Všechny komentáře k článku:Zákaznická recenze síťového adaptéru D-link DNS-323

Drobné opravy

" ... až dva 3,5" SATA pevné disky s libovolnou kapacitou" *pouze disky do kapacity 2TB každý (zatím)
"... Standardní režim, JBOD, RAID 0 nebo RAID" *RAID 1

Vetrani

Po delsi dobe(neco prez rok) jsem zaznamenal velke problemy s vetranim, vetracek je velmi hlucny a cele to vibruje. Pokud je to nekde v serverovne,tak je to celkem jedno, ale doma bych to asi nevydrzel mit ;)

@s.c.o.t.t: hlečnost ventilátoru řeší novější FW. při normálním provozu je vypnut a zapíná se pouze při překročení určité teploty, což se mi od vydání tohoto FW ještrě nestalo. ale já v něm mám pouze 1 HDD

Nejedna se o sitovy adapter

Mila slecno, toto neni sitovy adapter. Sitovy adapter je obvykle cerna krabicka, ktera se strka do elektricke (aka sitove) zasuvky na 230V apod. a vede z ni kablik, ktery zasouvate do koncoveho elektronickeho zarizeni. Obecne adapter prevadi (adaptuje) AC proud na DC proud pro ruzna elektronicka zarizeni. Vsadim ze, ze take vami recenzovany sitovy disk obsahuje v baleni sitovy adapter, ktery jste urcite sama mela v ruce a zapojovala do elektricke zasuvky.

Rychlost se po nastaveni Jumbo Frames (MTU=9000) zvýšila na 20/32 MB/sec.

Doporučuji polaborovat s velikostu MTU (běžně je něco pod 1500), mělo by stačit 4000, ale nejrychleji mi funguje na 9000. Taky pozor na starší Total Commander - nový je rychlejší (nebo Průzkumníjk z Windows). Standardně měl tento NAS rychlost cca 10-12,5 MB UPload a aso 15-17 MB download. Jak jsem psal v nadpisu, nahrávání s MTU = 9000 ("jumbo frames") se zvýšilo až asi na 20 a download je i přes 30 MB. - Pozor je nutné to nastavit i na síťové kartě (vlastnosti, jumbo frames) a musí to podporovat switch. Když tak někdo napište - výměna zkušeností.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady