Všechny komentáře k článku:Jaký počítač pro Windows Vista?

Blbost

podle me. Ramka ano, woknum vzdy svedcilo vice pameti, procik giga, ano, takovy a lepsi ma dnes temer kazdy.Ale ta grafika je blbost, 3/4 lidi nezajima pitome graficke rozhrani, takze proste ho vypnou a vesele pofrci na karte bez podpory DX9.0
Kdyz se vsechny ty blbinky vypnou, tak to vypada jako normalni XPčka v klasickem zobrazeni. Vetsi zravost pameti je dana kvuly mnoha funkcim navic. Ale o ty se zase postara nLite. Kdo z vas pouziva vsechny blbosti v XPčkách? Jenom odstranenim z instalace se prace citelne urychli, nemluve o neprijemnostech (jako treba petkrat shift a jine) ktere daji nadobro pokoj ...

Možnosti
16 reakcí
poslední 5. 8. 2006 20:40

jo

mno tak ze je "pitome" to jsou silna slova :) Ja se na to grafice rozhrani tesim, ostatne nikdo nerika ze na Visty musime prechazet, aspon zatim ne. Graficke schema winXP se taky nelibilo par lidem, ale vetsina lidi ho ma rada a asi by si na ty starou hnusnou šeď nezvykli.
Je mozne ze se CPUčku v podstate ulehci kdyz vykreslovat rozhrani bude GPU a ne CPU..nevim zase jen spekuluji.. lidé z MS jsou schopni udelat cokoliv..

@luqas: Tak tu "starou hnusnou šeď" mám nastavenou pořád, protože schéma winXP je ještě hnusnější a žere resources... A ještě k recenzi - "a hlavně vizuální efekty lahodící lidskému oku " Hm, nějak si nedokážu vybavit ve které chvíli se ony efekty můžou hodit. Když budu psát ve Wordu, pracovat v Excelu, upravovat obrázky v Photoshopu nebo snad když budu hrát hry? Možná je to jen to jen můj názor, ale radši upřednostním svižňější práci, než vrážet tisíce do nového HW na kterém takový žravý humus poběží. A nebo že by se jednalo o další marketingový tah ze strany výrobců SW a HW?

@ajsmen: Nezapomeň na to, než ta nádhera nabotuje. Na minulým compu jsem měl Win 98 SE pro normální práci a XP jen na pár her který na 98 nejely, Po přechodu na P4, resp.na S-ATA HDD jsem se musel Win 98 vzdát, protože si nerozuměly s integrovaným S-ATA řadičem. Nebejt toho, že Microsoft kašlal na Win 98 už rok před oficiálním ukončením podpory, mám je dodnes. Ostatně na Amize mi zabíral Workbench 5 MB a nedá se říct, že by se v něm (až na grafický zpracování) makalo hůř. Jenže to by jsme pak nemuseli kupovat větší disky, paměti,grafárny atd :-)

@ajsmen: Tak tohle je otázka názoru, mně se třeba líbí pěkné průhledné rozhraní, pokud vše poběží na grafice, bude to i svižné.
A kvůli Vista dávat do compu nový HW? Každý ho tam dává kvůli něčemu jinému, někdo hraje hry, někdo má rád zase aeroglass ;)

@ajsmen: je prokázaný že příjemný pracovní prostředí zvětšuje produktivitu práce :) takže to využiješ i když budeš psát ve Wordu....osobně když jsem naštvanej tak nasekám při psaní víc chyb než když jsem v klidu a příjemné prostředí má za úkol nabudit pocit klidu :)

@Demo: Ze prijemne prostredi zvysuje produktivitu prace je sice svata pravda, ale nevim jestli se bdu citit prijemne, kdyz mi to na my pomerne slusny sestave sotva pobezi ba dokonce, kdyz budu usedat k Windows s pocitem, ze sem prave vyhodil par tisic jen za to aby mi bezely... To si radsi otevru okno a pustim prijemnou hudbu, myslim, ze to zlepsi prostredi mnohem vice nez nejaky prhledny okna. A kdyz jsme tak u toho, sice neoficialne, ale i XPck se daji docela dobre "skinovat", ja osobne je mam "trosku" upraveny, a rekl bych, ze je to skoro i hezci nez Vista. Kazdej si najde co se mu libi vic:) Navic, jak uz tady zaznelo, nemyslim si, ze OS by mel byt ten nejvetsi "zrout" mezi software...

@Sworthy: myslím že se zbytečně strachuješ že ti to nepojede svyžně...to co se uvádí je beztak nutný pro spuštění a zbytek si obstará nějaká obsluha paměti a cache takže bych řekl že to bude i tak svižný navíc v MS nejsou blbý a je jim určitě jasný že lidi na tom chtějí i pracovat....osobně bych radši počkal a né jak "***** tlachal že je to k ničemu když to ještě není ani na světě...musíme počkat ještě skoro půl roku než to vyjde a za tu dobu se toho ještě můžeme hodně změnitbtw: skinovat se dá v XP i oficiálně ale skinů je jen pár a to jenom od MS :)

@ajsmen: Tak tos napsal krásně - líp bych to nesved, kdepak stará hnusná šeď je zlatá. Není nad Win 2000, Xp a vejš je to žravý humus - krásná formulace:-)) Efekty k ničemu, ďábelská náročnost na paměť - asi aby se chytilo víc virů na děravý MS sračky, čekat na pitomý stíny 20 sekund, než naběhne průzkumník, nehledě na neustálou obtěžující regeneraci plochy, kdy se poč téměř zastaví - a to mám PIII 1GHz@1.2GFHz - takže celkem žádnej šrot...
Podle mě je to všechno jen marketing HW&SW výrobcovské havěti - vnutit lidem to, co vůbec nepotřebují. Navíc jak tak sleduju poslední vývoj virové a červové problematiky, nabývám dojmu že jsou to produkty výrobců antivirového softu - něco ti přijde, hned tam máš reklamu na "zaručenej" defender za dollar thirty a podobně:-))

@ondra_PIII: vy jste asi všici vypatlani hadate se tu kvuli zasr****u aeru a pritom nebude v asi ve 4 verzích Visty!!

@ajsmen: Taky furt "používám tu hnusnou šeď" a jsem sní s pokojedí. I když mám poměrně silnej kompl nepotřebuji se kochat krásou, ale také chci svyžnou práci.

Nesmysl

Mam pocit ze tu vsichni zapominaji na jednu vec a tou je prosty efekt psychologicky. Uvedomte si, kolik lidi dnes pouziva PC a kolik z techto lidi mu opravdu rozumi. Mnozi nemaji predstavu ani o tom, co znamena slovo procesor, natozpak nejake systemove prostredky. Takze ta graficka stranka a ruzne zminene "blbosti" nakonec budou to hlavni, proc se pro Visty rozhodne spousta, ne-li vetsina lidi. Bude jim jedno, kolik prostredku si system bude brat, protoze nerozumi jejich vyznamu. "Hlavne ze to hezky vypada a tudiz to chci."

@Peeters01: Není to ani tak dávno co si každá holka dobře rozmyslela jestli do životopisu napíše že umí psát na psacím stroji (co třeba státnice, že :-) ). Dneska v KAŽDÉM životopise čtu ...práce s PC, Word, Excel... Hmm. Fakt, většina lidí najde vypínač... Ovšem to co vyprodukují fakt stojí za to :-). Takže - ať si na těch vzduchoskleněných okýnkách užívaj, stejně "pracovat", snad jim to pomůže k EDCL :-).

@KarelG: Proč píšou Aeroglass? Rozhraní se jmenuje windows aero, takže okýnka budou jen vzdušný! (udělaj průvan v peněžence?)

Naprostý souhlas

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!