Všechny komentáře k článku:Panasonic Viera TX-P42G30E: plazmová TV s atraktivní cenovkou

Pěkné

Velmi povedená plazma se skvělou konektorovou výbavou a ještě lepší cenou. Kdybych si nedávno nekoupil TV, tak bych šel asi do tohoto modelu.

Možnosti
34 reakcí
poslední 30. 4. 2012 11:14

Osobně mám starší typ panasonic viera a můžu jen doporučit. Přechod z velké krabice(72cm) na malinkou(106cm) plazmu byla paráda =)

mozna bych si priplatil 2000,- na 50" verzi plasmy od Panasonicu, Tedka asi nejlepsi koupe 50" modelu.

@stratos.: souhlas, mám předchozí verzi 42" plazmy Panasonic Viera, měl jsem obavy jak bude vypadat obraz z SD zdrojů, které nejčastěji sleduji z kabelovky UPC, ale upscaling funguje dobře a obraz je mnohem lepší než u 42" LCD TV Philips (mám možnost srovnání), klidně bych teď šel do 50"

@tode: Na 50" už to chce ale větší obývák... :) 42" mi stále připadá ještě takový rozumný rozměr.
Bratr má 50" a blíže jak ze 4m se na ni nemůže dívat.

@marfy2: Pěknej kousek.Mám starší model 107cm Panasonic a možu doporučit.Panasonic má pěkný barvi řekl bych že až uchvatný.

@marfy2: Dobrý den.To bude někde chyba a TV není, mám Panasonic plazma 50 palců, a dívám se z cca 2 1/2 metrů a naprosto bez problémů, ty násobky uhlopříčky u plazem pro vzdálenost sledování neplatí.

@Lukas481: Asi tak... dokud nemusim vytáčet hlavu do stran, abych mohl sledovat obraz, tak TV nikdy neni dost velká. Mám plazmu od Samsungu, 52 palců, koukám na to taky tak z 2,5 metrů a už mi přijde malá :) ... Spíš je potřeba, aby nebyla moc nízko / vysoko, z toho bolí za krkem :)

@EXECUTOR: Souhlas, dva dny a zvykl jsem si. Mel jsem 42" a ted bych si uz nic mensiho nez 50" nekoupil. Koukam na ni ze vzdalenosti vzdalenosti 2,5 - 3m.

@netop: Jedno slovo Plazma = žrout energie spotřeba téhle je 275w, po čase vyhasíná obraz, dále sám jsem tomu nevěřil ale jestli někdy budete mít možnost srovnat led technologii s lcd a plazmou tak uvidíte že u sposta modelů těch 600 hz sice maj ale máte pěkný kousavý obraz. Bohužel si ted nepamatuji artikl ale byl to novej model od panasonic bylo to ledková technologie jen s 200 hz a sekalo se méně než ta plazma ve stejné velikosti od panasoniku. dám příklad skoro stejná cena stejná značka jen jiná technologie klasické lcd: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=97231 (spotřeba 102w ) frekvence 200 hz a pochopitelně v maximálním rozlišení :o) obraz vám nevyhasne nebudete mít ústřední topení a ještě vám nějakých 173w ušetří. Popřípadě kdyby si někdo připlatil tak 3 až 4 tisíce tak už má lepší Led TV například od samsungu a nebo philipsu který má na trhu 42 palcové led lcd s jen pouhých 42w spotřeby a navíc i ze satelitním tunerem. Jo a jak tu řešíte vzdálenost od TV upřímně u té 50'' záleží kolik má hz jestli 100hz nebo 800 hz čím víc tím rychleji bliká obraz tím je to méně náročné pro naše oči :o) pochopitelně záleží ještě na svítivosti ale jinak člověk může koukat klidně i jednoho metru a půl a i méně pokud uvidí na okraj obrazovky aniž by musel hnout hlavou :o)

@Burne: ahoj trosku te upravim u te spotreby nebuzes totiz srovnavat dva zcela odlisne udaje. u TV LCD a LED se udava spotreba ktera je stala, kdezto v pripade Plazmy se udava maximalni spotreba a jeji prumerna byva daleko nizsi. Pokud se nemilim tak spotreba 275W by byla pouze v pripade ze je naplno nasvicena a znazornuje na cele plose obrazovky bylou barvu

@Burne: Jste zcela mimo realitu. Tisíce plazem svítí prakticky nonstop po barech a hospodách a velmi zřídka naleznete "vysvícenej" kousek a to tam ty televize běží prakticky nonstop. Než dokážeš v domácích podmínkách plazmu "vysvítit" (ano luminofor ubývá, to nepopírám) tak budeš mít dávno televizi jinou.
Vzhledem ke světelným senzorům, které nejen plazmy používají a to nejen Panasonic (LG je má min. 3 roky) tak je spotřeba velmi proměnlivá. U Plazem na to má vliv ještě vysílaný obraz - je-li světlý, spotřeba větší, je-li tmavší tak je spotřeba menší.
A když už ta spotřeba, při rozdílu 150W a 1000hod sledování je rozdíl 750Kč, to je teda rozdíl jako prase.
A co se týče "kousavého" obrazu, drtivou většinu toho co vidíš ovlivňuje kvalita vstupujícího signálu, ne samotná tv.
dejv
PS. Nemám doma plazmu, mám dvě LCD, jednu s LEDkama, ale nesnášim když někdo mele nesmysly.

@DEJVIDEK: Mimo realitu nejsem protože se v tom pohybuju denně a když dáš vedle sebe plazmu a ledku tak uvidíš opravdu velký rozdíl a nějaké ty nesmysly u té spotřeby upřímně podívejte se někdy v prodejně zezadu na plazmu kolik tam je spotřeba a pak na ledkovou technologii a na lcd uvidíte opravdu pěkná čísla a hlavně nové led philipsky už mají přímo v krabici energetický štítek kde je udaná přímo od výrobce spotřeba. Takže nesmysly fakt nemelu. Spíš vy který tu počítáte nesmyslný částky. Dále když si vemete u té spotřeby den tak co, ale když si zprůměrujete rok tak už uvidíte velký rozdíl hlavně nechápu proč odpovídáte když nemáte ani doma plazmu. To vysvícení ty starší televize od sharp upřímě v prodejně už je dobrejch několik měsíců a jede každej den a když vedle toho dáte lcd tak je to opravdu vidět je to šedivej obraz nevýrazné barvy atd. Upřímně lcdčko a led technologie poráží plazmy skoro na celé čáře co se týče obrazu a spotřeby jediné v čem je tyhle technologie tak netroufnou je velikost například 50'' plazma je už za nějakých 20 tis ani ne. Jinak ten kousavej obraz řeknu vám to takhle pozlacené hdmi kabel připojený do hdmi switche který přímá signál přes zlatý hdmi kabel z blue-ray přehrávače kde je mimochodem puštěno full HD takže stejný obraz stejná kvalita a dvě tv vedle sebe Plazma ''kousavej pohyb'' led panasonic ve stejné veliksoti z 200 hz plynulej pohyb sám jsem tomu nevěřil ale je to tak prostě plazma se kousala a ledková s 200 hz ne. A to bylo video opravdu náročné: dva snipeři na střeše rychlé prozkoumávání okolního terénu z pohledu snipera. Takže mi tu netvrdtě něco co nemáte potvrzený jako já :o)
PAvel
PS.: doma mám ledku, lcdčko a měl jsem i plazmu. Plazmu jsem vyhodil, ale zbytek plazem vidím každý den v práci takže mám bohaté zkušenosti co se týče kvality Plazem :o)

@Burne: Nebudu vás tu ohromovat tím co sem měl nebo neměl. Mám argumenty, vy evidentně nikoliv. Pokud máte na prodejně vysvícené modely, usuzuji že budete spíše muzeum než prodejna a pokud tam máte plazmu od Sharpu, jedná se o světovou raritu, Sharp je totiž nevyrábí. Aktuálně přesouvá výrobu do Číny, kromě modelové řady Quattron.
Pokud počítám nesmyslné částky, tak mi řekněte kde? Vezmu to tedy polopaticky, speciálně pro vás. Počítal sem s cenou kWh 5Kč (např. EON má aktuálně 4,69Kč/kWh). Spotřebu LEDky jsem dal 100W a spotřebu plazmy 250W, rozdíl máme 150W, při náběhu 1000hod je rozdíl 150kWh * 5Kč = 750Kč.
Energetický štítek je krásná ptákovina z Bruselu, bohužel vám řekne jen to co vám říkám já - kolik přístroj žere - mimochodem štítek to počítá při 4hod sledování denně. Zhruba rok je mají televize od Sony...to jak se tomu divíte.
50" Full HD plazma se dá pořídit od cca 14tis. Pozlacené HDMI jsou k ničemu v okamžiku, kdy jsou zapojeny do nepozlaceného konektoru televize - "efekt zlata" je v tu ránu ta tam.
Z toho co píšete usuzuji, že jste obětí marketingové kampaně ať už ve formě nějakého školení, či neschopného vedení vysvětlit zaměstnancům, že výhody má jak plazmová technologie (o jejímž konci ani jeden ze tří výrobců v tuto chvíli neuvažuje) tak technologie LCD, potažmo OLED i když ta je reprezentována zatím jedním modelem, který je dostupný u LG. Sony svůj model stáhlo.
dejv

@DEJVIDEK: Krásně se tu přete. Nechápu k čemu je mi pozlacený konektor u HDMI. To platilo dřív u analogových konektorů. Pozlacení je jen marketingový tah. Stejně tam žádné zlato není.A co se týče spotřeby plazmy tak ta je udávána ta nejvyšší při jasně bílé. Což znamená, že průměrná je někde o 33% niže. Taky záleží jak si kdo nastaví jas a kontrast. O sekání obrazu, dkyž někdo používá switch se ani nehodlám bavit. Všechny techologie maj jedno společný, dělají z nás lenochy a omezují naše myšlení. Lepší je se sebrat a jí na ryby a koukat do vody a na přírodu něž čučet doma na bednu. <:>-<

@jelinekpe: A já bych to s dovolením uzavřel tím že žádné LED televize nejsou!!! To je zase jen marketingovej žvást. (Teda snad kromě velkoplošných Jumbotronů a podobnej venkovních stěn, kerý byste si do vobejváku 100% nedali)
Zatím jsou u TV placek běžně dostupné jenom 2 technologie zobrazování a to sice LCD a plazmové. Ty tzv. LED TV jsou jenom normální LCDčka ale podsvícený LEDkama místo zářivkama ;-)Pak jsou leda ty OLEDY, ale velmi sporadicky a možná ještě laserový systém, ale ten se myslím ještě na trh nedostal.Ještě že mám doma samý kvalitní CRT :))

@kuk: Dobrý den.Přesně tak, žádné Led TV nejsou, pouze se jedná o klasické lcd jen s jiným principem podsvícení jak popisujete, jen se jedná o to vytáhnout z lidí peníze, jinak TV oled jsou na úplném začátku, než se začnou masivně prodávat to ještě chvíli potrvá - ty pak budou skutečně konkurencí pro plazma tv, budou fungovat na podobném principu ( každý bod sám o sobě je zdrojem světla a nená žádné podsvětlení)

@DEJVIDEK: Dobrý den.Pane DEJVIDEK - Burne je jen zaujatý proti plazmám a přitom o nich nic neví, ano při počátku byly problémy - vypalování obrazu, velká spotřeba, hlučnost apd.
To ale už dnes neplatí, například Panasonic v Plazma TV patří hodně vysoko, ale s tou Plazma Sharp mě také dost pobavil, sám jsem pracoval v prodeji TV a to co píše je skutečně úsměvné až trapné.

@Lukas481: Burne nemusí být zaujatý, je například "jen" velmi špatně informován a to je horší. Evidentně má nějaký problém s plazmou, ač k tomu nemá jediný argument.
K označení LED co sem použil, ano LED to není, je to LCD s LED podsvícením, ať už plošným, nebo většinovým ve formě řady LEDek v rámu televize. Očekával sem, že zdejší lidé chápou co myslím (až na Burneho) :-).
dejv

@DEJVIDEK: Dobrý den.Přesně tak, vsadím se že ani neví jak plazma funguje ( na jekém principu)
Jinak skutečným konkurentem plazem budou až televize OLED.

@Lukas481: jojo plazma funguje na proncipu zapnuto/vypnuto - svítím/nesvítím a nic mezi tím :))

@Burne: Dobrý den.Ano pokud dám vedle sebe plazmu a lcd/led lcd je viditelný rozdíl, ale v prospěch Plazma Tv, byl jsem zaměstnán v prodeji elektra přes 6 let tak o tom něco vím, Vy píšete blábol za blábolem - plazma se po obrazové stránce neseká, po stránce spotřeby nové generace plazem se velice blíží Lcd atd. atd.

@Burne: opravdu nedalo!
"...Mimo realitu nejsem protože se v tom pohybuju denně..." - Ano?! A jak a kde?! Sharp někdy vyráběl plasmy? Tak to mi tak nějak ušlo.
"...Upřímně lcdčko a led technologie poráží plazmy skoro na celé čáře co se týče obrazu a spotřeby..." - LED zobrazovače skutečně existují, viz stadiony a třeba informační tabule všude možně, ale zde jde POUZE o LCD a LED je jen náhrada podsvícení katodovými trubicemi!
"...hdmi switch..." - to něco naznačuje, pravděpodobně prodavač, což také vysvětluje svérázné psaní fyzikálních jednotek.
PS: Panasonic jako výrobce obou technologií uvádí jasně životnost: 60 000hod LCD, 100 000hod PDP.

@msnobl: Jste mimo a sakra o hodně, Lcd a Led LCd nedosahují kvalit Plazma ano náhodou, přes hroznou dobu odezvy cca 5ms narozdil od odezvy plazmy 0.001ms po celkovou kvalitu odezvu - kterou poznáte v porovnání stejných pořadů, Vám je 100 000hodin životnosti obrazovky málo ?
Při provozu 10hodin denně by životnost byla přes 27let.
Proč asi znalci a milovníci filmů mají doma Plazma a nějaké LCD ??
A spotřeba ? ta je mně ukradená, hlavní je kvalita obrazu, nehledě na to že NEO Plazma od Panasonic se velice přibližuje spotřebě LCD.

@Lukas481: na něco, co jste pořádně nepřečetl, používám citace (uvozovky). Nikde jsem nepsal, že je PDP horší od LCD s jakýmkoliv podsvícením!

@msnobl: už už sem si chtěl koupit Paňáckou plazmu, ale když sem zjistil jak se brutálně rozpadá obraz u rychle se pohybujících objektů do velmi nevzhledného shluku rgb teček tak mi bylo uplně na zvracení. Tak a ted nevím co si mám koupit. :((

@kuk: A jako náhodou vedle stálo LCD nejlépe s LED, kde se to kupodivu netrhalo! Tak si to kupte a pak...
DSP sice dnes umí hodně, ale zázraky nikoliv! A z mizerného signálu o kdovíjakém datovém toku neudělají pověstné "Samsungův" "Život v oceánu".
Je pravda, že (sub)pixely PDP jsou obdobou Thyratronu, ale jen zap/vyp to TAKÉ není! Jak by se míchaly například barvy?!
Jas je dán dobou svitu...

@msnobl: Vedle plazmy nic nestojí, max tak LCD PC IPS monitor a signál je čistý nekomprimovaný 10bit YUV 4:4:4 přes AJA SDI/HDMI :) Bohuže plazma zobrazuje jen 8 bit barvy :( Hnus velebnosti.
Takže za tedle rozpad obrazu teda můžou subpixely?

@kuk: "...Takže za tedle rozpad obrazu teda můžou subpixely?..." To jsem psal jako kde?!
Tak si kupte LCD nejlépe s nápisem "LED" na kabinetu a je to! PDP je prostě, dle vás, hnus, tak holt to beru jako váš názor a nic více, ovšem.

@msnobl: "...Takže za tedle rozpad obrazu teda můžou subpixely?...­" To jste nikde nepsal. To vám rozhodně nijak neurvale nepředhazuji apod. :) to se vás jenom ptám protože to opravdu nevím a velmi by mě zajímalo co tuto nedokonalost způsobuje.
Nepovažuji celé PDP za hnus, pouze poukazuji na to, že konkrétně tyto obrazové artefakty jsou opravdu ošklivé a právě v porovnání s ostanímy přednostmi PDP byli velmi nemilým překvapením.
LCD ať už s LED či s trubicema nemají takový kontrast a taktéž pozorovací úhly nejsou nic moc. Prostě u obou technologií jde při koupi o kompromis a proto není divu že se člověk 2x rozmejšlí jestli se mu za to chce těch 15 000,- Kč zaplatit.

@kuk: Dobrý den.Obraz se u Plazem rozpadá ? lol, tak to jsou novinky, vlastním Plazmu od Panasonic a žádné rozpadání obrazu neexistuje. A to na ní sleduju filmy kde jsou hlavně rychle pohybující se předměty, dále sportovní přenosy atd.
Tipuji že jste viděl puštěnou Plazmu v krámě s klasickým vysílání.
No nic klidně si kupte klasické CRT čí LCD.
Já bych se své plazmy vživotě nevzdal.

@Lukas481: Jen si lolujte, ale obraz se prostě rozpadá. :)
Vyrobím HD testovcí video a postnu odkaz a můžete si to sám otestovat.
Jak jsem už výše psal signál do plazmy leze v nekomprimované 10bit YUV 4:4:4 kvalitě přes AJA SDI­/HDMI... pokud vám to něco říká. No pokud ne tak lepší videosignál už asi neseženete. Testoval jsem to na 2 Panas. plazmách a u obou byl výsledek stejný a obě jsou ty nejlepší modely ve své třídě. Pozor nemulvím zde komprimačních artefaktch, rozpadání do makrobloků či následcích upskejlingu!!!
U filmů jsem si zatím podobného efektu nevšiml. Možná to bude proto, že je potlačen jejich zrnitostí.

@Lukas481: Takže koukám že nikdo z vás neslyšel o "50Hz bugu", kterým trpí Panasonic plazmy už přes 3 roky a výrobce dál dělá mrtvýho brouka ;-) Viz diskuze na avforum.com apod.
https://www.google.com/search?q=Panasonic+50Hz+Bug&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a

@Burne: Zas to moc nepřehánějte s tou spotřebou. Plazmu Panasonic 42", mám ji 3 roky a spotřeba je od 60W do 150W. na štítku je max 255. Po třech letech je obraz stále super a pěkně barevný a to je zaplá každý den cca.8 Hod. Já říkám Plazmu jedině ke sledování filmů a sportu. A LCD k PC.

@Hadi: Dobrý den.Přesně tak, LCD a LED LCD mají tzv. konstantní spotřebu, u plazem je proměnlivá, hodnoty udávané jsou největší možné, jinak reálná spotřeba je mnohem níže, sám mám Plazma 50 palců a nějaké LCD nebo LED LCD bych doma už nikdy nechtěl.
Znám hromadu lidí co přešli s LCD na Plazma, ale nikoho co přešel z Plazma na LCD.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!