Všechny komentáře k článku:NVIDIA všude kam se podíváš aneb válka titanů u konce?

ATI do nového počítače? Nesmysl!

ATI ujel vlak, stejně, jako jejímu ženichovi AMD - konkurenti prodávají, zatímco ATI slibuje.
Nejmarkantnější je to u prodeje nových počítačů. Většina se dnes prodává s Vistou, je to vidět i ve statistikách. Kupovat do nového PC s Vistou kartu, která nepodporuje DX10 je v případě člověka, který chce hrát i nové hry, nesmysl. Většina lidí totiž kupuje železo na 2-3 roky a chce si zahrát i za ty 2 roky.Kdo nechce, nevidí...

Možnosti
12 reakcí
poslední 12. 3. 2007 10:24

Nic ve zlém,ale kdo má na to,aby koupil new comp s Vistama + 8800GTX?K tomu min C2D a 2GB RAM(ikdyž slevily trochu) Tu GTS neberu v potaz,pač za 2roky to bude prd. Ono se stačí juknout na prodeje grafik...nejvíce jde na dranc mainstream. Až tu budou nové nV 86(5)00,pak bude mít ATI průs...když nic nebude. High end v podobě 8800GTX(s) je marketing a těch pár jedinců nV nevydělá.

@i-zer: Jistě, měl jsem na mysli hlavně mainstreamové karty. I když i ty GTX se prodávají slušně. Těch "pár jedinců" je už víc, než 400000...
http://xbitlabs.com/news/video/display/20070213225900.html
Je mně úplně jedno, co mám napsáno na grafické kartě a přeji ATI, aby už konečně něco dala trh. Ať jdou ceny trochu dolů.
Strkat do nového počítače technologicky i morálně zastaralé komponenty může vést v krátké době k hlasité vulgární sebekritice. A jsou to vyhozené peníze. Kupovat dnes „úžasně výhodnou“ (zastaralou) ATI a za rok kupovat novou kartu nepovažuji prostě za dobrý nápad.

@i-zer: Presne. Moje rec.

Co pořád máte proti ATI? Nejdůležitější segment z hlediska zisku je mainstream a v tom ATI boduje. A k čemu dnes kartu na DX10? Vždyť na to ještě nejsou hry a možná ještě rok nebudou. Tak není kam spěchat. Kupovat grafickou kartu s tím, že si na ní za rok či dva zahraji nějakou hitovku je nesmysl. Tou dobou z ní bude šrot na kterém půjde pařit tak akorát MS Office2007.

@PANDU: a navic nevim proc se tu hadate ptz nvidia sice ma grafarnu ale kdyby to pro ati znamenalo nejake velke ztraty tak vy radu uspisilo ale to nedela a proc taky radsi ji vydá soucasne s nvidií protoze kdo dnes kupuje mainstream atejne kupuje u ati aspon si doprodá staré zasoby...ati odkládá naschvál jinak jeji neve graficke karty uz davno leti linkama jen se neprodavaji a aspon nebudou nedostatkovy az se prodavat zacnou sice nebude mit povest prvni karty pro dx10 coz je u nvidie plus ale zase z toho bude vic dolarů...no nechame se prekvapit sam sem zvedavej kdo nakonec v hlavnim proudu zvítezí

@Pavel Čermák: Asi tak, nehledě na to, že nV má pořád nevyřešený problémy s ovladačema (z toho plno pod Vistou). Myslim, že v ATI čekají, až to budou mít komplet pod palcem a pak teprve pošlou na trh pořádnou kartu, která se bude dát plně využít a žádný ovladače ji nebudou omezovat (btw: podle očekávání by měla výkonově předčít současnou nV 8800GTX?).

Tak tohle mohl napsat fakt jen vil . . . A s autorem clanku asi neni taky neco v poratku . . .Porad se objevuji nove informace o RV630 (pro neskusene nove Ati karte) Tak nechapu proc autor pouziva varyzi jako je Konec valky . . . Prave bych rekl ze zacatek . . . Asi kdyz Ati uvede kartu ktera ma mit propustnost kolem 140 GB/s cos je skoro 2X tolik co ma 8800 tak asi nevim . . . A to sami s AMD Kdyz bylo Amd64 lidi ho kupovaly a chvalyly AMD uvedlo jako prvni 64 bit. technologii a tet kdyz Intel se vysvihl a ucedl Core 2 tak najednou lidi nadavaji jak je AMD v prd.... A co vsechno . . . A kdyz AMD vida X2 6000+ coz v nekterych aplikacich dosahuje vetsiho vykonu nez C2D E6600 . Tak se vam zase neliby jak to zere . . . . je to delany 90 nm technologii a natrhne to castecne ***** 65 nm technologii . proste kdyz starsi dohani novou co bi se asi stalo kdyby X2 6000+ bylo delany 65 nm tech. Natrhlo by jim . . . . a ze ma vetsi spotrebu no nevim jak vy ale u noveho pocitace at je to C2D nebo amd tak stejne bude 650 W a vice tak co chcete ??Kdyz tady pak ctu jak by si musely postavit na zahrade elektrarnu aby uzivily AMD . . . To muze napsat jen deb. . . dvive mely prociky daleko vetsi spotrebu a nikomu to nevadilo . . . a tet kdyz vidi ze muzou usporit . Proste vsude vidim sice fandim AMD ale kupuji si C2D to je jako kdybych fandil Slavii ale chodil na zapasi Sparty . . . Tak kdyz si sakra nekoupite AMD a ono ma tet snizeny vidae , nastesti mu jdou penize Z Ati tak po nem nechtejte zazraky . . .

@Suselinux: Uff, ty radsi zacni chodit na doucovani z Cestiny.

@Diablo_13: Laskave drz hubu mam na to papiry jo !!

@Suselinux: Na co? Na hlavu? To by odpovídalo. :)

@Necrosus: Ne na ***** . . .

@Suselinux: 2 Suselinux: Ačkoliv máš vyjadřování dvouletýho klokana po obřízce a lobotomii, musím s tebou v několika věcech souhlasit. Nicméně toto fórum je o nVidii, případně ATI... To že AMD teď na Intel nemá je pro někoho očividně nezkousnutelné, ale na tomto místě to nemá co dělat!!!
Nezbývá než doufat, že se AMD brzo vykuklí a uvede jak R600, tak i nové X2 (nebo jak se ty nový AMDčka maj jmenovat). Aspoň půjde konkurence dolů s cenou ;-)

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!