Všechny komentáře k článku:Vyjádření k situaci v diskuzích na CZC.cz

Situace v diskuzích czc.

Czc nechalo dlouho dojít diskuze až do stavu, kdy i slušné přispěvovatele dohnali až k neslušným komentářům a poté je začalo trestat. Koho mi to jenom připomíná, propírají je denně v mediích...
Pravidla jsou tak všeobecná že se do nich dá naroubovat hodně, no, hlavně aby se všem měřilo stejným metrem.
Nemá smysl to rozebírat, třeba zase dostanou dotaci a pojede se od desíti k pěti k další dotaci.
Dotace 1,75Mil na "Zvyšování kvalifikace a vzdělávání zaměstnanců společnosti CZC.cz" se evidentně jen vyčerpala a výsledek, potřebovalo by to opáčko, ale ani od toho bych si moc nesliboval. http://www.czc.cz/op-lzz/clanekCo odešel bývalý ředitel pt. Stanislav Gaj, dostalo se czc do stavu co je teď a snaží se dost špatně si napravit reputaci. Třeba na to dostane dotaci.;o)Chci si sestavit nový pc, ale v czc si komponenty už nepořídím a nebojte u zelenýho sk.řeta taky ani omylem a kdybych našel v okolí jiný obchod na výměnu sodastream, tak bych sem už asi ani ...
Holt je na čase zkusit další obchod v okolí.Dokonce i vývoj czc od té doby ustrnul v roce 2013 podle jejich vlastních informacích na http://www.czc.cz/o-nas/clanek

Možnosti
23 reakcí
poslední 22. 3. 2016 17:36

Nesouhlasim s vami. vetsina "neslusnych" prispevatelu bylo neslusnych uz od zacatku. Proste nesnaseli to ze nekdo jiny mohl mit svuj nazor, napsal ho a jeste s nim i nekdo souhlasil. Pak ti podle vas "slusni" zacali hon na oba a za kazdou cenu se je snazili dehonestovat a vystrnadit z techto stranek. A to me opravdu ale opravdu vadi. Ohledne nespokojenosti s CZC. Podle me je to jen vase rozhodnuti a pokud se vam zde neco nezda, klidne bezte jinam. Mam pocit ze CZC stale predstavuje vysokou kvalitu sluzeb a ze mu nebudete chybet.

@MI_HO@SEZNAM.CZ: Milý pane, co sleduji tuto diskuzi, tak drtivá většina účastníků(kromě tazzi) se presentovala od začátku velice slušně. Pokud zde v průběhu jejich působení začaly padat silnější slova a následně i urážky, tak k tomu byli průběžně donuceni podobnými lidmi jako jste Vy, Stratos, Tombomino, Creat,Torpedo0 apod.Tito lidé si prostě našlápli v tomto fóru špatným krokem. Ať už záměrnou nebo nezáměrnou hloupostí, účelovými provokacemi a multiúčty založenými za účelem spamování.
Všichni, do kterých jste se opřel, dobře vědí o čem je zde řeč, ví to i CZC, ale z nějakého záhadného důvodu nad tím přivírají oči.
Pokud se někdo v předchozí době snažil někoho vystrnadit z těchto stránek(jak jste výše uvedl) tak to mělo svůj opodstatněný důvod. (nehorázný spam,účelový ***** ..)

@honzaa1: Dobře tak CzC , ale i.di.o.t.i-s,m.us bych zrovna nepovažoval za nějak neslušné slovo aby ho bylo nutné nahradit °hvězdičkami:)
Chválím velmi tuto novinku, ale Strat vybraná slova nepoužívá, takže zlepšení se asi nijak neprojeví:)

@honzaa1: Opravdu..nekdo nekoho "NUTI" aby mu rikal ze je "blbec" nebo "vocas" nebo "***** , atd. jenom proto, ze nevyznava stejny nazor?
Ja tady napriklad spamuju? nebo jsem AMD dealer? Mne tak akorat vadi nesmysly, ktere tady Vy a Vam podobni prezentuji. To je tak cele. A diskuse tady byli naprosto nechutne a v rozporu s jakoukoliv etikou.Clovece se proberte. Zkuste soi to predstavit, ze se to deje Vam? Jste uplne mimo. Lidem jako Vam by meli zabanovat ucet, protoze nemate ani predstavu o tom, co je to diskuse a jak se v ni chovat. Akorat si myslite, ze jste snedl vsechnu moudrost a nemuzete si delat co chcete..

@tombomino: Tombomino, právě o Vás a Vašem chování byl můj příspěvek, čím jste si to vysloužil to nechám na Vás. Jaksi zde platí pořekadlo, že potrefená husa se vždy ozve.
S přáním hezkého a slunečného dne
J.M.

@honzaa1: Pokud se potrefena husa ozve, tak se v prve rade podivejte na dojemny mail IvanaPrince ve kterem on preci nikdy nikoho neurazel..jenom tombomino a pak samozrejme "zlojed" stratos, ktery si tu jede veci hold po svem. Pokud jej tady CZC chce,..je to jejich forum. Nechapete ze neustale ironicke a zesmesnujici poznamky treba Prince (ale i jinych) jsou uplne stejne urazejici jako sprosta slova? Ano ja mu to nekolikrat oplatil a myslite, ze mne to ve skutecnosti bavilo? Nikdy jsem ani nikoho nenahlasil, presto, ze jsem tady dostal pocastovano vyrazy, ktere se mi vubec nelibili. Nebo si myslite, ze mne bavi se hadat pod kazdou kartou, ktera na sobe nema napis Nvidia?Nevim za co dostal ban a uprimne je mi to jedno. Chudacek to rozhodne neni, i kdyz jej dobre hraje. Vysmival se tady s oblibou kazdemu, kdo mu nebyl po chuti a chodil do diskusi "napravovat" ty, co meli "spatne" nazory. To ze tady urcite i mnoha lidem pomohl, to mu preci nikdo nebere. Jeho zasluhy mu zustanou. Po banu muze kldine prijit a znovu pomahat. Lidi jsako jste Vy jej urcite radi privitaji nazpet :-)

@tombomino: Paradox je v tom, že 90% vláken, kde se řeší GPU jsou právě pod nvidia kartami. A díky komu ? Hádejte...Např. GTX 970 byla řešená kvůli *sprasené" paměti + sběrnici + rops až na 50+ vláken díky Srandosovi. :-)Takové ty vaše etické kecy apod. jsou úplně mimo mísu už jen kvůli toho, že většina lidí jich nedodržuje a pochybuju o tom, že máte kolem sebe, jen naprosto ortodoxní společnost. Pusťte si lets playery, filmy, muziku na youtube a garantuju Vám, že diskuze na czc jsou ještě podle toho svaté. ;-) Pokud chcete dodržovat etické chování a morální zásady apod., tak Vám přeju hodně štěstí.. tyto diskuze jsou jen naprosté zrnko oproti "společnosti" venku.Navíc tady je to vyvoláno dezinformacemi. Jak už tady někdo jednou správně poznamenal jsme lidi a i ti se můžou v lecčem splést. A když k tomu dojde, tak je namístě se aspoň omluvit nebo to zeditovat(upozornit na ten edit samozřejmě :-D). Co na místě, ale opravdu není je prosazovat svojí pravdu viz. fyzikální zákony. To se teda omlouvám, ale to už fakt přehnal. Ve výsledku vlastně se CZC zbaví i Stratose, protože pokud tady nebudou protiargumenty, tak tady nebude ani Stratos. Bude ho totiž pěkně štvát, že mu už nikdo nebude oponovat...Tolik k této problematice.Mike225

@Mike225: Vite, ja se kouknul znovu na to video, kde se nerika nic jineho nez diskutujte slusne a tady je ramec, ktery definuje co je slusne. Pokud ne, mate 2 "upominky" a treti upominka je ban na 2 tydny. Jednoduche, srozumitelne, proste elegantni. Nikdo se nikoho v nicem nezastava, vsichni maji stejny metr. To ze tady byli diskuse mimo, je fakt, ktery kazdy komu neni 15 musel videt. To ze se tady delali "hony" na stratose je taky fakt. To ze se tady urazelo a vysmivalo jak na bezicim pase je taky fakt.
Mozna ze ve "vasem svete" je to normalni a muzete si to okecat situaci ve spolecnosti, youtube, politikama, kym chcete. Porad je to jen okecavani. Jsou jine diskuse, jine zeme, jini lide, kde toto za "normalni" povazovano neni. Ja osobne jsem rad, ze se CZC priklonilo na tuto stranu, byt taky nesjem svaty.
Nerozumim "bouri ve sklenici vody", kterou toto zpusobilo. Nikdo nikoho nevyloucil. Vsichni ti lide muzou normalne fungovat po uplynuti banu doby dale. To ze se to stalo zrovna jim, se mohlo stat klidne nekomu jinemu. Treba mne. Pokud nebudou, je to jejich osobni rozhodnuti. Nevinil bych z toho ani CZC ani nikoho dalsiho.
Jsou to jejich volby.

@tombomino: Představte si situaci, že Vám někdo poví 100x za hodinu něco co se neslučuje se zdravým rozumem. Myslím, že byste minimálně sarkasmus nebo nějaké přirovnání použil. Nikoho by se nemělo urážet s tím souhlasím, ale... urážky, sarkasmy, apod. jsou tu přesně pro takové případy, které už se nijak řešit nedají. Jinak pojem normální nejde nijak specifikovat, protože pro každého člověka je normální něco jiného. Každopádně pokud se "houf" lidí shodne, že to fakt normální není, tak je něco špatně a měl by se z toho vyvodit nějaký specifický závěr, který pomůže danou situaci řešit. Nebo mi chcete tvrdit, že bránit takto falešného člověka co v životě neuzná svou chybu je normální a lidi, kteří s ním argumentují a podpoří to i odkazy z jiných koutů světa jsou "naprosto reta*dovaní" ? To není moc fér ne..?!Kdyby se ve světě nikdo nikdy neshodl, tak by jsme měli ještě do dneska jen pazourek a o nějaké etice a diskuzích atd. By se Vám mohlo, tak maximálně zdát. PS: Video neukazuje naprosto nic.. Však sprosté komenty se tu mazaly už dříve. Moderátoři tu byli taky dříve, takže se vlastně ve výsledku nezmění nic. :-) Bohužel lidi, kteří tady nebalamutili lidem hlavy to odnesli nejhůř kvůli jednoho demagoga, který mlží, tak že i fyzikáři se otáčejí v hrobě !

@Mike225: Podivejte ja mam urcite take jiny nazor nez spousta lidi tady. Ja jsem taky podporil sve nektere diskuse odkazy z jinych koutuy sveta, presne jak pisete, a vysledek..nic..akorat se mi dostalo vysmechu. Proto bych mel byt "vyloucen"?
Ja nebranim stratose, ja branim princip, kde forum, ktere patri CZC a CZC ustanovuje pravidla. My osobne se ty osobni utoky krajne nelibily a to i presto ze jsem se jich taky ucastnil, byt presne v opacnem smeru nez vetsina ostatnich.
Pokud Vam nekdo vadi, tak jej muzete ignorovat. Je to jeden clovek z X, kteri tady prispivaji. Pokud Vam vadi muj prispevek, muzete jej ignorovat. Nemusite tady mit 200 hatovych prispevku o nicem. Proste napiste svoje vlastni doporuceni, pokud se Vam prispevek stratose nezda, tak napiste co se Vam nezda nekonfrontacni a neurazlivou formou. To je vse. V cem je problem? Na konci si stejne vybira zakaznik. Je to jeho vec, jeho penize. Nikdo za nej nemuze rozhodnout, co mu radime, at uz jakkoliv.
Pokud chcete mit "svoji" pravdu a "svoje" pravdidla, tak si zalozte soukromy web a tam si je udelejte po svem.
Mi to pride, ze tady byla "valka" "my" proti stratosovi, potazmo dalsim, kteri nesdileji stejny pohled na vec. Ted se tady citite dotceni ze jste "prohrali". Ale nikdo neprohral. Pokud to tady nekdo zabali, je to jeho soukrome rozhpodnuti, ktere s tim co se tu stalo nema nic spolecneho. Je to jen postoj "dotceneho", protoze neco...hezky den

@tombomino: Já Vás chápu, ale tady nejde ani tak o nás jako o zákazníky, kteří jsou díky některým dezinformovaní. Jsem si vědom i toho, že i já udělám přešlap, ale rozhodně nikomu nic nevnucuju nebo nepřekrucuju fakta. Takhle by se prostě diskutér chovat neměl, i kdyby měl akcie v čímkoliv. To pak rovnou můžou všichni vzít a vybodnout se na nějaké testování a něco si prostě vymyslet. V celém vesmíru prostě není, jen jediná kombinace, ještě k tomu taková co ani sám dezinformátor nepoužívá. :-)A nesouhlasím s tím, že je to čistě na tázajícímu. Je tu totiž hodně zákazníků, kteří se v tom nevyznají a chtějí radu, která jím pomůže a neuškodí...Nápodobně

@MI_HO@SEZNAM.CZ: Ano, fyzikální zákony, na kterých se od počátku minulého století do dnešních dnů shodují všichni vědci (Einstein, Bohr,...Hawking), zasluhují názor jakéhosi Honzy z Horní Dolní - ten ví určitě všechno nejlépe a naprosto přesně.

To je neuvěřitelný, jak soukromí subjekt může dostat dotaci (a ne zcela zanedbatelnou) na vzdělování svých zaměstnanců. Není to snad jejich problém, absolutně komerční a ne zrovna malá organizace.

@Jaroslav Papst: Bohužel to v EU možné je, naše firma u které jsem zaměstnán také prováděla školení v řádu milionů, údajně na základě nějaké dotace.
Hluboce s tímto nesouhlasím, protože to dává možnosti další manipulace s financemi a hlavně se na tom přiživuje spousta školitelů (nefachčenků) třetích firem.
Ve výsledku bohužel není efekt školení až tak velký. Pouze jsou rozhazovány velké sumy špatným směrem. Jedná se o podobný tunel jako např. Zelená úsporám. Samozřejmě si toto nedovoluji vztáhnout na Czc, protože o tomto konkrétně moc nevím.

Diskuze na CzC před lety představovala zdroj převážně technických informací k výrobkům, zkušenosti uživatelů s nimi a podobně. Byl to ve své době jeden z mála zdrojů informací tohoto typu na českém webu, řada diskutujících byla technicky velmi dobře fundovaná, byli ochotni méně zkušeným uživatelům poradit a hlavně do diskuzí se až na řídké výjimky psalo ve slušném duchu. Před pěti a více lety jsem se i já rád diskuzí zúčastňoval, opakovala se v nich dost často stejná jména převážně technických nadšenců já sám mám v diskuzích kolem pěti set příspěvků, převážně technického charakteru.Dnešní situace je zcela jiná, diskuzi k výrobkům má téměř každý e-shop a pokud já potřebuji nějakou technickou informaci, na CzC ji už pro ten neskutečný balast, nekompetentnost diskutujících, utíkání od tématu a podobně v diskuzi nehledám. Světový web a množství informací na něm je zásadně jiný, je tudíž mnoho jiných způsobů, jak informaci získat, než zrovna diskuze u CzC. Když nic jiného, tak třeba duskuze na cenových srovnávačích obvykle postrádají jakoukoliv emocionální složku, zákazníci popisují své zkušenosti s produkty a neurážejí se mezi sebou, nelijí špínu na jiné výrobce. Pokud si diskuzní příspěvky nějak "zprůměruji", mám o kvalitě toho konkrétního výrobku celkem přesnou představu. Mám-li potřebu konkrétního technického dotazu, volím v krajním případě, pokud odpověď nenajdu na netu, formu e-mailu, buď příslučnému obchodníkovi nebo, raději, přímo výrobci či jeho zdejšímu zastoupení, pokud existuje.Takže to shrnu, diskuze na CzC pro mě už nemají žádný přínos, ostatně u CzC nakupuji už také minimálně, mám raději úzce specializované obchody s konkrétním sortimentem, u kterých není problém získat podrobné informace o jimi nabízených produktech. Jako technik u výrobků preferuji především jejich parametry, cena a dostupnost už rozhodují méně. Neboli vůbec by mi nevadilo, kdyby diskuze na CzC zanikla - byla zrušena bez náhrady. Myslím, že mnoha lidem by to nevadilo a cenzor by se alespoň mohl věnovat nějaké užitečné práci.P.S. obecně kvalita diskuzí upadá všude na českém webu a zdaleka ne jen u e-shopů, není to nijak specifické pouze pro CzC. Mnohem lépe jsou na tom převážně zahraniční technická diskuzní fóra, tam se příspěvky opravdu věnují danému tématu a osobní urážky, vulgarity či off topic příspěvky jsou naprostou vzácností. Máme se zde v české kotlině toho ještě hodně co učit.

@jangrill: Velice přesné. Smutné na tom je, že stačí odstranit stratose a ostatní provokatéry, které si CZC z nějakého důvodu (nelze pochopit) vydržuje. Pak by diskuze byly zase věcné, vyvážené a hlavně docela fundované.Takto si CZC sice zajišťuje návštěvnost (což je podle mě ten důvod, proč tady CZC takové lháře udržuje), ale lidi půjdou raději jinam. Celkově jde kvalita CZC hodně do kopru... Pořád a pořád posílají použité zboží jako nové (i když už u mě mají poznámku ve stylu "bacha, potížista" - několikrát jsem jim výrobek omlátil o hlavu, když mi poslali použité (špinavé, omatlané) zboží za plnou cenu bez upozornění), ostravská (partnerská) pobočka je už měsíc a půl nebo dva jenom provizorium beze změny... CZC si z toho nic nevezme, neřeší to. Mají miliardový obrat, proč by řešili kvalitu svých služeb... Prostě český obchod. A velice dobře vědí, že Češi jsou dost blbí na to, aby u nich nakupovali dál. Stačí přece dát úžasnou slevu platnou jenom ten den, kde se pravidelně lže o původní ceně a o tom, že to je vůbec sleva - srovnání na Heuréce vždy (až na pár vzácných výjimek) ukáže, že se o žádnou slevu nejedná a zboží je za danou cenu dostupné zcela běžně.

@dohnalek.pavel: Mohu se zeptat, které provokatéry máte na mysli?
Dost často je to prostě o názoru a situace na poli HW není černo-bílá, Takže každý ať se vyjádří, pokud chce pomoct. Ale nikdo nemá právo ho za to urážet. Pokud napíše vyložený nesmysl, tak se dá napsat "tak to není" a dodat třeba odkazy.
Pak jsou ale věci (kterých je většina), které i na renomovaných HW webech vychází každýmu odlišně, protože nikdo neměří stejně, nemají stejný HW atd. Jak toto chcete řešit? ...Prostě to řešit nejde. Hádají se lidi tady na CZC, hádají se na IT webech, hádají se samozřejmě i na zahraničních webech. Kdyby to mělo řešení, tak už s ním někdo přišel. To znamená, jediný možný řešení je, korigovat diskuzi ze strany CZC, aby se tu neuráželo a aby ty příspěvky byly aspoň k tématu, které pomohou člověku, který se rozmýšlí co vlastně koupit.

@Wendak: To je ale začarovaný kruh. Tím provokatérem myslím třeba právě všemi oblíbeného (ve velice negativním smyslu) stratose, který nechce objektivně poradit, ale propagovat svoji značku. Bohužel, člověk, který sem přijde pro radu, neví, že stratos mu místo rady jenom vnucuje AMD. To je to, co všechny pobuřuje - je to jako kdyby vám někdo prodával starou zrezavělou sotva pojízdnou 120ku za 20 tisíc a nutil vás to koupit (resp. lhal o všem ostatním, jen abyste si to koupil), když za 25 tisíc můžete mít o 30 let mladší auto bez rzi a závad...Rozdíl mezi auty a PC je ten, že rez pozná každý. Stratosovy lži vidět nemůže, když tomu nerozumí. Přirovnání stratose k realitnímu makléři nebo autobazarovému prodejci je vlastně docela nasnadě - všechny tyto tři typy podvodníků se chovají stejně.

@dohnalek.pavel: Ano, je to začarovaný kruh, Nechci se Stratoše zastávat, ale schválně jsem si prošel pár diskuzí cca půl roku zpátky.
A co mi z toho vyšlo? On není skalní fanoušek AMD, on má nějaké informace, a i když amatérsky změřené, tak stále o něčem vypovídající. Ale NEVNUCUJE AMD, jak si tady lidi myslí. Všichni mu vyčítají, že je prodejcem AMD, ale to by musel jako skalní fanda nabízet AMD CPU i GPU.
Zato je tu spousta lidí, co vnucují jen Intel + nVidia - nic jinýho pro ně neexistuje, třeba aktuálně ze včerejška pan ProcházkaT to sám přiznává, že pro něj nic než nVidia neexistuje (speciálně 66. odpověď). Jak potom po takovým člověku můžete chtít objektivitu? Naopak, půjde kopat do Stratoše, i když nemá argumenty...
http://www.czc.cz/msi-gtx-960-gaming-4g-4gb/168790/produkt/07uldqu35sgue90lkkpogt2ohe/diskuse?q-first=50
Za mě Stratoš nevnucuje značku, doporučuje Intel procesory, protože si myslí, že jsou lepší a doporučuje AMD grafiky, protože si myslí, že jsou lepší - aspoň to tak chápu já. A dokládá to odkazama (amatérskýma i na profi weby).
A co si nejvíc pamatuju, tak byl odsuzovanej, že věští z koule ohledně DX12, že pojede líp na AMD, všichni mu nadávali, že je jen jedna beta verze hry. A teď? Her už je víc a vypadá to, že měl pravdu. Jak se budou cítit zákazníci, kteří podlehli zdejší většině a koupili si nVidii s tím, že jim DX12 poběží rychleji? Zatím na nVidii běží spíš hůř. Pokud to ovladačema apoň dorovnají, tak OK.
Na druhou stranu Stratoš taky není svatej - kecá do všeho a často se pouští na tenkej led, kde jsou technicky zdatnější lidé a tam zaslouženě dostává negativní reakce. Jen nikoho neuráží a slovně nenapadá. Takže za mě je snesitelnější než třeba ti, co byli zabanovaní + pár jejich "bojovníků", protože urážky sem prostě nepatří.

@Wendak: na svou obranu ohledně nvidia a nic jiného, sám jsem si prošel jako dřívější fanda procesory od AMD, téměř všechny modely a také jsem byl spíše zastáncem AMD celkově, to se ale nakonec obrátilo, prosím tvrzení, že jsem jen fanda nvidie, nebrat vážně :) díkyto že Strat má své zkušenosti, neznamená, že já nemám žádné, právě naopak jsem pro AMD kopal více než zdrávo"nevnucuje AMD" - tohle nemůžete myslet vážně, viditelně pokud máte zrak v pořádku, je zde propagace AMD nad prioritami samotného zákazníkaAMD: Phenom 965BE nákup 5ks
FX4100 3ks
FX6300 10ks
FX8300 2ks
Phenom 1075T 2ks
Athlony 2x, 4x cca 10ks
Semprony až po AM3+
AMD venice 3800+

@Wendak: Moje působení na CZC jde mnohem dál než půl roku. Ti, kdo si pamatují (IvanPrinc je mezi nimi), moc dobře ví, že stratos měl v argumentaci proti mě málokdy vůbec nějakou naději. To ho taky vždycky dokázalo maximálně vytočit. Zajímavé je, že v momentě, kdy to byl právě on, kdo začal nadávat, přispěchal "moderátor" CZC a smazal diskuzi. Ovšem bez varování nebo banů udělených stratosovi... Ten si prostě pokračoval v dalším vlákně, kde jsem se snažil se podělit o svoje (troufám si říct, že nemalé) znalosti a zkušenosti nejen z oblasti her, ale obecně i IT, využitelnosti komponent atd. Schválně jsem se díval, byl to rok 2013... Čas letí.Stratos tady má ochranu, to je jediný důvod, proč se toto vše řeší. Kdyby se jemu měřilo stejným metrem, už dávno, ale vskutku velmi dávno by tady nebyl.

@dohnalek.pavel: Udivuje mě trochu Váš přístup ke kvalitě CzC obchodu, mně prodat za cenu nového použité zboží, tak jim to hodím na hlavu a jdu okamžitě jinam. A že obchodů s IT je fůra, není jen CzC a zelený mužík, jsou menší, specializované obchody s ochotnými prodavači a podobnými cenami. Sice zaplatím poštovné (jako Pražák to mám u CzC s osobním odběrem zdarma), ale to je obvykle v celkové ceně nepodstatná položka.Na diskuze, nejen u CzC, pohlížím jako na snůšku subjektivních názorů a pocitů. Velmi bych se zdráhal doporučit nějakému BFU, aby bral informace z diskuze za bernou minci. Správný obchod má svého technika, který na mailu nebo na online chatu případným zájemcům s odpovědí na konkrétní dotaz poradí. V diskuzi můžete najít zastánce i odpůrce čehokoliv. Jedni vnucují Intel, jiní AMD, další nVidii, ale velmi často jen na základě osobních pocitů, sympatií k určité značce, konzervativnosti a podobných věcí .Ani specializované servery nejsou obvykle schopny jednoznačně rozhodnout, co je lepší, je to věc použitých testů, hardware testovací sestavy a i toho, co vlastně chci testem zjistit. Ne vždy výsledek testu koresponduje s praktickým nasazením u uživatele. Z tohoto pohledu také pramení můj názor, že zrušení diskuze na CzC by nepředstavovalo žádnou velkou škodu.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady