Všechny komentáře k článku:React OS - Windows zdarma

Super

Kéž by se podařilo tenhle systém dostat časem dost daleko.Náhrada XP by byla skvělá.Neví někdo jak se ten systém chová k prostředkům?Je taky tak zbytečně náročněj jako XP, nebo je v tomhle směru blíž Linuxu?Pokud bude míň náročněj na HW a má skutečně dostatečnou kompatibilitu s win aplikacemi, může být pro MS opravdu hodně vážnou konkurencí.Jen tak dál.Díky za velmi užitečněj článek.

Možnosti
24 reakcí
poslední 10. 2. 2006 14:29

Když chci něco na čem poběží věci pro Windows, koupím si Windows. Tohleto nemá praktický žádné výhody. Na práci je lepší přímo Linux a hry si na reactOS taky nezahraješ(ty 2, co tam jsou, jedou v softwarovém modu stařičkého unreal enginu = pravděpodobně žádná akcelerace DX, nebo OGL).

@ptipi: dovolim si nesouhlasit PE builder a dalsi tyto utility sice nemuzou nahratit system ale jsou prijemnou zachranou kdyz vam neco spadne :) - nejlip do modry.(coz se obcas u MS windows povede )

@ptipi: Tady jde o to, jak jsi sám řekl, že Windows si musím KOUPIT. U ReactOS by to nehrozilo. Ale jak by to bylo s podporou a například bezpečností si radši ani netroufám odhadovat...

@^lolek: Vzdyt OEM Windows XP stoji 3000, koho by takova cena trapila?

@lukas4098: to si snad delas srandu? pokud mas navic 3k, tak mi je posli, jelikoz opravdu nemam na to, abych vyhazoval prachy za win. linux je lepsi, a tohle se chystam brzo zkusit

@kanjec: Mel by ses naucit cesky. Pokud reknu, ze 50 000 je za auto malo, tak to jeste neznamena, ze bezne na ulici vyhazuju 50 000. Jen rikam, ze pokud hardware beznyho pocitace stoji 30 000, tak mi pripada naprosto normalni, kdyz software stoji 15 000.

@lukas234: tak ti si fakt blazen, pokud si podnikatel a vydelavas penize tak si klidne kup soft za kolik chces ale ja jako student nedam za win asi 5000, office 4000 ( i kdyz ted je OppenOffice ktery je zadarmo) ale potom do skoly AutoCAD tak od 5000 a vys + delphi (nevim kolik stoji) ale odhad tak 1500 a vys (podle pouzivane verze) a k tomu originalni CD z hudbou jedno za 500( samozrejme ze jich musis koupir vic jinak by ti ty posnicky zacaly lezt na nervy) tazke za CD kolem 8000= celkem asi 25 000 a pokud bych se chtel podivat na naky film tak dalsich asi 800 za kus takze celkove to vyjde na 30 000 a to fakt nemam
Vsechny ceny sem jenom odhadoval tak tam muze byt cenovy rozdil

@psindel@seznam.cz: Souhlasim s tebou, že je to vše drahý, ale bohuzel ty ceny za který se ten soft prodává urcuje výrobce, a v případě že na to nemáš, tak tě to v žádném případě neopravňuje k používání cracků. Prostě používej nějakej soft zadarmo. P.S. OpenOffice je podle mého lepší než celej balík MS Office a to jsem MS používal 4 roky openoffice jedu 2 měsíce a ještě pořád si řikám jak jsem moh bejt takovej blbec a používat MS.

@Lukáš Vrtiška: naprikla u CD urcuje cenu posrana OSA (ochrany svaz autorsky) protoze neni mozne aby nove Cd od libovolne kapely stalo 600 a v americe kolem 10 dolaru (do 300) tak na me nechod kdo urcuje ceny. V americe se jim nevyplari jet do obchodu koupit prazdne CD pak nekde sehnat original ktery prepali(kdyz si tou spoctou tak je to vyjde o neco malo levneji ale u nas je rozdil asi 550 korun, jo a pokud nevim tak sem nekde slyses ze kdyz ma OSA zasedani dozorci rady tak vsichni clenove vezmou svoje rodiny, zasedani maji nekde na bahamach kde potom zkysnou dalsich 14 dni na dovolene

@psindel@seznam.cz: Neplacej nesmysle, kdyz jim nerozumis ..
Vydelek kapely, poplatek OSA, vyroba a distribuce CD vyjde do 100Kc ... 500Kc na kuse sebere VYDAVATEL .. hajzlove jsou to .. tzv "Velka petka" vydavatelu .. kteri i vyhrozuji prodejnam, ze je zlikviduji, kdyz budou prodavat CD od nezavislych vydavatelstvi .. ktere pak samozrejme zkrachuji (nezavisla vydavatelstvi).. kam se hrabe OSA .. to je mala mrenka ..

@psindel@seznam.cz: Hudbu a filmy do toho neplet, od toho du jsou pujcovny. Pokud mas 30 tisic na pocitac, musis mit i na software (urcite na Windowsy za 3 000). Jestli ne, nepouzivej ho. Na to se nic jinyho rict neda. Jinak Delphi stoji 30 000, MS Office pres 10 000, AutoCAD taky bude podstatne drazsi. Ale to je soft, ktery snad potrebujes jen ve skole a jestli ne, je chyba na strane skoly, ze vyucuje na SW, ktery studenti nemaji (stejne je nejlepsi ucit se programovat s tuzkou, papirem a dosovskym Pascalem).

@lukas54654: No a navíc se ještě co já vim dělaj od všech jmenovanýh (u Delphi nevim) studentský verze, který jsou mnohonásobně levnější než ostrý. AutoCAD 2006 stojí 2700Kč, Office 2003 student 4133Kč, WinXP 2736Kč, takže dohromady 9569Kč s DPH.(bez Delphi) Takže neni co řešit.

@Lukáš Vrtiška: A proto 1x tydne poklekam a dekuji "Slunci" za financovani projektu OpenOffice.org, cimz muzeme nejdrazsi polozku skrtnout ... ;-)

@Kaa: Souhlasim s tebou taky Openofice používám a nemužu si je vynachválit. Podle mě jsou dokonce povedenější než MS Office 2003. (Samozřejmě ne po grafický stránce.)

@Lukáš Vrtiška: Já používám OpenOfffice 2.0 a je doopravdy super nahradí i front page. Také když 2.0 již naistalujete a musíte z nějakých důvodů úplně vymazat windows není jej od verze 2.0 nutné instalovat znovu a volný Gimp alternativu k Photoshopu lze také upravit aby ji nebylo nutné instalovat takto se šetří registr systému a Windows je pak stabilnější. Kdyby někdo chtěl i volný hudební program je jich mraky Audacity, Anvil Studio nebo Jazz++. Ještě by to chtělo freeware Windows ale ne nedodělanou sračku ReactOs a byla by legalita hotová.

@zc.salta@1891.aznoh: vydím že uroven ctenaru silne klesla i kdyz si nektery uvedomily ze ms office je na ho*no tak porad nekteri NEpochopily ze Front Page JE ten NEJHORŠÍ

@mumie: A co kdyby jsi pro zmenu mluvil o necem, cemu rozumis? Frontpage mozna byl spatny, ale Frontpagee 2003 je pro zacatecniky celkem fajn a kod generuje srovnatelny s ostatnimy editory. Taky je fajn na to, kdyz potrebujes vytahat s Wordu neco v rozumnem formatu (XML).

@lukas4ioerythio: tak za prvé Frontpage 2003 neni pro zacatecniky fajn a to ani nahodou pro zacatecniky bych spise doporucil macromedia dreamweaver 8 a pro ty co to neni spanelska vesnice bych doporucil maya primo od w3c a jeste k tomu frontpagi zkousel si ho protáhnout validatorem na w3c jestli ano tak bud neumis cist nebo nerozeznas cervenou barvu od zeleny

@lukas54654: > . Pokud mas 30 tisic na pocitac, musis mit i na software (urcite na Windowsy za 3 000). Jestli ne, nepouzivej hoA pak jsou taky lidi, kteří mají 5 tisíc na počítač, se kterým jsou spokojeni, a pro ně jsou 3000 za widle hodně...

@dj-bobr: Zadny produkt nemuze pokryt vsechny potreby trhnu. Windows s cenou 3.000 jsou ale vhodnym kandidatem pro 90% (90% pocitacu ma porizovaci cenu nad 20000).

no kvuli jeho instalaci myslim ze je vyvojove zavisli na MS. ale da se tak oklestit ze jsem rozjel Win XP na 486

@LOCHi: Jak si dostal ty XPecka do takoveho stavu ? Taky bych to potreboval osekat, aby to jelo plynule na notebooku ... Celeron 800Mhz , 128Ram (-8 grafika)

@salami.mike@seznam.cz: no staci je upravit :) napriklad ma instalacka na 486 mela jenom 100 MB ... jestli si to nejdriv chces vyzkouset doporucuji PE builder... to je spise ale nouzovy OS... zkus Nlite.. ten umi odebrat vse.. pote se ti XP nainstaluji i na pocitac kde je mene nez 128 MB pameti a system i s avastem a firewallem (zone alarm) a dalsim balastem zabiraji do 80 MB! RAM

@LOCHi: tak takovou verzi windows xp me posli protoze to neni mozny nejde o misto na HDD ale o misto v pameti a vzhledem ze do 486 nenacpes 128 MB ram tak dost silne pochibuju ze je to pravda protoze xpcka maj v jadre detekci a pokud nemas 128 tak i kdys se ti povedou nainstalovat tak ti jadro pri startu rekne ze mas malou pamet pokud by si rek MEcka tak bych tomu mozna jeste veril ale aspon si me pobavil .... s tema XPckama

Nenašli jste, co hledáte?

Týden slev Logitech Týden slev Logitech