Všechny komentáře k článku:Microsoft uvádí novou technologii BlueTrack, dává sbohem laseru

Dokolečka dokola...

"Již známe cenu herní myši MS Explorer, o které jsme psali v nedávné novince. Tato myš se bude prodávat za necelých 100 amerických dolarů"A koho to v dolarech zajímá, když je cena v CZK.
Vidím, že se od minula nic nezměnilo, tak pro Vaši informaci.
Explorer Mini - 1196,- s daní
Explorer - 1488,- s daníA na závěr opět doporučení, pane Tichovský když píšete pro CZC, zkuste jim někdy zavolat na obchod a zeptat se na ceny. Budete překvapen, kolik toho mají v nabídce nebo připravují, a světě div se, ceny netají, ale klidně Vám zboží i předobjednají...

@Vladimir Harkonen: Nevim co si o tom mam myslet ale díru do světa s tim asi moc neudělají!
Uvidíme na testech!!

@Majklos88: design vypada pekne ale pockejme se na testy, snad dopadnou dobře. doufam, ze i jiní vyrobci zacnou produkovat podobne mysi, aby byla velka konkurence a ceny sly dolu

@einstejn: Dobrý den, také si myslím, že využití modrého světla žádnou převratnou změnu nepřinese.

@Zdenek Pechar: Já bych si počkal co udělá modré světlo za revoluci nebo spíše dnešní upgrade. Já osobně nějakou dobu už používám myš s laserem (Logitech MX620) a jsem s ní spokojen...sice na skle se skoro nepohne, ale na všech neprůhledných materiálech jede jak ďas. Vždy je to krok dále...od prvních kuliček...po obyčejné optiky...dnešní laser a dále uvidíme....třeba je buducnost v modré?!

@LIKEABLEBOY: Já si nemyslím, že je v tom nějaká velká budoucnost. Jako hlavní přednost tohoto modrého světla se uvádí to, že dobře pojede i na hrubém povrchu (např. koberec nebo něco podobného). Ale k čemu to je? Stejně si většina lidí ke svému PC koupí i podložku pod myš. Největší využití bych viděl akorát u myší k notebookům, kdy pokaždé taháte myš po jiném (ne vždy hladkém) povrchu...

@Zdenek Pechar: Já si myslím že tato technologie je velmi výhodná pro ty, kteří mají notebook a například si ho položí na skleněný stůl. Optika nebo Laser vám na skle fungovat moc nebude, BlueTrack však ano. Náhodou výborný tah od Microsoft :)

@einstejn: doufam ze jini vyrobci zustanou pri zemi co se ergonomie a funkcnosti tyce (skoro kazdej chce mit na mysi hafo hovadinek, ale pak nepouziva zadnou, lec v duskusich si to chvali, protoze si nepripusti, ze koupil neco, co nepotrebuje :D)

@JoHnNyFuTuRe: no tak to nevím já mám 2 myši z řady A4Tech X7 a využiju všecky programovatelné tlačítka

@JoHnNyFuTuRe: A to platí skoro o všem, nejen o myši.

@Majklos88: Nevím jestly díru,ale jako nová technika se bere, když se do toho dostane ještě konkurence firem a ještě nějaké ty úpravy, tak se máme v budoucnu naco těšit,do autu bych to neházel:)

@michal tomastik: Plně souhlasím taky si myslím, že tento typ taky žádnou extra věc nepřinese. Řekl bych, že se to moc neuchytí.

@rehhi: Osobne si myslim ze spousta hracu i normalnich lidi je spokojena s laserem a nemaji duvod to menit kvuli nejake novince. pokud by v testu dostal vetsi hodnoceni tak by jsem uvazoval o zkousce ale nic vic.

@S-đr4k: Me se libi napda bezdratu s moznosti r ychle zmeny na dratovou mysku ... jinak modre svetlo nejsem schopen posoudit bez zadnyho podkladu :)

@S-đr4k: Osobně jsem spokojenej s optickou myší a nepotřebuju laser. Ale pokud si HC pařan CSka myslí, že mu to pomůže, tak ať podpoří ekonomiku, jeho věc :-)

@mervart: Téže jsem spokojen s optickou za 120kč z tohohle obchodu chodí fakt parádně a jde o zvyk, ale zase se nad tím musíme zamyslet někdo něco upraví jen tím že to pak svítí jinak a hned to zblbne lidi a vytáhnou z nich peníze za něco co je zbytečné když stará věch funguje osvědšeně dobře bez problémů, ale u něcěho změna je fakt dobrá, ale u myši si myslím že rozdíl té změny nebude, ale ať si každý kupuje co chce když chce to nejnovější nejdražší zbytečné tak ať to má.

@xvirusx: Takhle to je ale se spoustou věcí ve všech možných oblastech. Lidi nepřemejšlej, proto se nechaj zblbnout.

@mervart: Také mám optickou a jsem naprosto spokojen nevím leser je laser to je ozviku. A na hraní CSka nevím jaká to je výhoda ale pařan musí umět i s horším produktem :) ale nepovažuji optiku za horší oproti laseru...

@Majklos88: nevím jak vy ale já se těším až bude běžně k dostání v obchodech a pokud to bude jen trochu možné, v jakémkoli větším obchodě ji vystaví na "osahání" každopádně je vidět že se snaží a lidé mají zase o jednu technologii víc na výběr. držím palce testům!

@Vladimir Harkonen: Tak ale zase když napsal těch 100 dolarů tak si myslím že to je i správné protože člověk by zde mohl napsat částku v korunách a lidé by si mysleli že to bude fakt stát tolik, pak se hne kurz měny a je cena zase jiná.

@xvirusx: Já bych s tím taky souhlasil. Částka v dolarech mě osobně neuráží. Kdybych si hrál na patriota, tak dodnes ani nevím co je to Euro. Ještě bych k tomu dodal, že česká pobočka Microsoftu pošle vzorky na otestování a recenze, ale cenu tam ví pár lidí a ti samozřejmě počkají jaká bude odezva od potencionálních kupců... Pak až teprve je cena finální. Vždyť je o tom snad každá učebnice ekonomie.

Laser je laser

No jo to zase změnili barvičku a hned je cena 2násobná. Laser je osvědčenej u veškerýho zaměřování ať už je to u raket, dálkoměrů, pohybovejch senzorů...a to z toho důvodu, že jeho frekvence je prostě nejideálnější k takovejmhe činostem. Je to jen mediální inovace a je to něco ve stylu přemalování chdby z nemoderní kovové šedi na skvělou moderní vojenskou šeď

@Trewor: Je dobře, že jsi nám podal tak podrobné fyzikální vysvětlení. Všem jsi úplně změnil pohled na věc.

@Trewor: ano souhlasím s tebou, že je to marketingový tah, ale ze scela novích dúvodů.. bezpochyb je tahle "modrá" technologie mnohem lepší než starý leaser. Na druhou stranu myslím, že leaser dokáže uspokojit i ty nejnáročmější pařany a že další zlepšování není již třeba.. na co by se měli zaměřit je spíš výdrž baterie v myši....
BTW víš že je škodlivé když koukáš na RD moc často:-D vyplachuje to hlavu

@Rimms: Náhodou, je ot dokonalej seriál a myslím že ty máš zrovna co říkat s takovýmhle nickem :D

@Trewor: Promiň, ale nevíš, o čem mluvíš. Laser může mít stejnou nominální frekvenci jako nějaká led, o tu vůbec nejde. Laser produkuje tzv. koherentní záření, tj. vyzařované fotony mají stejnou vlnovou délku (u LED je spektrum širší), fázi i směr. Toho lze dosáhnout mechanismem stimulované emise. Naproti tomu LED pracuje na principu spontánní emise. Co tyto pojmy znamenají, lze snadno dohledat na internetu.

@Lahvacek: Ale aby to člověk plně pochopil, musí mtí aspoň nějaký základy fyziky, přinejhorším slovník cizích slov :D

@mervart: Jo, to je jasný, já se ho jen snažil vyvést z omylu. Jinak na webu se o tom dá myslím najít docela dost.

@Trewor: Je to naprosto nepresne a zavadejici, tak napriklad laser je dobry na zamerovani diky svy minimalni rozbihavosti, to ze je koherentni a monofrekvencni je uplne jedno, frekvence zelenyho zamerovaciho laseru je asi jina, nez cervenyho, nemyslis?Modra ma oproti cerveny vyssi frekvenci, to znamena mensi vlnovou dylku a diky tomu dokazeme "vyfotit" jemnou strukturu osvetlenou modre s mensim zkreslenim.Ale (imho) hodne zalezi na softu v ty mysi, jak si poradi s rychlym pohybem, jak rychle a hlavne jak presne detekuje zmeny obrazu podlozky.

@PAN_DAN: Opravte mě jestli se pletu, ale podle toho článku jsem pochopil, že se jedná v podstatě o optiku, jen se zrcadlama a jinou barvou diody. Tedy evoluce optiky, která se zdá být lepší než laser :-) Ale počkáme na testy.

@Matthewh: to se nemylite, neni to laser, ja jen reaguju na toho pana, co ma dost zkreslene predstavy, k cemu a proc je laser dobry

Žádný takový

Můžeš to snad posoudit? Mne například laser na nějakym povrchu vynechává, to třeba tohle nedělá

@bozak: Laser opravdu zabírá na většině povrchů, ale tohle by mohlo fungovat třeba na nějakém lesklém třeba sklu..

@mtmccox: Já sám doma mám optickou což by měla chodit hůře na většině povrchů, ale mě vyhovuje doma mám stůl z masivu z borovice lakovaný vlastní výroby a vůbec si na snímání nestěžuji chodí mě to v pohodě i na obyčejné myši za 120kč co jsem zde zakoupil a jak zde píšete s tím sklem tak myslím že deska na stole jako sklo není až tak dobré pro zápěstí, ale věřím že fakt dobře po skle může lítat myš ještě lépe než u mě na laku, ale nechtěl bych stuhlé zápěstí ze studeného skla než ho člověk prohřeje.

@xvirusx: Já mam Laserovou myš od Geniusu a zabírá na všem, na skle jsem to nezkoušel (mam bezdrát).
Abych řekl pravdu, neznám nikoho, kdo by měl PC na skleněném stole... Laser je dobý jak na práci s dokumenty, tak na hraní, citlivost je regulovatelná že na půl centimetru přejedete celou obrazovku nabo po dvou metrech, tak si to našteluje každý dle libosti. Odezva je velmi dobrá, jezdím s ní po stole, na kterým mam lesklé PVC na podlahy v podobě dřeva (žlutohnědé přechody) - S optikou to občas skákalo, s laserem to jede samo bez škubnutí.Dle mého je Laser dobrý, když se to dobře zpracuje při výrobě, není co řešit. Spousta lidí "drbe" , myslím tím, že jeden řekne, že četl to a to, jak je laser na ni, že se nehodí na hraní a podobně..... K čemu je tedy ta "přesnost" laseru a lepší odezva?? Ať si každý vyzkouší a pak hodnotí.... Každému vyhovuje něco jiného, al nemůžu přeci hodnotit něco o čem jsem slyšel...

@BlackZoneCZ: Nevím, jestly na skleněném stole,ale myš na skleněné podložce ano.Mám myš Razer + icemat-red.A všechno v pohodě,ale když jsem zkoušel Logitech g5 tak nefakala.

@bozak: A ještě podotknu,že laserové myšky, nějak nefakčijou na skleněných podložkách např.Logitech G5.Nevím zda několik nebo více,ale podle článku by tahle technika s tímhle povrchem neměla mít problém:)

...

No to se zase předvedli.. Design nic moc, nejspíš se bude pěkně blbě držet v ruce.

@Burg86: J, já bych třeba omylem mačkal ostatní tlačítka. Jinak to vypadá že tohle fakt asi nebude lepší než laser.

Laser & blue

Neřekl bych, že tato technologie dá SBOHEN laseru ale bude to jen DALŠÍ MOŽNOST ve výběru myší ...

@marfy2: Taky si myslím,že se to moc nechytne. Laser ještě bude dlouho jedničkou. Uvidíme co vyjde a chtyne se to třeba jako optika nebo ten laser :)

@rehhi: já mam laser a nevidim důvod, proč vyměňovat myšáka. Mam kovovou podložku a na tom teflon, takže an tom pojede všechno stejně dobře. A myslim si, že to taková revoluce nebude

@p3pino: Cože to máš? To mi příjde jako, že jsi seříznul mamce pánev na vaření :D Rozhodně jsem o tomhle způsobu ještě neslyšel.

@kuczys: neslyšel jo? :D se podívej třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46307 já mam konkrétně http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42600 nebo se podívej na podložky v té cenové relaci, To jsou všechny takový

@kuczys: To je jako když často paříš, tak se ti nepřilepí ruka :-D

@BlackZoneCZ: ne to je proto, protože kvalitní myši mají teflonový podložky, takže to po tom hezky klouže

@p3pino: Já vím, jen jsem si musel rejpnout na ty teflonové panve, které nelepí :-D

@BlackZoneCZ: když má někdo stolní počítač a kvalitní podložku tak se spokojí i s optikou, ale třeba s notebookem - válím se v posteli sedím u stolu kde není moc místa a tak jezdím kde se dá, za jednu hodinu jsem třeba na 4 místech v bytě a nevím jak si laser poradí tak dobře se sklem, prostě je to velmi individuální a každý potřebuje něco jiného, takže vaše názory MS NIKDY, technologie od MS to radši optiku dokazuje velmi o vašem IQ které je na úrovni houpacího koně!

@koudypavel: pokud potřebuješ myš na sklo tak si kup myš s novou blue track technologíí s širokoúhlou a vícevrstevnou optikou od microsoftu http://www.czechcomputer.cz/fulltext.jsp?query=blue+track&type=stockitem zkusil jsem ji na stole z čirého skla když mi jej dovezli tak jsem odstranil vrchní ochrannou fólii a byl jsem překvapen jak bezchybně myš funguje..

@marfy2: ja myslim ze pokial ma niekto priemerny na vyber mys laser alebo blue a je len trochu rozumovo nadany, tak nevyhodi take peniaze za blue, vzhladom na to ze rozdiel medzi danymi dvoma technologiami je asi taky maly ze ho spoznaju mozno len meracie pristroje.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®