Všechny komentáře k článku:Jaký počítač pro Windows Vista?

Kolik budou stát?

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat kolik odhadujete,že nové Windows budou stát.

Možnosti
8 reakcí
poslední 30. 5. 2006 3:30

Dobry den, to bohuzel zatim nedokazu odhadnout

Podle mého názoru, tolik, kolik stál Windows XP, když byl novinkou. Takže asi těch 5-6,5 tisíc, ale nevím to přeně.

@Ondřej Chlup: Těch 5-6 tisíc možná v případě Home edice (věřme, že alespoň 64-bitové). "Business" verze přijdou podle mě na mnohem více, tedy kolem těch 10 tisíc a víc.

@Michal Kroča: To je co? A to ten zazob*nec zacal jako zlodej s dobrym napadem. Za uzivani tech jeho ubohych operacnich systemu by nam mel platit spis on a ne my mu..6 tisic za neco s cim budou urcite zas jen potize + dalsich 20 na upgrade aby to slo vubec spustit..Jen tak pro zajmavost: Ted jsem musel kvuli stabilite jeho pod**anyho NTFS vyhodit litr abych dostal svoje data zpet... To co bylo ve FAT32 slo v pohohode..

@oohhyy: Kudla, měl jsem stejnej problém!!! Zrovna před týdnem mi spadla partišna jen to fiklo. Zkurvenej Gates se svejma podporama dělení disku!!! Taky je hodně náchylný, když máš na disku více primárních partyšen, dost často některá z nich havaruje a nastává ztráta dat. Windows totiž tuší, že by se vedle něho mohl propašovat nějaký jiný systém a toho se moc bojí...:-))) Jinak zloděj Bill - o tom je život: něco dobře ukradni, vychcaně zlikviduj poctivou konkurenci a tohle všechno si pojisti aby na tebe nikdo "neměl" = zlatej důl, 20let programuj podělanej nedodělanej DOS verze 1.0 - 6.22, přidávej postupně podporu 20MB hardisku a 512kB RAM, pak přidej 40MB HDD a 1024 RAm, přidej nové funkce DriveSpace, apod., ukradni Applu jeho GUI rané verze a udělej z něho MS-Windows 1.0, pak přidej FAT32 jako revoluční novinku, programuj hovadsky až do verze 3.0, 3.1, 3.11 včetně Network!!!, pak 3 roky odkládej Win95, protože v Microsftu nic neběží tak rychle, jak by mělo, protože by to nebyl tak dobrej kšeft, přidej podporu USB, a dál ty sračky znají všichni - Win98, Win98SE, Win2000, WinME, Xp.... Fakt těžkej humus. Doporučuju přečíst si něco o Stevu Jobsovi z Aplle - zajímavý.

@oohhyy: Co dodat? Nepouzivejte je...

@oohhyy: >Za uzivani tech jeho ubohych operacnich systemu >by nam mel platit spis on
s timhle naprosto souhlasimjinak FAT32 je taky shit a navic je zastaralí napr nevhovuje dnesnim velikostem disků (souborů)

@xps404: Shit je to taky, ale co od MS není shit, že? Mě teda osobně chodí 2 oddíly FATKY32 už asi 4 roky bez reformátování a s asi 2. instalací Win2000 naprosoto OK. NTFS dle zase jen mých malých zkušeností někdy problémy má, navíc je o něco pomalejší práce s diskem. Ale FAT32-ka zhavaruje velmi pravděpodobně, pokud je disk rozdělen na více primárních partition a jsou to navíc FAT32-ky. Zvláštní totiž je, že oficiální nástroje od MS neumožňují nezformátovaný disk rozdělit na více promárních oddílů - jde kjen 1 primární a druhý rozšířený + další disky v rozšířeném oddílu jako logické jednotky - buď to má MS tak skvěle odzkoušený, nebo se něčemu brání (použití více konkurenčních OS vedle sebe, zde bych viděl kořeny hlouběji do minulosti, kdy MS teprve usiloval o primát v operačních systémech) a nebo nám něco tají? Nevím, pouze předkládám možná vysvětlení... Ale je mi jasné, že takový skvělý "vizionář" Bill Gates, jak se rád sám nazývá, nevěděl 3 roky dopředu (někdy cca v roce 93), že budou hardisky s kapacitou přes 2GB, kde by mohla být potřeba použít FATku 32 - Win95, 98, Me.. - všechny potřebují FATku (16, ale nad 2giga jen 32), když výrobci hardwaru plánují s cca 3-5 letým předsihem a navíc v roce 95 byl běžně ke koupi disk od Seagatu s kapcitou 2GB, dále propojení mezi výrobci hardware a software netřeba snad ani rozmazávat.
Nástroje jiných firem disk rozdělí libovolně, ale zase používají svůj engine = nutnost vytvoření záchranné diskety pro obnovu partišen po havárii apod.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!