Všechny komentáře k článku:Google přináší přímý přenos z Marsu

Přímí přenos

vzhledem k tomu, že jde o oficiální oznámení z CZC, byste si měli zkontrolovat pravopis, než to uveřejníte...

@liborp01: nikdo neni vsemohouci a tak se vsude najde chybka, i kdyz tohle se teda neda prehlednout, tak snad lidi mame word ne ten taky neco najde.....

@Onizuka: to beru, v diskuzích, i když mě z toho někdy bolí oči, ale jako oficiální sdělení na CZC?? to by myslím mělo být bez hrubek... vždyť je to CZECH Computer... :-))

@Onizuka: Všemohoucí rozhodně ne, ale když to sem dám tak si to po sobě přečtu. Zvlášť když je to oficiální oznámení. Je jasný že přímý, přímá, přímé je co? No přeci přídavné jméno tvrdé. A vo tom to je.

@Onizuka: no zrovna tohle ti word neopravi přímí mladí, to ti musi secvaknout v hlave, spis blby ze je chyba hned v titulku, v textu se to uz ztrati :)

@gramo: Ono je to naopak v titulku to vidí čtenáři, ale ne autor. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že chyby v titulcích se hledají nejhůř. Titulky po sobě autor zpravidla moc nečte.
Nejčastěji se to stane tím, že je titulek moc dlouhý, tak se zkrátí a už se zapomene kontrolovat shoda.

@liborp01: řeže to do očí, :)

@authoR7: To možná ano,ale tolik bych to nehrotil.Splete se každý,a když například zkracuje článek,který napsal,něco mu tam nesedí tak to zkrátí a už nesedí ani pravopis.

@liborp01: Už jsi někdy viděl samici s tvrdym?? :) :D

@Ondřej Mec: Jako kdyby nestačilo napsat "máte tam chybu" a nerozepisovat se tady. Mýlit se je lidské a pochybuju, že jste měli z diktátů všichni jedničky. Spíš buďte rádi, že tu o tom napsali, protože z vlastní zkušenosti si myslím, že polovina lidí navštěvujících pravidelně CZC.cz se dozvěděla o tomto rozšíření Google Earth až prostřednictvím této zprávičky.
Tímto bych chtěl autorům za toto echo poděkovat.

@Simon.Garnich: Zpráva o této novince v Google earth se objevila na spoustě webů (zive.cz, technet.cz), není za co czc děkovat. Každopádně taková hrubka hned v titulku, to je smutné.

@FredDie: Zkoušel jsem přímý přenos a nefungoval mi, nevíte čím to je??

@T4urQs: chyba bude asi niekde nad klavesnicou pred monitorom

@Simon.Garnich: Jsem si to vyzkoušel a díky CZC jsem se až nyní o tomto dozvěděl. Vypadá to skvěle.

@liborp01: Dalsi rejpalek

Kvejgáři

A už tam našli Kvejgáry? Museli vypadat asi jako grilované kuře.

@harta-projekt: A vyslovuje se to s dlouhým ÁÁÁ:D

@Burg86: Ještě ne, ale určitě už našli odpatkový kontejner, kterým přiletěli .-/
Jinak vypadá to opravdu solidně, ještě do teď si pamatuji jak mě nadchli první fotky z Marsu, na kterých kdosi našel něco co vypadalo jako půdorys budovy. Už chybí jen realitky, které budou pozemky na Marsu prodávat, tak jako tomu bylo u měsíce. Taky mám kousek .=/

@Simon.Garnich: Já osobně bych se tam rád už podíval. Škoda, že na tyto výlety si budeme muset ještě dlouho počkat.

@Burg86: Já bych tam rozhodně nechodil. Mohlo by ti na obličeji přistát nějaké slizké svinstvo!

Pěkné

Vypadá to dobře,je to rychlé,akorát kdyby ten mars,když to přibližuju nebyly ty obrázky hranaté,ale to je detail.Pak ještě skusím tu vodu,ale vypadá vše moc pěkně,a myslím že se to vývojářům povedlo.

@rodrigo: 21. století nám přínáší kupu nových věcí za chvíli bude na denním pořádku lítat v kosmických lodích :) Svět se vyvýjí a internetové služby taky třeba se dočkáme že to bude i meziplanetární komunikace a na youtube se s námi budou dívat cizí civilizace ale toho se spíš nedočkáme :( ale i tak dobrý =D

@BLEO: No to je pravda,když se podíváme za posledních 5 let co se vše změnilo.Měli jsme 512kb/s internet a byly jsme spokojeni.Děti za chvilku nebudou nosit sešity ale netbooky.V zeměpisu nebudou mapy ale souřadnice na pc do google Earth.Bude to uplně o něčem jiném,bezdratovka na každém rohu.

@rodrigo: Pěkný to je, jen je škoda, že se mi zobrazujou lokace ze Země, takže je musim všechny odklikávat. Je trochu blbý vidět na Marsu špendlík ukazující na můj dům. Ale jinak dobrá věc. Zajímavý obrázky atd.

@niemand-nobody: Myslim, ze Google earth udelal krok správným směrem

@T4urQs: Vůbec je tahle aplikace úžasná, jen se děsím okamžiku, až bude celá Země takhle online vidět na internetu a budeme se moci navzájem sledovat, kdo kam a s kým jde....

@Aggata: To bude sice chvilku trvat,ale možné to je,pak by nikdo neměl soukromý,pokud by nebyl pod střechou :) jestli to nebude rengen :)

Fantazie

to je skoro neuvěřitelné, co dnešní věda dokáže, před pár lety člověk o okolí naší planety nevěděl skoro nic a dneska si můžeme planetu prohlédnout přímo od počítače. Patřím už pomalu ke střední generaci, ale pokud to tak půjde dále, tak věřím že ještě stihnu zažít velké věci :)Nezlobte se na mne za tento výlev, ale vesmírem jsem prostě fascinován. nebo snad nikdo z vás nemá občas ty myšlenky, jak je velký, kde končí, co je za ním a podobně ?

@psot: Já bych nebyl tak optimistický. Tohle jsou zatím výsledky spíš počítačového pokroku. Tento vesmír je od nás vzdálen jenom dny až měsíce letu a náklady na vyslání sondy se bez problému vejdou do rozpočtu vlády středního státu.
Výpravy ke vzdálenějším planetám jsou náročnější hlavně časově a cesta k nějaké hvězdě by vyžadovala roky a obrovské náklady.
Problém je v tom, že o těchto věcech rozhodují politici a ti jenom neradi schvalují projekty, které jim nezvednou popularitu do příštích voleb tj. max. do 5 let. Jinak riskují, že je opozice smete s poukazováním na zbytečné plýtvání.
Jenom cesta k Alfa Centauri by trvala roky a zpět by se vrátili nejspíš až potomci těch, co odletí. Přitom náklady by byly obrovské a riziko selhání také.

@psot: Doufám, že jednou si prohlédnu svět nebo celou galaxii v 3D zobrazení.
Čeho se, ale nejvíc bojím to je soukromí, jednou se bude obraz přenášet online..

@T4urQs: Řekl bych, že to ještě obraz daleké budoucnosti. Věřím, že jednou se bude lítat i mimo naši sluneční soustavu a taky věřím tomu, že vesmír je dle mě víc než obrovský na to, aby jsme tu byli jen sami. To by bylo plýtvání místem,ne?

@faryna: jednou bude nabizet CEDOK i mesicni zajezd na mars:)

@mys8: Já bych tipoval spíš na Měsíc ;-)
Na Mars budou nabízet marsovské zájezdy.

@faryna: Taky věřím, že život se ve vesmíru vyvinul víckrát, na druhou stranu vzdálenosti jsou obrovské a při rychlostech o hodně nižších než rychlost světla by mezihvězdné cestování byla záležitost na celé lidské životy. I pokud bychom dokázali cestovat rychlostí blízkou rychlosti světla, tak by k nejbližším hvězdám bylo nutné letět roky, což už by bylo přijatelnější. Ovšem obrovské by byly nároky na potřebnou energii.
Zatím bychom měli dobře poznat sluneční soustavu.
Kdyby bylo cestování ssnadné a levné, tak by se okolo nás měly prohánět hvězdolety hned několika civilizací. Je nakonec možné, že civilizací je ve vesmíru hodně, ale je pro ně těžké se potkat a domluvit.

@Anonymní uživatel: četla jsem si zde od vás všechny komentáře a celkem hezky se to čte, je zajímavé jaké máte názory na jiný pozemský život ale škoda je že se asi nikdy nedozvíme jak to doopravdy bylo.

@ivca.semish: Třeba se tu zítra nějací vesmířani objeví ;-)

@T4urQs: já to zase s tím soukromím vnímám trochu jinak, dnešní společnost to asi vnímá jinak, ale já tvrdím, že když jsem slušný a v uvozovkách "normální" člověk, nemusím mít přece z ničeho obavy. A že by mne někdo pozoroval či odposlouchával ? Proč by to proboha někdo dělal ? Vždyť nás je na světě tolik, co by z toho kdo měl, že by poslouchal jak se bavíms manželkou co bude k večeři nebo jaké dostal mladej ve škole známky...no ni ?

@psot: Hm, a co kdyby někdo na net dal záběry z toho, co jsi v lese dělal, když se ti na houbách tak moc chtělo na záchod? Nic špatnýho si přece nedělal, a dokonce jsi to po sobě i zahrabal, tak co?
Co když se budeš zrovna někde ucházet o místo a někdo jim to pošle pro doplnění tvého "odborného profilu"?
I v běžném životě bezůhonného člověk se přece najdou okamžiky, kdy by nechtěl aby ho všichni viděli.

@psot: Soukromí je nuné, co by jsi dělal kdyby se někde veřejně objevily záběry toho co děláš s manželkou v posteli? U nás docela řádíme, a moc se mě nelíbí představa,že by nás někdo "sledoval". A jsou i jiný věci,který si má člověk nechat pro sebe.Přeci.

@psot: chtěl bych se dožít dne, kdy lidstvo bude vědět, jak je velký vesmír (pokud by to šlo vůbec změřit, protože může být třeba nekonečný), jestli jsou tam někde v dálce nějaké další civilizace. Jednoho dne se to lidstvo ale chtě nechtě bude muset dozvědět (pokud se to tady navzájem nevyvraždí), protože slunce, jak ho známe, zanikne a s ním i život na modré planetě...

Chibi

ja sem chibu nykdi nenapsal mjel sem vsdycki jenysku s tyktatu

@lord.bogo: Co jsi chtěl touto trapnou větou říci?

Luxus

http://www.egzem.cz/index.php?k=72

@D-ann-Y: Neklikat !
Je to jedna z mnoha reklam na netu, nic k tématu.
Prosím CZC aby to smazala:)

Just google

Prostě google... co dodat :)

Hmm

je to mazec jsem zvedavaj kdy lidi pidili zacnou nejakou pkanetu osidlovat snad se toho doziju no uvidime ! snad teda ! ale jako je to neco fascinujiciho jako

Přepnutí

Jen dodám:
chvíli jsem hledal jak to přepnout ze Země na Mars.: Takže až nainstalujete ten update v Google Earth nahoře je taková oranžová ikonka s planetkou. Tím se to přepíná.
Vím je to zbytečnost ale třeba se to někomu hodí ;-) . Jinak Podívat se na Mars se mi líbí. Díky Google

Pozemky na Marsu

Vzhledem k tomu, že se již obchoduje s pozemky na Marsu, tak si člověk může prohlédnout, který kousek "půdy" se mu zamlouvá. Já raději ještě zůstanu při Zemi;)

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady