Všechny komentáře k článku:Recenze: Samsung S24F350 – levný monitor pro hráče?

¨moc pekny

Za ty prachy opravdu pekny monitor a Free Sync je uz takova tresnicka na dorte :)

Ověřený GEEK - level 3

@stratos.: No známe Freesync monitory. V článku bohužel chybí důležitá informace o rozsahu Freesyncu ... aby to nebyl další vtip typu 45-60Hz rozsah.

@BERNADIC: Rozsah je 48-72 hz, což vlastně není moc velký problém s nějakou 470/480 ve většině her stejně bude FPS nad 50 a tedy při limitu ve fullHD 60hz bude vlastně FreeSync při hraní prakticky furt aktivní, pokud nedojde k nějakému výraznějšímu propadu FPS. člověk musí brát v podtaz, že jde o nejlevnější monitor s fresync, či G sync a může to být určité lákadlo pro hráče, jít do AMD než do GTX 1060.

Ověřený GEEK - level 3

@siddhi: Já to plně beru, že je to levný monitor, a za tu cenu nevypadá vůběc špatně. Na druhou stranu je implementace Freesyncu provedena tak, že je z více než poloviny k ničemu, protože k největšímu přínosu dochází právě při 30+ FPS ne 48+.
Občas by mě fakt zajímalo, jaký důvod se tak často skrývá za mrzačením této technologie výrobci monitorů. Majitel AMD karet, aby si furt jen hlídal, že výrobce monitoru implementoval freesync tak, aby jeho využití aplespoň dávalo smysl.
... já vím, je to technologie "zadarmo", ale to by nemělo znamenat automaticky nižší kvalitu.

@BERNADIC: upřímně taky mě to zajímalo proč ty limity Freesync, jak, či spíše o kolik technologicky složitější, dražší je rozšířit ty limity. Jestli tak trochu nejde i o určité záměrné"kurvítko" u levnějších monitorů, nuž kdo ví. V každém případě při limitu 48hz si prostě člověk musí umět nejdříve zjistit, že ten limit tam je a následně si u každé hry nastavit detaily tak, aby se mu hra pod tento limit nedostala.

@siddhi: dle wiki je rozsah 9-240Hz, a uz sou na netu i panely co maj 30-200Hz.. tj asi je to ciste na schopnostech elektroniky nebo firmwaru jak to vyrobce panelu odladi

Ověřený GEEK - level 3

@stratos.: Tak teoreticky je možný všechno, ale proč má tenhle panel 48-60Hz ... vždyť je to naprosto k ničemu.
Tolik pro Vesa standard, když ho ani výrobci neumí používat.

@stratos.: Obnovovací frekvence: 60 Hz
hrozně hezký no..

@phoenix.21: 75Hz monitory s Free Sync koupis uz od 3000,- s DPH coz je taky slusny..

@phoenix.21: Je to monitor za 3 500,-! Má pěkný barvy, zpracování, úzkej rámeček. Co víc by jste chtěli za ty prachy? Navíc bych se s tebou vsadil, že když by se vedle sebe dali dva monitory 60hz a 75hz tak ani nepoznáš rozdíl. A nezapomeň odpovědět, že ty jsi monitorový guru a poznáš i rozdíl 1 hz. Nakonec nejlepší na tom je, že většinou všechno kritizujou lidi co sami nemají nic a jen záviděj.

Ověřený GEEK - level 3

@řádek0: Vzhledem k tomu, že je toto můj oblíbený obor (zobrazovací technologie), tak bych se docela vsadil, že rozdíl mezi 60 a 75Hz pozná většina obyvatelstva (bez postižení zraku).PS: Argument "lidi co sami nic nemají a jen záviděj" ... divná úvaha.

@řádek0: Asi tak mám doma 2 monitory nový ASUS 144 Hz + Dell co se dá vytáhnout na 75 Hz a rozdíl propastný, což lze očekávat , ale rozdíl mezi 75 a 60 ( pracovní monitor ) byl pro mě docela šok vždyť jde jen o 15 Hz.
Takže nevíte co mluvíte.
A teď používám ASUS ROG PG279Q takže váš dětský argument : většinou všechno kritizujou lidi co sami nemají nic a jen záviděj ani nezkoušejte použít je směšný.

FreeSync

Můžete prosím zjistit, zda ten monitor je OPRAVDU pouze 60Hz?
Samsung do EU dodává patrně jen S24F350FHU který má dle jeho stránek 60Hz, na stránkách AMD je S24F350FHW s rozsahem FreeSync 48-72Hz a na Indických stránkách Samsungu jde dohledat S24F350FHW u kterého píšou také jen 60Hz. V tom aby se čuně vyznalo. Je FHU to samé jako FHW? Má 60 nebo 72Hz obrazovku?

@houfekas: Jen pro úplnost dodávám naprostou zmatenost údajů z ovladačů monitoru. Ovladače pro S24F350FH jsou smolečné pro celou řadu (tedy FHW i FHU). Při editaci INF souboru se dočtete, že po zapojení přes HDMI je rozsah obnovovacích frekvencí dokonce 50-75Hz.[S24F350FHa.AddReg]
HKR,"MODES\1920,1080",Mode1,,"30-81,56-75,+,+"
HKR,,ICMProfile,0,"S24F350FH.icm"[S24F350FHh.AddReg]
HKR,"MODES\1920,1080",Mode1,,"30-81,50-75,+,+"
HKR,,ICMProfile,0,"S24F350FH.icm"Teď už tomu nerozumim vubec.

Zapínání / vypínání

Chtěl jsem se zeptat zda doporučujete tento monitor zezadu jediným tlačítkem vypnout když vypínáte počítač nebo nechat monitor dál běžet ? At se vypne sám automaticky a při spuštění ho zase normálně zezadu zapnout. Děkuji za odpověd

Integrované reproduktory/nejde pripojiť repráky

Zdravim docital som recenziu vsetko je krasne aj som spokojny s kupou az na taku "malickost" chybaju reproduktory a nejdu pripojit repraky... viete mi niekto hodit odkaz na nejaky napajaci kabel kde su vystupi aj na to alebo nejaky fix, dakujem.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®