Všechny komentáře k článku:AVerMedia představí v CzechComputer výhody TV tunerů pro notebooky

Poplatky za PC

Jen aby se nezavedl ten poplatek za vlastnictví PC nebo NTB, nedej bože mobilu, který je schopen přijímat TV signál...

Možnosti
16 reakcí
poslední 27. 12. 2008 22:56

někde sem četl že ČT to má v úmyslu, protože můžeš sledovat internetové vysílání.. a chcou zavést poplatky za VŠECHNY počítače připojené na internet.. protože jednoduše všechny můžou sledovat televizi..

@luukec: Je to tak. Už neví, jak se napakovat. A ani bych se nedivil, kdyby jim to v budoucnu prošlo, protože např. tunery na dig. vysílání se "módně" integrujou do všeho, snad už i do hodinek... Popláčou si a vláda řekne ano... Hnus, jen pomyslet! http://www.mpx.cz/ZAJIMAVOSTI/CT-zvazuje-placeni-poplatku-za-PC-s-internetem.html

@luukec: Myslím, že to neprojde. Tohle už hoodně smrdí. Myslím, že by si to už lidé nenechali líbit a žalovaly ČT, ať nejdřív prokáže, že tu službu využívají.

@mervart: Hmm, to by ale moc neuspeli. Vzdyt i kdyz mam doma klasickou TV, tak mohu tvrdit, ze nevyuzivam sluzeb CT, ale ze tu TV pouzivam pouze jako vystup z DVD/CD prehravace ;-)

@razor83: Tenhle argument uz bohuzel neuspeje, platis za TV jako pristroj, i kdyby si ji treba v zivote nezapnul.

@ceefa: No pozor, NEPLATIM za TV jako pristroj, zakon je jasne dany !! Jen je tu problem dokazat to, ze nevyuzivas sluzeb CT. A prave tato situace by nastala, kdyby se uzakonilo rozsireni koncesionarskych poplatku i na tv karty a pc pripojena k internetu. Dokaz, ze se nedivas na CT pomoci tv tuneru, ktery ti trci z NB, dokaz, ze se nedivas na archiv CT pres internet.. Proste toto, jak projde, tak smula :-(

@razor83: V háji je to dokazování, že to nepoužíváš. Nenažraní zmetci by naopak měli dokazovat, že používáš, když nás chtějí obrat o další peníze. Ale holt presumpce viny...Známí museli platit i v horském údolí, kde ani nebyl pozemní signál, jen satelit. Sice by dokázali, ale nic platné to není.

@miksm: Myslím že je slušná šance, že TV a Ro poplatek z počítačů připojenách k internetu zaveden nebude. Paušální poplatek se totiž vybírá mmj. proto, že vysílající nemůže kontrolovat kdo signál přijímá a kdo ne. Na internetu je ale situace zcela jiná a vysílajícímu nic nebrání zavést pro plátce poplatků registraci a nikoho jiného k internetovému vysílání nepustit.U počítačů (a dalších zařízení) vybavených tunerem je pochopitelně situace jiná.

tak dnes už můžeš sledovat tv v mobilu za nějakej poplatek, sice jenom na 3G ale to neva:-)
televize a internet je dnes normální věc a mělo by to být veřejně přstupný a ne z toho ždímat prachy jak jen jde...
vemte si poplatky za český rozhlas! co ji mi do nějakýho rádia platit jim 45,- měsíčně...

@honimrek04: Ale muzes taky pouzivat digitalni prijmac jako USB a to mas zdarma.

@honimrek04: A již existují telefony, které umožňují příjem i free-to-air TV. Tedy z běžného pozemního vysílání přijímaného zdarma. Telefon na českém trhu, který to umí je LG KB770 , ještě jsou i další, (nějaký LG) ale tento zmíněný se zdá být už i relativně dobře použitelný díky 3" displayi. Pro mě by bylo docela fajn si po cestě pustit ČT24 a stačilo by jenom zvuk do sluchátek- zdá se mi to jednodušší, než číst zprávy na wapu/internetu v mobilu, ale hlavně to lze mít puštěné i při chúzi a je to zdarma (tedy bez platby operátorovi - počítám, že koncesionářské poplatky stejně v domácnosti všichni již platí).

@honimrek04: Český rozhlas mám rád, podle mě by stát měl udržovat nekomerční médium (média)

Pokud je mi známo, tak domácnost by platila stejně jednen poplatek za domácnost, nehledě na to kolik zařízení k příjmu TV používá. Opatření by se tak dotklo "pouze" firem, které platí za každé zařízení zvlášť. Tím ovšem nepopírám, že platit za TV poplatek za PC s internetem je opravdu nesmysl, protože na něm lze příjímat TV, ale zařízení není k tomu účelu (prvotně) určeno. Navíc ta TV má často omezenou kvalitu, která záleží na poskytovateli obsahu i poskytovateli připojení k internetu.

@dr6se2: souhlasim s vami že by to byla velka pitomost platit za chytani signalu přes mobil bo Ntb a PC. Ještě navic když se televizni stanice předhani ktera bude mit lepši filmy na vanoce , v tom ktera ma dřiv správy nebo jací tam hrají herci. měli by byt radi že lidi si rozšiřuji možnost divat se na televizi i přes mobil bo ntb. V mnoha zemich je tento trend už davno zaveden a funguje skvěle.

@ppedrnikar: Ani bych se nedivil kdyby to opravdu prošlo a zavedli tyto poplatky.
Ve Skotsku (a asi tedy i v UK) musíte platit za každý přijímač, tedy cokoliv schopné přijímat TV signál a je jedno co je to.

@dr6se2: Máš pravdu, většinu lidí by to neovlivnilo. Také jsem pro placení poplatku za zařízení určené primárně ke sledování TV.

Nenašli jste, co hledáte?

Týden slev Logitech Týden slev Logitech