Všechny komentáře k článku:Jaký počítač pro Windows Vista?

Linux a Win

Myslím si že s výběrem OS záleži hlavně na člověku a tom jak daný OS bude využívat, jestliže si koupí PC počítačový "antitalent" tak asi ocení něco co budou mít předinstalovaný spolu s PC, co jim bude fungovat a nebudou nic moc řešit jen si kliknout a budou si browsit. ( Linux je jeste lepsi, ale asi to nikomu nevysvetlim kdyt v tom nedela ;) ). Pro takový lidi je jasny že asi sahnout pro neco jako je Windows, vše CZ xxx strankový manual, při problému mohou klábosit na hot-line s mrkvosoftím dozorem do aleluja. Takže v téhle chvili je to "jasná volba." Pro člověka který se pohybuje v IT, je asi jasné, že se poohlidne,zagoogluje, a zjistí si co by pro něj eventuelně bylo nejlepší, jasně nepočítám xxletý puberťaky, kteří tvrdí jak komp využívají když zapnou pc a spuští gamesa.exe... pro něj je Windows taky jasná volba ( part2: existuje plno emulatoru (Wine,Cedega..) které emulují 32bit win prostředí a s podporou her ) - samozřejmě každý hrač chce mít pohodlí a nic dělat jen hrát a relaxovat ( Win jasná volba ). Teď je tu asi 3 skupina lidí, kteří se setkavájí a pracují s počítačem denodenně nebo obden, jak v práci tak i doma, pro tyto lidi, je asi duležité mít svá data v bezpečí, mít své uživatelské prostředí na které jsou zvyklí, upravený systém podle svého, a prostě vše vymodelované podle chuti; těmhle lidém právě pomahá linux, že je vše jak chce uživatel ( téměř vše ;) ), asi pro člověka neznalého bude těžké zkompilovat dodatečně kernel pro podporu "exotického" HW.
Také čas se změnil a vývoj de kupředu, dnes jsou k dispozici krasné linuxové desktopové distribuce ( Fedora, SuSe ) kde je taky vše klikací a zadarmo.
Myslím si že hádat se jestli Linux nebo Windows je blbost, každý si zvolí podle svého gusta, vše je něčím omezeno a nečím zvýhodněno, uživatel si zvolí to co mu je pro jeho využití nejbližší a nejoptimalnější. Já osobně si dnes, nemůžu vynachválit linux jak už rozvoj všech jeho části ( kernel, hw support, GUI ) tak i snahu distributoru různých linuxových edicí, je to velmi kvalitní systém, a stejně tak může být i Windows, rozdíl je asi v tom jestli je někdo z nás ochotný platit Microsoftu peníze, za to co může mít zdarma a k tomu upravit ku obrazu svému.

Možnosti

Na komentář zatím nikdo nereagoval, .

To je gól! To je gól!