Všechny komentáře k článku:Jak využít USB port na domácím routeru?

USB a jeho možnosti

Je fajn, že TP-Link umí z externího disku či flashky udělat sdílený disk za pomocí Samba, případně tomu udělit zabezpečení. Takový D-Link to z nějakého důvodu neumí, k disku se přistupuje pouze za pomocí jeho SW. Taky je fajn funkce Media Server pro toho kdo má doma Smart TV či X-Box atd.Ale jaké jsou přenosové rychlosti z Wi-Fi na Externí disk a zpět? Je celkem škoda, že to tu není popsané... Většina směrovačů s USB portem dosahuje reálně jen 2-3 MB/s, vyjímečně "až" 5 MB/s... což je fakt škoda... vhodné maximálně na Media Server pro streamování průměrného videa či fotografií, nebo ke sdílení USB tiskárny.

@jeffry-jordan: Konkretne u tohoto TP-linku jsem mel prenosove rychlosti 2 MB/s nezavisle na kabelu/wifi. Prisuzuji to slabemu HW routeru, ktery je primarne urcen pouze na sitovou komunikaci a cteni/zapis dat na externi HDD mu pusobi dalsi zatez.

Sdílení tiskárny

Předem bych chtěl říct, že toto je pěkný článek, který zajisté hodně lidem pomůže při konfiguraci USB vlastností na tomto wifi routeru. Osobně mám tento router také a jsem s ním nad míru spokojen. Jen bych měl malé doplnění ke sdílení usb tiskárny pomocí tohoto routeru.Nedávno jsem tuto vlastnost začal také využívat, ale je tu drobný rozdíl oproti článku. Síťový tisk je podporován, ale pouze na OS Windows a MAC OS. (Lidé na linuxu mají v tomto směru trochu problém). Pro síťový tisk je zapotřebí na počítač nainstalovat malý prográmek (který je ke stažení na stránkách tp-link.com), který vytváří emulovaný virtuální USB port přes TCP/IP (přes wifi, nebo přes kabel). Dle instrukcí provedeme konfiguraci programu a nastavení nové tiskárny na PC. Poté je možné tisknout přes síť. Mým velkým překvapením bylo, když jsem k wifi routeru připojil novou multifunkční tiskárnu, tak díky tohoto malého prográmku, lze přes síť i skenovat do počítače.

@RKSoftware: Ja bych k tomu jeste doplnil jednu dulezitou vec. Krome toho, ze je zapotrebi specialni tool na pripojovani, tak navic muze byt k teto tiskarne pripojen pouze jeden uzivatel a pokud se manualne neodpoji jiny sitovy uzivatel se nemuze pripojit a tiskarnu/scanner pouzivat.
Ke kazdemu routeru je navic dostupny i seznam podporovanych tiskaren, nicmene mi osobne fungovala i tiskarna MP510, ktera na seznamu neni.

Print server

Dobrý den, ať hledám, jak hledám, tak v USB settings žádný print server nemám. Mám
Firmware Version:
3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000

@ARKILL: Máte zastaralý firmware, Váš problém vyřeší nový firmware na TP-LINK.com
http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=TL-WR1043ND&version=V1

DOTAZ

Dá se přes ten USB port připojit kamera?

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady