionální řešení. Raja Koduri už potvrdil, že na herní verze si ještě nějakou chvíli počkáme.https://www.svethardware.cz/herni-rx-vega-prijdou-pozdeji-doplaci-amd-na-nedostupnost-hbm2/44448

@ProcházkaT: Vím. Vega FE ale nevěděl jsem, že to má být kompletně lež a tak by mě zajímal zdroj.

@budínský: tak si to shrňme :
1. přichází 1080 všichni a hlavně AMD fan guys brečí kvůli ceně pro mainstermovou kartu, ta karta bohužel drtí vše na trhu.
2. AMD zmatkuje a vydává 480 s ohromnou spotřebou a výkonem na úrovni 970 , Raja pochopí že to pos****rali a kecá , že dvě 480 za cenu jedné 1080 daj daleko vyšší výkon, ale lže nedají ale mají astronomickou spotřebu. AMD začíná vypouštět zaručené zprávy o Veze jak je vrátí na vrchol a překoná 1080.
3. NV ohlašuje 1080 Ti nástupce 980 Ti tedy highend . AMD vypouští informace o velikosti paměti + sběrnici + výkon v teraflopech + ukazuje vyfocený čip Vega.
4. 1080 Ti dorazí , AMD zmatkuje a vypustí 5*** řadu přetočenou 480 s ohromnou spotřebou která atakuje spotřebu 1080 Ti tedy kartu která je 2,5 výkonější.
5. AMD vypustí fake graf kde je uveden výkon herní Vegy v porovnání s 1080 a 1080 Ti , ten se pohybuje těsně pod a někdy nad 1080 Ti , AMD fan jásají a Raja ubezpečuje o nižší ceně o proti 1080 Ti.
6. AMD mlčí a slibuje .
7. AMD vypouští video Dooma ve vysokém rozlišení jak dosahuje astronomických FPS na herní Veze ( hra vypadá jak ji známe, hezky barevná rychlá a super optimalizovaná a pod Vulkánem který přidává FPS jak AMD tak NV ) AMD fan jásají.
8. AMD mlčí .
9. přichází Computex a o Veze zhola nic.
10. prezentace AMD kde ukatuje výpočetní Vegu a Raja se kroutí při dotazu na herní Vegu a ujišťuje, že se na ní dá taká hrát, ale výkon nebude jako u herního speciálu. Na přímou otázku o Herní Veze naplno řekne, že není, že na ní budou dělat .Kde AMD vzalo výkon herní Vegy v grafu a na čem jel Doom, když herní Vega prakticky neexistuje / není schopna se předvést - AMD tedy 2 roky lhalo, ne ?PS : asi jste ztratil hlas + klávesnici, že ?

@stratos.: A on někdo vyrábí APU s CPU a GPU od různých výrobců :)
Požadavek byl aby CPU i GPU byly v jednom čipu kvůli nákladům na výrobu čipu i na výrobu celé konzole Tím vypadává Intel i nVidia ze hry Intel nevyrábí herní grafiky a nVidia nemá práva na výrobu procesorů x86. Výroba konzolí je dotovaná (právě proto ji není možné použít jako plnohodnotný počítač) a tak není divu, že v nich nebývá to nejlepší co je na trhu, ale je zde snaha snížit výrobní náklady na minimum.

@stratos.: Nejvýkonnší konzole všech dob. Hardware od AMD. Není to ale ani grafická čip Vega, ani procesor Ryzen.
Nejspíš tedy předělaný/přetaktovaný Jaguar APU (APU derivát Bulldozeru se zaměřením na co nejlepší poměr výkon/spotřeba) s Polaris jádrem.
Takže to bude těžko nejvýkonnější konzole všech dob.

Ověřený GEEK - level 3

@john_doe: Jde o nejvýkonnější konzoli všech dob :-D
To že konzole používá zastaralou architekturu je věc jedna, ale prostě rychlejší toustovač na trhu není.
Bude to nejvýkonnější konzole všech dob, dokud někdo A) Ještě víc nenataktuje Jaguár (Xbox One xXx?).
B) Konečně někdo použije architekturu CPU a GPU z tohoto "století".

@BERNADIC: Grafika je podle téhle zprávy nataktovaná na 1172MHz, pokud vím, tak ani samostatný Fiji jádro (nebo co používají AMD APU grafiky) nejde takhle nataktovat, natož jádra v APU. Takže alespoň grafika bude "z tohoto století".

@john_doe: podle celkoveho vykonu 6TFLOPS na celou konzoli bude spis z minuleho "stoleti"

Vykon

"Takový výkon by měl bohatě stačit na hraní 4K titulů až při 60 snímcích za sekundu"
vazne? 6TFLOPS na tohle stacit? :D spis to vidim na vetsinu her 1440p30FPS, vyjmecne nejaka bud 1440p60 nebo 2160p30...
kdyz si vemu jakej vykon ma 580 a pritom na 4K nestaci v nekterych hrach ani na 30FPS, tohle nema sanci pokud detaily v tech hrach nebudou hodne silene osekany

Ověřený GEEK - level 3

@ves70: Klidně to nemusí být nativní 4K, ale interpolované z 1080p. Jinak máte samozřejmě pravdu, na 4K mnohdy nestačí dnes ani high-endové karty, natož mainstream jako je RX580.4K je prostě marketingový tahák, bohužel se ale zatím skutečně nejedná o nic masového...

@ves70: Forza 7 na novým XBOX ve 4k 60fps jede. V říjnu vyjde i na PC, tak uvidíme, jakou konfiguraci bude potřebovat pro 4K na obyčejným počítači. Počítám tak minimálně GTX 1070. Konzole jsou vyladěný jen pro DX12, nedá se to s normálním peckem takhle porovnávat.

@elho_cid: ze je tam min robustni system neco pridaproc to na pc bude nejspis vyrazne pomalejsi bude mit jinej duvod, zase to budou prasit pres UWP

@NEHARIA: No, taky by se mohlo stát , že aby microsoft podpořil ten svůj žvást o tom PC za 1200$ tak se ***** e na optimalizaci.

@elho_cid: S mou GTX 1080 G1 Gaming jedu na ultra a 60fps v GTA 5, Ghost Recon a podobně maximálně na 1440p, na 4K bych musel mít podle mě dvě :D

Ověřený GEEK - level 2

@Peitl: Ultra = vše na max a to v GTA 5 zdaleka nemáte.

@Peitl: GTA 5 je určitě zajímavá hra, ale podporuje jen DX11. Určitě nečekám, že zrovna GTA 5 pojede na XBOX X ve 4k. Ale jiné hry jo.

Chybka

abyste si zahráli nejlepší hry minulosti, dneška i minulosti. ... spis budoucnosti, ne? ;o)

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady