Všechny komentáře k článku:Herní notebook od Dellu

Herni notebook? To tezko.

Neni zrovna moc her co poporuji WideScreen, ikdyz se to zlepsuje.
Ale 4200rpm disk je tragedie. Pro notebook na narocnejsi je 7200rpm skoro nutnost a pro hry by to mela bejt samozrejmost.

Možnosti
21 reakcí
poslední 15. 7. 2005 18:58

No neví mkolik máš ty na 3D mark 2005? Myslím že M 770 je dost silná a GeForce 6800 Ultra je jedna s nejvýkonějších kart na trhu pc natož noteboku. dál ramky 2x pc4200 (533MHz) 512MB Je dostatek něco bys už na tom zahrál... Mám podobnou setavu pc až na procák a nic se mi ješte ani malinko nekouslo tak jak težko herní notebook? :)

@Oryp: No skoro bych se vsadil že v tvé podobné herní sestavě bych disk 4200 rpm hledal dost těžko... A právě o tom byl ten příspěvek. Ten bys totiž nenašel ani v ryze kancelářském (stolním) pc, natož v pařanským kompu.

@HOPLICEK: Ty jsi asi dobre mimo...copak se do notebooku davaj 3,5" disky?u tech je 7200rpm opravdu standartem ovsem na 2,5" disk ty otacky rozhodne nejsou nejak degradujici....a 7200rpm s 2.5" je uz dost luxus disk..

@Ichabod: Hele frajere, tenhle způsob si pro příště odpusť, každej má právo na omyl, ale dokud nemá tendenci urážet, toleruju to. Teď k té věcné části, mám v ntb disk 5600 rpm (asi těžko 3,5) a nedá se říct, že mám dělo. Což se u 12 palcovýho tablet pc dá čekat.. Prostě možnosti osadit rychlejší disk než 4200 tu jsou (mírnější formulace), někdo jen poukázal na achylovu patu a nevyváženost, jestliže u 95 procent komponent šahám na mez dostupných možností, a v jedné šáhnu na standard až podstandard (s tím, že ntbooky mají standard ještě poněkud níž).. Pa puso

@HOPLICEK: Hele kemo rači sem už nic nepiš nebo mi ukaž disk s 5600ot. tos ho overclocknul z 5400ot? :-)))))))))))

@nofson: No, pokud máš pocit, že se tím, že standardní otáčky jsou o 200 nižšší, vylučuje něco z toho, co jsem psal minule, není potřeba dodávat nic...

@Ichabod: Tenhle notebook se ale luxusne tvari, ostatne o tom se zminuje nekdo nade mnou, ja bych snad jeste doplnil, ze v podobne zrudnosti by nebyly az takovym prekvapenim ani dva disky v raidu.

@Oryp: Komentuju CPU ci grafiku? Ne. Komentoval jsem disk. Pripoj si do pc pres redukci notesovej 4200rpm disk a pak tady neco nekomu vykladej. OMFG lidi ani neumej cist.

@wallot: klidne ...mati ma notebook a tam ma 10 GB 4200 a pohodka... a nemusis tu pouzivat hlasky kery pouzivaj lidi s NSV. TO vo necem svedci a ja chtel reagovat aj na celkovou sestavu ne jenom na "cast" tak promin a prestan tu brecet ze disk 4200rpm nestaci...

@wallot: mam v notasu 60 GB HDD 4200rpm a bez problemu hraju SanAndreas na vysoke detaily ve widescreenu (1280x800) a s plnou viditelnosti, tak o co jde?

@J.PAGAC: ono pokud nemusi hra swapovat diky hodne pameti tak to ten disk nebrzdizkuste si porovnat cas na boot notesu s 4200rpm a 7200rpm diskem a uvidite ten rozdil. jiste pokud jste v notesu nikdy 7200rpm disk nemeli tak nevite o co prichazite a jak jsou 4200 a i 5400rpm disky pomale a brzdi cely system.

@wallot: jasny ale na sestave s 1 GB ram to asi vadit nebude ne? a i kdyby tam bylo 512 MB ram tak je to jeste unosny. a zas kdo ma tak stary notebook ze tam ma jenom 256 MB tak to pomalu neni ani na XP a pak uz je to na hry stejne vetsinou odepsany (jde hrat i s 256 XP a pracakem cca 600 MHz a rozjedete vsechno ale jak to asi vite sami . kor kdyz vsichni hraci jsou nadrzeni na detaily :))

@LOCHi: Mno já mám ve svím ntbku 256ram a neberu to jako nejěkaj mínus. Podle mě je to u ntbku dneškní standard. Pokud máš 512, tak jsi samo už někde jinde - jak s cenou, tak s penězma. Okuste ale pánové dísk s 7200rpm a uvidíte sami!

hm zajimala by me vaha + vydrz baterie :) 5 kilo a 45 minut?

ale... nechcu tu nic rikat, aby nekdo zas nerikal ze suu moc chytrej ale ten disk fakt staci. Ja si taky myslel jakej nebudu mit rozdil na kompu kdyz si koupim novou 80 GB kera mela 7200 oproti 20GB s 4200 a vysledek? o par sekund rychlejsi windy a o par minut rychlejsi instalace ale tim to tak hasne. ted mam dva disky 80 GB jeden sata a druhy ata od seagatu - dva stejny disky akorat jiny zapojeni. Sata je o 2 sekundy rychlejsi pri nacitani systemu ale zas je hlucnejsi (disk si chroupe protoze je nastaven na maximalni rychlost, takze kdybych tam dal normalni jako u ata tak by to vyslo nastejno, - mozna by sata bylo poznat pri kopirovani her ale i tam jestli to bude o 5 minut pozdeji nebo driv aspon u me nehraje roli. Samotna hra se pak nacte taky skoro stejne rychle)a verte nebo ne aj ta stara 20 byla po 4 letech uzivani tizsi nez ta nova sata (coz je fakt docela sila nemyslite?) a pokud jde o tichost, tak jsou na tom pomalejsi disky trosku lepe. coz je fajn kdyz nebydlite sami a nechcete ostatni v pokoji prudit hlukem z chroustajiciho disku. A co se jinak tyce sestavy tak opravdu se na tom notebooku musi dat solidne hrat. Mam taky neco podobnyho ve stolni verzi az na ramy (mam jenom 512) a grafiku (jenom 128 MB) a jede mi vse aj na plny detaily pri 800x600 a vic nepotrebuju :P (i kdyz me to da i vyssi fakt 800x600 je jasna volba). Tim tak vse. hezky den!

@LOCHi: Mluvíš ty o ntbku?
Ona je otázka rpm u disku v ntbku úzce spojena s tím, kolik máte ram. Pokud budete mít jako já 256/266, tak věřte, že by vám HD s 7200rpm neskutečně pomohl.

@Guzii: jo. a kontretne o tom od dellu. Jestli jsem dobre cet tak ma 1024 Mb ram a to 3200 (mozna aj vys) takze tam to bude zanedbatelny. maximalne vznikne mensi hrdlo, ale na hry je to uplne jedno. (pochybuju ze nekdo meri jestli se mu hra zkopiruje o 2 minutky driv nebo pozejc.)

@LOCHi: :Đ souhlas, pokud nemate dostatek RAM a dostatečně rychlej procesor tak vám bude disk i s 10K otačkama zbytečnej. Sice je pravda, že když si poridite takovej disk do desktopu tak vám loadování bude trvat kratší dobu... ale když se to vezme u notebooku, tak 4200 rpm bude mít menší spotřebu a tudíž se nebude točit tak rychle a nebude vydávat tolik tepla. To znamená, že nejspíš už bude více protikladu než kladů. Každá akce ma svojí reakci... např. já mam athlona 1800+, 6600GT, 512MB RAM, a hrál jsem Half life 2 loadování mi trvalo velice dlouho ale za to nemohl disk, ale procesor a to samé v doomovi 3. tak sem si od kámoše pučil athlona 64 3000+ tak se mi doba loadování zkrátilo o velkou část... a nebylo to diskem, ale procesorem. a jestli chcete poznat rozdíl u rychlosti tak si poridte ten disk do sata složenej z ddr :)

@daveeeeeeeeeeeeeeeeee: "pokud nemate dostatek RAM a dostatečně rychlej procesor tak vám bude disk i s 10K otačkama zbytečnej" s tim souhlasim. Ono jakakoli komponenta v pc, byt sebevykonejsi, je zbytecna a zbytecnej luxus, pokud uzkym hrdlem systemu je jina komponenta...O co tu jde je predevsim to, kdy se uzkym hrdlem stane hdd. A Lochiho uvaha, ze pri 1024 a 512 mb ram disk vlastně neswapuje a pro 256 je to uz stejne jedno, protoze na tom se stejne neda hrat je takova, no...Disk ve skutecnosti swapuje furt, jen ta jeho aktivita (dejme tomu) exponencialne roste se zmensujici se RAM. A dalsi podotek, narocnost her roste, to neni nic novyho. V souvislosti s tim smaozrejme rostou naroky na HW a samozrejme swapovaci ambice hadru. Takze at je to jak chce, bude hur. BTW uplne pomijim veci jako pareni z image na hdd (dalsi zatez) a aplikace bezici na pozadi, jako dcc apod...Je to herní ntb...a to je synonymum výkonu ve své třídě. Mě jen prostě udivuje, že tam nedali ani 5400 a šli hned do 4200...

@HOPLICEK: musim priznat ze mas pravdu. Disk swapuje porad. I kdyz ma pameti dost. Dokonce nekdy i kdyz ma dost ramek.. Ale swap jde vypnout (ja to nezkousel mam jenom 512 MB a tak swap vyuzivam). Takze mit aspon 1024 nebo 2048 tak jdu do teho... ano je to trosku od tematu..

@LOCHi: Mno bohužel, ale ve widlích nedoporučuju zakazovat swap. I když máš hodně ram, tak se ti po nějaký době zaplní a následuje pád systému. Něco jinýho je to pod linama ;) Co vím.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady