Všechny komentáře k článku:Pořiďte si vybraný set a získejte zpět až 2 755 Kč - akce ukončena

Intel se snaží zvýšit prodej Kaby Lake či co?

To ať raději srazí ceny procesorů ať to je v poměru s AMD, a ne tohle.

Ověřený GEEK - level 3

@john_doe: Asi mají velké skladové zásoby. Ale kdyby zlevnili o 20-30% dle modelů, tak se toho možná ještě zbaví. Jenže kafe i3 už je to samé jako kaby i5, a kafe i5K už leckde přehání kaby i7K. Asi někde zbyde hodně křemíku. Zkouší herní bundly nebo tyhle akce, přitom po slevě by se toho IMHO zbavili lépe. Kdo má dneska doma 1xx nebo 2xx desku, tak by třeba bral upgrade na i7-7700K za 5-6K :-)

@Khalai: Zase ale v kombinaci navíc ještě s probíhajícím cashbeckem ASUSu, tedy Intel cashbeckem a ASUS cashbeckem (Intel cpu+Asus MB + Asus GPU) si myslím, že už je to docela lákavá nabídka k rozfofrování prašulí ještě před vánocema, nebo na to máš jiný názor?

Ověřený GEEK - level 3

@LEonXe: Můj názor je celkem jasný. Nekupovat výběhovou generaci, protože i5-8400 a hlavně i5-8600K dovede starší i7 pěkně prohnat a o starších i5 nebo i3 nemá už moc smysl uvažovat, vzhledem k cenám Coffee Lake procesorů.Kdybych chtěl nutně rozfofrovat předvánoční úspory, tak beru 8600K/8700K bez většího přemýšlení...

@Khalai: Koukám, že tam není takový markantní cenový rozdíl, čekal jsem že to obude horší.. jestli tam jsou takové výkonové rozdíly tak pravděpodobně zabřednu do cofee laku a nového čipsetu z370. Díky za názor

Ověřený GEEK - level 3

@LEonXe: Když jsem si prošel recenze 8600K a 8700K, tak skutečně nevidím důvod brát 7xxx generaci, leda by byla za 50% ceny i se základní deskou. Intel to celkem dost zabil tím, že 3xx čipsety nejsou zpětně kompatibilní se Skylake/Kabylake a zároveň nelze použít Coffeelake ve starších deskách (stačila možná jen podpora Zkových čipsetů, když už nic...).

@Khalai: S tou kompatibilitou je to škoda.. Asi se snaží, aby lidé více utráceli a pořizovali už komplet naráz nový CPU a desku. Taky jsem projížděl testy, převážně herní a čučím jak puk, výkonový rozdíl v hrách mezi 8600K a 8700K je minimální, tedy není důvod si připlácet cca nějakých 3k za 8700K.

Ověřený GEEK - level 3

@LEonXe: A rozdil mezi 8600K a 7700K je take zajimavy, kdy jsou prakticky nastejno, ale 8600K stoji mene a fyzicka jadra jsou vzdy lepsi nez virtualni.

@Khalai: Souhlas s fyzickými jádry, akorát možná pro střihače videí atp. bude nevýhodou absence hyperthreadingu u 8600K... to jediné vidím jako malou překážku, ale vždy záleží na druhu využívání počítače.

Ověřený GEEK - level 3

@LEonXe: 8600K je idealni pro hrace. Strihaci videa si stejne koupi 8700K nebo Ryzen R7 :-)

@Khalai: ..zrovna zvažuju, že bych se přes zimu zabavil s novým miláčkem 8600K a 1070GTX :-))

Ověřený GEEK - level 3

@LEonXe: Teď je tu zajímavá cena i7-8700 za 8.2K, ale bohužel zatím není jasné, kdy bude dostupný.

@Khalai: A pak někdo kupte Kaby i7 7700 za skoro 8k...

Ověřený GEEK - level 3

@Switz: Proto uz jsem to psal nahore, ze je to nesmysl, dokud jej Intel nezlevni nekam pod 6K ;-)

@Khalai: No to teda koukám! ..tak teď mám dilema :-D ..sice asi nemám v plánu moc pokoušet taktování, tak proč do něj nejít, ale je tam tak znatelný rozdíl, který by stál za připlacení 1400,- ? Rád bych se vešel do 40k jen s case, a začíná to být těžší a těžší se do toho vejít.. :-))

Ověřený GEEK - level 3

@LEonXe: Rozdil mezi 8700 a 8700K je na tovarnich taktech velice maly a Kcko potrebuje pretaktovat nekam k 5 GHz, aby mel priplatek smysl, ale to zase chce slusne chlazeni a idealne delid. Predstava vysokotaktovaneho sestijadra s HT za cenu 8.2K je skvela. Ja jsem loni v lete kupoval 5820K za 11.3K a provozuji ho na 4.2 GHz, takze spolu s mirnym IPC deficitem mezi Haswell a Coffeelake mi ted 8700 za cenovku okolo 8K prijde neuveritelna. Navic neni ani potreba deska za 7-10K jako v pripade 5820K.Ja bych si osobne ted kupoval stejne asi 8700K s Z370, ake to jen proto, ze rad jedu na krev, udelal bych si delid a chladil to velkym vodnim okruhem. Pro bezneho uzivatele nabidne 8700 vykonu az az a to bez nutnosti taktovani, predimenzovaneho chlazeni a vysokych teplot. Za sebe urcite doporucuju i za cenu drazsi Z370 desky. Po novem roce s levnejsi B360 deskou to bude uplny hukot, pokud cena vydrzi pod 9K.

@Khalai: Teď nevím, jestli jsme se v tom nezamotali, proto se zeptám: "Predstava vysokotaktovaneho sestijadra s HT za cenu 8.2K je skvela.." ..(nejsem tak zapálenej do taktování, a poslední PCčko co jsem skládal, bylo min. deset let zpátky, takže jsem dnes víceméně dost mimo) ..ale teda pro upřesnění, když by člověk šel do i7čky 8700 za aktuálních 8.2k, tak by přeci žádný velký zázraky neudělal bez odemčeného násobiče nebo ne? ..proč tedy obyč 8700 nazýváš vysokotaktovaným? ..protože jinak 8700 běží na standartních 3200MHz oproti 8600k běžící na 3600MHz, když už se teda bavíme o těch frekvencích.. jinak jasně, vícejádro, navíc i vícevlákno s větší L3keší bude lepší.. a navíc vlastně ještě k tomu HT..

Tak a teď si právě při psaní uvědomuju, že je to celkem jasná asi volba s minimálním rozdílem v cenovce mezi i5 a i7 :-)Docela se mi zamlouvá to osadit na Taichi, co si o tom myslíš? odkaz: https://www.czc.cz/asrock-z370-taichi-intel-z370/223897/produkt

Ověřený GEEK - level 3

@LEonXe: Protoze oba procesory bezi nad 4 GHz. Zakladni takty jsou jen na papire. Turboboost pro 8700 je 4.6 GHz pro jedno jadro nebo 4.2 GHz pro vsechna jadra. Pokud je slusne chlazeni, tak pojede turboboost v zatezi stale. Uz si rozumime?

@Khalai: Rozumíme, dík za osvětu :-)

@Khalai: Každopádně se dá pořídit (jakoby rezervovat) za aktuální cenu a pak až ho naskladní, tak ho za tu cenu prodají, nebo to už nelze?

Ověřený GEEK - level 3

@LEonXe: Podle me to stale lze, idealne zaplatit kartou predem, cimz by se mela uzavrit kupni smlouva.

@Khalai: Tak to by byla paráda, kdyby to tak vyšlo!

Procesory

Úsporné

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady