Všechny komentáře k článku:Recenze: ASUS RT-N18U – šikula se zajímavou cenovkou

Díky

Parádní recenze, díky za ni . Vypadá to, že mám nového žhavého favorita na nástupce mého TP-linku, který pomalu odchází do křemíkového nebe .

@bmr: Myslím, že tímhle routerem chybu neuděláš. Vlastním asi 2 roky RT-N56U, který jsem tehdy pořídil za 1800 kč a jsem s ním zcela spokojen, protože ikdyž má jen integrované antény, tak i v paneláku se zarušeným 2,4 GHz pásmem je i při vysílacím výkonu sníženým na 50% naprosto stabilní. Takže tady by to s externími anténami mělo být snad ještě lepší. Škoda že v recenzi neměřili propustnost WAN-LAN, tam totiž levné Gbit routery často nedosáhnou ani 100 Mbit. Proto jsem pořizoval 56-ku, která v sobě má 128MB RAM a 500MHz procesor RaLink a dosahovala propustnost asi 890 Mbit

@Richmond®: Jak se tak na to dívám , tak tenhle má 800MHz procesor a 256MB RAM a díky hardwarovému NATu jsou rychlosti někde okolo 800 Mbps . Po téhle stránce tedy v pořádku a vlastně i po všech ostatních . Sice stále jedu na TP-linku , ale do 14 dní chci koupit tady tu N18ku . Dlouho jsem rešil, jestli mi nebude chybět 5GHz pásmo, ale na wifi pojede stejně jen jeden notebook a telefony, zbytek PC doma po kabelu, takže 5GHz v klidu oželím .

@bmr: Osobně jsem sobě i svým známým kupoval routery Asus (osobně mám N66U) a maximální spokojenost. Hlavně modely s čipy Broadcom jsou hodně spolehlivé. Dokonce mi hodně vyhovuje i jejich SW Asus WRT, který je perfektně zpracovaný. Tyhle routery se hodně dávají i do firem pro svou spolehlivost.
Osobně čekám na nový Asus AC87U, neví už někdo z CZC, kdy by mohl být skladem?

@honza21519: mám svůj asus už 10 let,a chtěl jsem říct že d.e.b.i.l co dělal tu recenzi udělal 150milionů fotek z venčí ale co to má za chipset musím pátrat jinde než na czc

@bmr: Dobrý den,tento router nemáme v nabídce, ale pokud je Váš zájem stále aktuální, zašlete nám poptávku po zboží na obchod@czc.cz a my model poptáme u našich dodavatelů. Děkujeme Vám.

Jaký výrobek

Dobrý den.
Prosím o radu, který vdsl modem(router) si mám zakoupit? Potřebuj ho pro O2 televizi,internet a také pokrýt wifi signál v rodinném domě (2 patra).
Nabízené výrobky přímo u O2 jsou nedostačující.
Děkuji

@curdis: Dobrý den,pokud by se jednalo o VDSL, tak v nabídce jsou pouze dva:
http://www.czc.cz/adsl-a-vdsl/produkty#q-c-0-f_2027726=sVDSL&q-c-1-f_2027726=sVDSL2

@Patrik Nacházel - CZC: děkuji za radu

Nejde zprovoznit USB tiskárnu.

Dobrý den,zakoupil jsem tento router a nemohu zprovoznit usb tiskárnu Canon iP4850
Pokud ji nastavím v routeru dle návodu,stále při pokusu o tisk mi hlásí,že tiskárna je offline a že nelze navázat spojení.Jinak vše šlape OK včetně WiFi tiskárny HP.Můžete mi prosím poradit jak tento problém vyřešit?

Rychlost wifi

Koupil jsem tento router kvůli rychlosti, protože starý TS-WR542G byl už pomalý. Aktuálně mám od poskytovatele připojení 100/50 Mbit. Pevné připojení funguje opravdu jak má. Nicméně mě překvapila rychlost Wifi, kde nejsem schopen se dostat přes 40 Mbit download (přičemž upload dosahuje podobných výsledků). A to nehledě na místo v bytě - tedy i když jsem 2 metry od routeru. Nic speciálního jsem na něm nenastavoval - mimo kanálu (změnil jsem na 13) a šířku pásma na 40 Mhz. zkoušel jsem na tabletu a telefonu (android) a notebooku Asus - všechny podporují 802.11n. Testoval jsem pomocí rychlost.cz v notebooku a aplikaci Rychlost.cz na androidu.Nevíte v čem je problém? Avizovaných rychlostí, vyzdvihovaných jako velká přednost, ani zdaleka nedosahuji...Díky za pomoc

@bacillus: Tak notebook se nakonec umoudřil za začal letět okolo 80 Mbit ve stejné místnosti, což už je podle mého podle očekávání...Nicméně androiďáci jsou stále mezi 30-35...

@bacillus: to je rychlostí telefonu, ne chyba routeru

@bacillus: Vypadá to tak... ale přijde mi divné, že by ta rychlosti u všech mobilů a tabletu byla okolo těch 30-40 Mbitů, když by měly podle specifikace 802.11n bez problémů dosahovat rychlostí vyšších...

Jak je to s funkcí DLNA serveru?

Celkem pěkná recenze...mám dotaz ohledně správného fungování DLNA. Momentálně vlastním TP-Link a tam je DLNA jen na parádu. Androidí aplikace si s ním poradí, ale TV (LG), která jede tvrdě podle DLNA standardu ho nedokáže otevřít, ikdyž ho vidí (nepodporovaný formát). Takže...má někdo zkušenosti, zda DLNA jede s TV sprvávně, bez chyb nebo nestandartního zobrazování?

@doubeq: S TV LG a síťovým diskem WD Book je DLNA funkční.

USB disk 3.0 (500GB) nejede

ASUS RT-N18U - pokud na něj připojím disk USB 3.0 (500GB) nenajde jej, viděl bych to na slabé napájení, dá se to nějak řešit? Na notebooku i televizi normálně jede.

VDSL

Podporuje tento router i vdsl?

@gaming11: Dobrý den,jde o router bez vestavěného xDSL modemu, pro jeho fungování je potřeba vlastnit příslušný ADSL/VDSL modem.

PPTP

Zdravím, náhodou jak nastavit veřejnou IP adresu PPTP nevíte? Más login a heslo + adresu serveru, kterou nevím, kam poté zadat. Díky za radu.

Nenašli jste, co hledáte?

Týden slev Logitech Týden slev Logitech