Všechny komentáře k článku:Je libo 16ti jádrové CPU?

Velikost

By mě zajímalo, jak je ten 16ti jádrák velkej, i na 65nm technologii je to dost velká plocha, nemluvě o spotřebě při zatížení všech jader (je fakt že dneska i dvě je dost, takže by všechny jádra asi zatim nikdy neběžely naráz, ale i tak), jediný co mě dostalo byla spolupráce s ramkou, takovouhle kapacitu nemám ani na HDD, a rvát to jako operační paměť je nesmysl. Na rok dva to bude zatim jenom do servrů, tak co nás s tim otravujou takhle brzo, až si to budu moct dát doma do stolního pc, pak mi řekněte (a cena bude tak pod 10,000 kč ;)

Možnosti
4 reakce
poslední 11. 5. 2007 17:26

tyhle CPU nejsou urceny pro homePC, to sou ciste pracovni zalezitosti a jeste par desitek let budou, jinak to ze nemas 256TB na HDD je celkem jasny, asi malokdo by mel nadomaci PC tolik penes aby si mohl dovolit koupit 256x 1TB HDD :-))))), a k ramce, pokud jede PC neustale, tak u pracovniho PC je velke nozstvi RAM vyhoda a pouziva se pak jako RamDisc, pristup k datum je pak nekolikrat richlejsi cos je kuprikladu u stihani velkeho videa velkou vyhodou, prodavaj se i specialni iRAM di PCI, do kterych se nirmalne nastrkaj ramky a vyuziva se to jako docasne HDD, je to us celkem stara zalezitost

@Shap: Shape co to je to iRAM ? Ja to ješte neviděl ani o tom neslišel. A těch 256TB je blbost i pro šestnáct jader. Neumim si představit ani 256GB. Servrové desky jsou tak do 35GB. Tak nevim kde to vzaly, asi omyl nebo co.

@VIPX: sice nejsem Shap, ale:
iRAM vyrabi treba Gigabyte: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Storage/Products_Overview.aspx?ProductID=2180
A k tem 256TB, to je taky pravda. To se muzes docist na hodne serverech. Leda, ze by vsude kecali. Nevim, proc by nemela a nevim, proc to spojujes s pocten jader. A servrove desky s tim nesrovnavej. Deska je deska a procesor je procesor. O deskach nikdo nic nerikal. To ze procesor umi 256TB neznamena, ze deska taky.

@hubik: ja to spojim a napisu to dokupi, tyhle a podobne procesory nejsou urcene pro domaci pouziti, ale do vypocetnich center ktery spis pripomynaj lednicku nes pocitac, a k tomu sou uspusobene i komponenty jako sou zakladni desky, je to tam vpodstate rozdeleno, treba prvnich 5 pater je jen diskove pole, dalsich 5 pater jen pamet a dalsi 1 patero jen procesory, navic pameti nejsou tak jak je zname mi v podobe DDR, ale spesl pro tyhle ucely a vypadaj krapet jinak, takove "pocitace" maj v Nasa, v celostatnich metereologickych ustavech a podobne, a jejich cena je mnohdy za hranici nekolika milionu dolaru, kuprikladu Altix4700 s 512 procesory Intel Itanium a 128TB pameti po 32GB modulech stoji 12 milionu dolaru, a verte ze v CR se jeden jeho slabsi bratricek Altix4000 taky nachazi http://www.pressebox.de/attachment/22989/sgi-payDia9320_md.jpg tohle je mistnost ve ktere je vybaveni za neco lehce pres 1.5miliardy dolaru, a kdispozici tam maj cca 16400TB pameti , a vyuziva se to i pro komercni ucely, kuprikladu velke filmove spolecnosti par takovejch kousku taky maj, a diky nim vznikaj filmove efekty ve filmech, holt tyhle stroje pouzivaj trosku jiny cifry nes na ktere sme u komercnich PC zvikli a pojen TB pameti prone neni nic vyjimecneho :-)))))

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®