Všechny komentáře k článku:Výhody a nevýhody LCD, LED a plasmových televizí

Naprostý blábol

tento článek je blábol. viz vlastnosti plazma tv ( Plasmové televize mají naprosto odlišnou zobrazovací technologii než LCD televize. Tato technologie pracuje s tekutými krystaly-----to je ale LCD a ne plazma pak je dále uvedeno správně ,že -- Díky tomu plasmové televize mají jasnější obraz---- a přitom má v minusech špatně uveden menší jas , neznám tv která by měla větší jas než plazma, už z principu výroby LCD(LED) má podsvícení kdežto plazma sama svítí
Dále máte uvedeno , že LCD lze připevnit na zeď a to plazma asi nejde nebo co___mě doma visí uplně stejně ??????? , smart TlV dnes dělají samozřejmě i LED i LCD i plazma ne jenom LED TV(tato funkce nemá nic společného s druhem obrazovky takže nechápu proč je zde vůbec uváděna) (článek je o rozdílech těchto technologii) spotřeba je spíše otázkou jednotlivého výrobku, dnes je zhruba na stejné úrovní( LCD má pořád stejnou plazma má vyšší při bílem obraze, kdežto při tmavých scénách má nižší( protože nesvítí)
obecně lze říci že
LCD dnes max do dětského pokoje.
LED LCD do obýváku pokud koukáte hlavně na zprávy a filmy typu komedie( není potřeba rychlost a tmavé scény)
PLAZMA pokud koukáte hlavně na filmy (Avatar, Bond, Tron) Zde využijete dobu odezvy při rychlých akčních scénách a samozřejmě podání černé barvy(zkuste si pustit vesmír s hvězdami a pochopíte. na LCD je celý našedlý, na LED LCD má okolo hvězd našedlý kruh jinak je černý, na Plazmě je celý černý s jasnými ostrými hranami hvězd.
Neprosazuji plazmu, každému co jemu vyhovuje a na co se častěji dívá.
ovocnacek

Možnosti
3 reakce
poslední 27. 12. 2016 8:32

Plně souhlasím....plazma je plazma...a kvůli stoffce měsíčně..nebudu koukat na nějakou patlaninu...ještě mně žádná LED nepřesvěčila..možná v HD....ale jinak to nejde vůbec srovnávat..Pepek-k

@JKOLSKY: Tak to je taky pěkný blábol.

Také mám plasmu od Samsungu i Led LCD na plasmu nenechám dopustit jsem spokojen dnes už se téměř plasmy nevyrábí škoda určitě by si našli příznivce.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!