Všechny komentáře k článku:Kdy vzniká kupní smlouva

Výkyvy cen

to tedy znamená, že jakmile si objednám zboží za určitou cenu, tak vzhledem ke vzniku kupní smlouvy, czc je povinnen doručit zboží za objednanou cenu i když zboží není na skladě?

Možnosti
11 reakcí
poslední 3. 1. 2014 16:38

pokud jsem to pochopil dobře když jsem to nedávno četl, tak ano..
dostane to obchody do úzkých když budou mít např. chybu v ceně co jsem pochopil

@Makaan. - Konzultant MČR Sestav: tak chyby jsou dvojího typu. Pochybuju, že odstranili možnost lidského erroru a možnost obchodu odmítnout dodání zboží pokud se jedná o evidentní chybu(např. ustřelení v desetinné čárce a slevu 90% proti normálu). Nicméně spíš to mířím např. na zadání ceníkové ceny s tím že reálná tržní bude o 5-10% výš při dodání. To se nedá říct že by se jednalo o evidentní chybu a zákazník může a bude trvat na dodání. Každopádně se toho bude dát zajímavě využívat leckde. Čekám jakmile se objeví nereferenční Radeony R9 290, schválně za kolik budou :)

@Altex: tak já k tomu mám postoj že se nic nemění protože se z většiny věcí dá vykroutit jiným výkladem a když na to dojde, tak lepším právníkem :-D

@Altex: necekam, ze by se ty radeony kdy objevily, proto jsem se "spokojil" s konkurenci :)edit: veditovany uvozovky

@azbestie: "spokojil" :-D
tvl :-D to je zrovna termín který bych použil u AMD...
"nebral jsem si 770ku, protože jsem se spokojil s 280x" ... ale opačně ... :-D nechci znít jako nvidia fan, ale jediný argument pro AMD je cena ... a to jak na poli cpu, tak grafik.... proto bych termín "spokojil jsem se" používal výhradně pro ni :-D

@Makaan. - Konzultant MČR Sestav: rek bych, ze to jen strhnou odpovednemu pracovnikovi z platu. pokud obchodnik nabizi nejakou cenu, mel by si za tim stat a ne zkouset co zakaznik vydrzi..

@azbestie: tak uvidíme :-) každopádně, pokud tu zase bude monitor od philipsu za 500kč tak jdu do něj :)

@Makaan. - Konzultant MČR Sestav: joo, obavam se, ze ta cena je realna, ale kc bude nahrazeno symbolem natahnuteho luku bez tetivy € :/
jinak souhlasim. o takovy svet prece lidi usiluji, aby se dalo kupovat bezstarostne.. jenze to dycky nejaka monetarni autorita vsecko potentuje a lidsky optimismus vykoreni..

@azbestie: na tomhle světě se stejně krást bude, protože problém je všude stejný - lidi ... takže je jedno, jestli člověka oberou o koruny, nebo eura..

Současně by to mělo ale také znamenat, povinnost zákazníka zboží zaplatit a převzít, což je hlavně u dobírky častý problém. Někteří lidé si zboží objednají na 5ti eshopech a pak si převezmou první balík a ostatní nechají vrátit zpět. Prodejce tak nemůže prodat zboží, protože se mu toulá po světě a navíc má náklady na poštovné. To by od letoška nemělo být dovoleno. Nicméně, dovolat se asi nějakého práva v tomto ohledu bude nedosažitelné.

@Fireman: ono kdyby bylo povinosti toto zbozi prevzit tak by bohuzel mohlo vznikat to ze soused treba v panelaku objedna neco na vas a nevim jak by se vam libylo kdyby vam prisli domu 3x plazma za 100tisic a vy ji byl povinen uhradit.Prece jen je na internetu moznost nakupu bez registrace.
Dale k tem cenam co jsem se bavil s lidma tak kupni smlouva vznika odeslanim objednavky a prodejce je povinen ji v pripade internetoveho obchodu dodrzet a to ze je chyba v cenne je jen jeho problem aspon takto mi to bylo pravnikem vysvetlene.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady