Všechny komentáře k článku:Polaris zařazuje vyšší rychlost. Prodej nových grafik AMD pro hráče právě startuje

Super hyper mega novinka !!!

S těma novýma Radeonama je to každý rok stejný. Ta situace se dá krásně přirovnat ke Škodovce, která snad každý rok uvádí novou Oktávku, která je zaručeně lepší, krásnější, úspornější - ale jen pro ty zákazníky, kteří ji zbožňují :D My všichni ostatní si necháme auto, které Oktávku v mírném kopci bez problému vždycky dá a grafiku, která před 3 lety stála stejně jako tyhle pseudo nový Radeony a i po třech letech se tomu novýmu Radeonu směle vyrovná :P

Možnosti
7 reakcí
poslední 8. 5. 2017 15:22

Já vážně nevím, co se to u AMD děje. Ještě před pár lety dělali jakž takž procesory, ale dobré grafiky. Letos vydají celkem špatné procesory a vyloženě propadákové grafiky. Kde je energetická úspornost, kde je nějaký normální výkon?

@DW: Ryzen se jim docela povedl. Není to samozřejmě zdaleka takový zázrak jak jej prezentují AMDpřátelé, ale oproti FX řadě je to obrovský posun - jsou výkonem někde mezi Haswellem a Broadwellem s tím, že Ryzenu evidentně svědčí určité typy úloh mnohem víc než jiné. Na druhou stranu oproti konkurenci žádný výkonový posun, Intel nepředehnali, opět konkurují hlavně cenou či poměrem cena/výkon. Ale alespoň ten výkon je teď konkurenceschopný.
Polaris je v mých očích propadák - výkonově je to v porovnání s 1060 v průměru plichta, přičemž provozní vlastnosti jsou někde na úrovni minulé generace Nvidia.
Vega je kde? V době kdy vyjde bude rok či více pozadu oproti Pascalu - pokud nenabídnou znatelný výkonový posun ve třídě bude to další Polaris. A ~10% v7konu navíc o rok později opravdu není dost.

@stashix: me ani tak nevadi ze ta karta ma 10% vykonu navic
me prijde ubohy ze ta karta ma 10% vykonu navic protoze je pretaktovana vic na krev takze ma o 25% vyssi spotrebu
kdyby mela 10% vic vykonu za stejnych provoznich podminek tak zakroutim ocima a reknu: "no ok dobre je tam videt nejakej pidi posun"
ale takle je to jen o masivnejsich VRM, vic voltech, vyssi spotrebe. to mohli udelat uz pred rokem

@mnm9: Je ti sympatičtější 10% výkonu za 25% ceny u nVidie (9GHz VRAM)?:)

@DW: Špatné procesory? Které? Ten lowend Ryzen 1400? No je to lowend...

@DW: To jak výkonný ty grafiky od amd jsou nebo nejsou je celkem jedno, když nic jinýho na výběr neni. Až bude dělat nvidia svobodné drivery, nebo noveau bude v použitelném stavu, (se vší ctí ke klukum a děvčatum co na noveau pracujou) tak teprve tehdy má cenu srovnávat amd s nvidií.Edit: když porovnáváte procesory tak je prosím porovnávejte podle ceny tzn procesor od amd proti procesoru intelu za stejnou cenu, teprve tehdy se doberete smysluplnému výsledku.

@Solow: Nečekáte doufám, že NVIDIA bude investovat do podpory něčeho tak minoritního, jako je Linux? Oni se snaží dělat byznys, ne charitu.
Upřímně je mi jedno, kolik ty procesory stojí, porovnávám velkohubá prohlášení vs. realitu.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady