Všechny komentáře k článku:Exkluzivně: EVGA GeForce GTX 260 dostupná v našem obchodě

Fajn...

jen by mě zajímalo, kdy se začnou zajímat o rapidní snižování spotřeby. Obě firmy, jak Nvidia, tak ATI, tahají výkony enormním nepoměrem vůči potřebám, kdy výkony dnešních karet jsou nad limity potřeb zahrát si cokoliv na max. Neříkám, že je to zle, alespoň tímto tempem se dosáhne toho, že až vyjde nějaký nový engine, náročný engine, bude stačit pořídit kartu za 4 000 a člověk to rozjede na max. Alespoň podle předpokladů dnešního vývoje výkonu. Na druhou stranu, kdo chce tímto tempem dosáhnout za 5 let na 1000 W zdroj jako nutnost. Nejsem hnidopich, v minulém PC mi stačil 250W zdroj, dnes mi stačí kvalitní 500W a počítám že do další generace by měl být 750W standard. Je to škoda, že u CPU se společnosti tak nějak snaží, ale když vemu, kolik sežere oproti CPU taková nařachaná grafárna, je to možná jedno :D

Možnosti
6 reakcí
poslední 4. 1. 2009 17:20

To je zajímavá myšlenka, ale když ti v klidu karta žere jen pár Watů tak je to fajn, 1000W zdroj nežere 1000W stále, je to maximum, které by si od něj měl očekávat. Když si zapneš COD 4 tak pak ti to bude brát třeba 800W (rychlovarná konvice zatim vede), ale pak si nějak řekneš dost a půjdeš na net a bude ti celé PC brát jen slabých 80 - 120 W, na tohle je prostě ideální notebook, kdo chce aby neměl na stole rychlovarnou koncici s obrazovkou ať si pořídí notebook a je to.

@vml: 800W? Možná tri-sli 280GTX a nataktovanej i7 by se k tomu blížil.. ale jinak je 800W velice nereálná hranice. I i7 po OC a hodně nenažraný grafiky dávaj max 450-500W.

@YMIR: To je fakt, no, zajímalo by mě, kolik třeba taková moje 9800GTX+ žere ve stádiu minimální zátěže, třeba jen při lezení po webu.

@DashDash: je to zhruba 50W i IDLE.Lze to jednoduse vycist z tohoto grafu.
http://www.extrahardware.cz/files/images/clanky/2008/10rijen/hd4650_msi/graphs/other/pdrain_idle.pngCely pc s HD4670 ma 111W v IDLE samotna grafika ma 8-10W.
9800GTX+ s celou sestavou ma 154W. tj na grafiku vychazi nakych 50W v KLIDU.

@vml: Rychlovarná konvice uvaří vodu a je to :-D, počítač jede přes den i trvale (teď nemyslím server) a dost často zcela na max. Tak co je horší na spotřebu?Na šetření proudu a net je notebook nepochybně lepší. Ale na náročné aplikace a hry nestačí. Tedy na toto téma by se dala vést nekonečná debata, ale nestačí;) Notebook nespasí každého.V šetření energie vidím u PC stálou výzvu...

@pk84: Tobě jede PC stále naplno? Mně ne, když hraju, tak jo, ale pak hru vypnu když jdu dělat na net nebo tak.
A zdroj žere jen tolik, kolik PC zrovna potřebuje + něco na ztráty. Proto je důležité nepředimenzovat zdroj, protože nejlepší účinost mají většinou až kolem 70-80% výkonu. A jestli ti PC chce vzít 300W a máš zdroj, co v tu chvíli má učinnost 60% a nebo 80% je rozdíl. Proto se nevyplácí kupovat předimenzovaný zdroj dopředu. Sice není třeba jej měnit dřív než odejde, ale lepší je koupit slabší a s novou sestavou ho prodat a koupit nový, ta úspora energie ten rozdíl v ceně zaplatí.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!