Všechny komentáře k článku:Recenze: ADATA Ultimate SU800 – levně a rychle

Recenze ComputerBase (DE)

Případným zájemcům o tento disk doporučuji prostudovat tuto recenzi.
https://www.computerbase.de/2016-10/adata-ultimate-su800-ssd-test/
Na rozdíl od této pseudo-recenze obsahuje také podrobnější testy rychlosti. Zcela znatelný je zde pokles po vyčerpání SLC Cache a to až k 50MB/s.
Takže (i) vzhledem k ceně je to pouze další low entry disk který je k dostání i od jiných výrobců (Kingston V300, V400, Crucial BX ...)
Znatelně lepší i když ne zcela ideální alternativa je určitě Crucial MX300, nebo Samsung EVO.

Možnosti
14 reakcí
poslední 1. 11. 2017 15:29

Nezbývá mi, než s vámi souhlasit, disky ADATA nemají zrovna nejlepší pověst... Zlaté osvědčené Samsung, OCZ atd...

@vlcekmlcek: OCZ je dobrý SSD ?

@kurka6: OCZ ARC celkem dobrý, OCZ Trion ne.

tcl SSD jako je toto nekupovat lepší je koupit něco s mlc vždy delší životnost

@dufek17: Tak že se zpomalí po 90GB sekvenčně zapsaných v jednom kuse mi vážně žilky netrhá. To je dost i na hrátky s videem. P.S.: odpověď to hodilo na špatný místo, mělo to být k problému přehlcení SLC cache.

@houfekas: To zpomaleni az po zapsani 90GB ale plati jen pro naprosto prazdny disk, ne? Pokud budes mit treba 3/4 zaplnene, tak to bude o dost mene.

A můžete i ostatním zájemcům napsat v jakých případech při reálném používání cache vyčerpáte? Děkuju :)

@Krysh: Kopírování většího objemu dat (třeba filmy, že:) z jednoho SSD na druhé. Občas se najde někdo kdo má v PC několik SSD disků.
Nicméně pokud lidi volají po levných SSD, tak se jim s grácií předhodí i takovéto klumpy. Omylem jsem si jednou koupil také V300 a nikdy více.

@honzaa1: A jaké byste doporučil ? Co třeba SSD od PNY či SanDisk ?

@kurka6: Sandisk Extreme Pro , Crucial MX200, Samsung 850 pro, Kingston KC400, Corsair Neutron XTi, OCZ ARC100...

@honzaa1: a ktterej blazen na svobode by si koupil 256GB ssd jako uloziste filmu?
cache dojit muze, dokazu si predstavit situaci ze tam instaluju nejakej objemnej program a instalace trva dyl nez na drazsi ssd, ale to je jednou za mesic?
ssd se snad nekupuje jako disk na kterym je denne gigabytovej trafic, ssd se kupuje kuli odezve
na system+par her tohle staci a pri normalni praci cache nedojdekdo ma prebytecnejch 50 tisic na disky at si koupi profi terabytovy ssd do raidu a taha si mezi nima filmy no

@mnm9: Jelikož nemám v PC magnetický HDD tak používám pro přesun souborů vícero SSD. Rozbalování rarů. Úpravy filmů v mkv, Mafia 40GB, GTAV 59GB....
Na jednom mám zápis 15TB a na druhém přes 21TB. Děnně zapíšu klidně i přes 30GB , proto mě nechávají TLC disky klidným. Na server mi to jede jen kolem 50MB/s , proto raději pracuji z SSD. O úložišti filmů jsem se nikde nezmínil, SSD jsou pouze pracovní, jako úložiště používám NAS.
Cele toto vlákno jsem založil pouze jako odezvu na "recenzi" , která vyzněla v podání autora velmi amatérsky, bez ohledu na negativa spojené s nejlevnější sortou SSD disků.
Nic jiného bych v tom neviděl.

@honzaa1: dobry na to upozornit, ale ja bych to neprecenoval
beznej clovek proste ssd bude mit jako system disk+mozna nejaka hra a bude mit datovy hdd
a tam je vcelku burt jaky ssd ma na system, levny "smejdy" postaci a bojim se ze takovej uzivatel nepozna rozdil mezi slc, mlc, tlc
to co clovek pozna na SSD discich je firmware, dost casto se u nich vyskytuje nejaka chybkapopravde bych asi radsi sledoval problemy s ovladacem radice a ssd nez jestli je to fajnovejch mlc

@honzaa1: V300 je krám všech krámů, souhlasím...

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady