Všechny komentáře k článku:Vyjádření k situaci v diskuzích na CZC.cz

A je to

Se stratosem na věčné časy a nikdy jinakEDIT: Vážený pane Kamile Demuthe, pokud s někým mluvím je slušnost se dívat do očí, ve vašem případě do kamery.

Pocity při pohledu do očí o lidech mnohé prozradí. Nejistota může naznačovat, že dotyčný něco skrývá. Ne nadarmo se říká, že oko je brána do duše a tím pádem i mysli. Je všeobecně známo, že člověk, který lže, těká pohledem ze strany na stranu ale především se snaží vyhnout jakémukoliv očnímu kontaktu z něhož nejistota přímo sálá a mohla by jej prozradit.

Možnosti
8 reakcí
poslední 20. 3. 2016 12:39

„Pod svítilnou stojí opilec a něco vytrvale hledá. Přijde k němu policajt a ptá se ho, co ztratil. „Klíče,“ odpoví muž. Policajt mu pomůže hledat. Když to trvá dlouho, ptá se muže, jestli určitě ví, že je ztratil zrovna tady. Muž odpoví: Já je ztratil někde támhle, ale tam je tma. Zdá se Vám to absurdní? Pokud ano, pak i Vy hledáte jinde. Smysl takového hledání je totiž právě v tom, že nikam nevede a že jen houšť udržuje samo sebe.“…„A tak vynaloží ještě více úsilí k tomu, aby jen houšť „řešil“ celou věc naprosto stejně a jen houšť znásoboval svou bídu.“ (z knihy od Paula Watzlawicka, Úvod do neštěstí, Čtyři hry s minulostí, IV. Ztracený klíč, aneb „jen houšť“).

a ještě odkaz na video s uživatelem stratos.
http://www.czc.cz/nvidia-vyzpovidala-naseho-nejaktivnejsiho-uzivatele-stratose-podivejte-se-na-video/clanek

Dobrý večer,naprosto s Vámi souhlasím, že je slušnost dívat se při rozhovoru do očí. Rozhovor to byl ovšem s Ondrou Hlízou, kterému jsem odpovídal na otázky. Ondrovi jsem se po celou dobu natáčení do očí díval. Mrzí mě, že to vnímáte jinak.

@Kamil Demuth - CZC: Dobrý večer ovšem Ondřej Hlíza nebyl v záběru a vypadá to tak jak to vypadá,
Vypadá to tak, že vám na zákaznících moc nezáleží.
Překvapuje mne, že se nad tím nikdo nepozastavil.děkuji za odpověď

@frant.petr: A sledoval si někdy třeba Partii nebo nějaký rozhovor v TV s reportérem???
Je to úplně normální, že odpovídáš tomu, kdo se ptá. Do kamery se díváš, jen když chceš říct nějaký sdělení divákům.
Rozhodně jsem neměl pocit, že panu Demuthovi nezáleží na zákazníkovi

@Wendak: Presne tak. Plne s vami souhlasim. Pan pravdepodobne vubec nesleduje ruzne diskuzni porady a nebo proste jen chce za kazdou cenu kritizovat.

@frant.petr: Předpokládám, že jste nestudoval ani FAMU ani nic podobného, zabývajícího se mimo jiné korektností záběru, jinak byste alespoň tušil, že pohled přímo do kamery je zásadní chyba a postprodukci a FX stojí spoustu času pohled do objektivu vymazat a odstranit. Pokud se někdo obrací k divákovi je to samozřejmě něco jiného(například v TV relaci), ale oslovení diváka ve videu není – to zprostředkovává pouze moderátor. No a jsme zpět co se tu vlastně řeší za blbosti a proč - protože se zde "odborníci" vyjadřují o odbornosti odborníků a sami se stávají odbornější, než samotný Odborník. A tak, když otevřu impaktovaný časopis a v něm jsou informace naprosto odlišné (či v rozporu) od zde se etablujících jedinců, kteří žádnou erudici nemají, anebo jí získali metodou pokus/omyl je to velký problém. Protože zásahy do HW či SW mohou mít za následek poškození stroje (stačí jen nekorektní instalace ovladače). Stačí si představit, že přijdete k doktorovi a ten vám odedveří předepíše paralen, i když zrovna máte infarkt. Proto by CZC mělo diskuze moderovat a to nejen stylem Edit příspěvku, ale opravdu komentovat se zkušeností některé nesmysly, které se objevují.

Doporučovala bych si na CZC koupit nějakou hezkou televizi a podívat se na diskuzní pořady do kamery se tam nikdo nekouká maximálně moderátorr když na začátku přivítá a nakonec se rozloučí s diváky... :-/

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!