Všechny komentáře k článku:Vyjádření k situaci v diskuzích na CZC.cz

Ověřený GEEK - level 2

Diskuze - reakce na článek a video

Zdravím,
jsem rád, že jste se nakonec rozhodli akcelerovat své plány s diskuzemi, tento krok mne potěšil, ačkoliv mne mrzí, že i přes má opakovaná varování to došlo přesně tam, kam jsem říkal. Ale dobře, budiž tedy, uvidíme, jaký bude výsledek. Budu se snažit držet poctivě pravidel.Rád bych ale od CZC věděl jak řešit jednu velmi specifickou situaci
- přijde jsem nezkušený uživatel, má nějaký požadavek, či dotaz - každý k němu vyjádří názor - Stratos také - jenže, když říká nepravdivé nebo zavádějící informace - vyvrátím mu je, jednou, dvakrát, třikrát. Ale on za 15 minut opakuje svůj argument a to s takovou výdrží, že je prakticky nemožné pro normálního člověka zde celý den vyvracet jeden topic. A logicky, když odejdeme, Stratos stále nabízí své a daný člověk stejně podlehne. Ten topic se taky často promění ve spam thread o 200 příspěvcích a lidem to leze na nervy - tento scénář je z 90% startem problémů a hádek zde v diskuzích. Z pohledu pravidel to lze totiž brát tak, že Stratos vyjadřuje svůj názor - on nikoho neuráží - on jej prostě opakuje pořád dokola a dokola a dokola - dokud jiní neodejdou, nebo jim nerupnou nervy. Stratos nás tak tímto dostává do pasti a jediný způsob jak s tím bojovat je věnovat jeho argumentům stejný časový rozvrh jako dává on - což vydá za práci na plný uvázek.Chci vědět, jak se máme jako komunita zachovat v této specifické situaci - protože z pohledu pravidel je vše správně a Stratos, nebo kdokoliv jiný, kdo bude takto jednat prakticky vždy vyhraje a komunita trpí. Mimo pohled pravidel je to totiž cílené překrucování a pečlivá a velmi vytrvalá manipulace s časem a lidmi skrytá za hlavičkou "opakovaného vyjádření svého názoru".V souvislosti s tímto také oficiálně žádám o obnovení přístupu do diskuze specificky uživatelům IvanPrinc a GreenT - jasně - ruply jim nervy - ale to i mně. A důvod byl přesně ten, co jsem tu napsal - využití mezery ve vašich pravidlech Stratosem. Je naprosto logické, že se do něj pustili, když vám někdo bude dennodenně říkat co 5 minut, že červená je vlastně modrá, taky jej po čase budete chtít napadnout, ale on jen vyjadřuje svůj názor, že. Jedná se o schopné diskutéry a je naprosto jasné, že se nechtějí nechat zatlačit někým, kdo bude např. opakovaně tvrdit, že země je čtverec.Myslím, že dání druhé šance těmto uživatelům a vysvětlení, jak máme jako komunita postupovat proti tomuto specifickému manipulativnímu jednání, by byl perfektní tah. Nemusí se to nutně týkat jen Stratose, ale všech co se dlouhá odpoledne nudí a chtějí vyjádřit svůj mnohdy naprosto nesmyslný "názor", často pouze za účelem provokace.Děkuji
Filip Hlobil
HAL3000Požadována odpověď od CZC.cz

Možnosti
53 reakcí
poslední 28. 3. 2016 1:41

Nemohu souhlasit. Panove IvanPrinc a GreenT dlouhodobe urazeli kazdeho, kdo jim nesel na ruku. Mam s nimi take osobni zkusenost. Nejde tady jen o Stratose, neni to pravda. IvanPrince se v diskusich choval, jako kdyby mu to diskusni forum patrilo. Obdobne pak dalsi, kteri se pridavali a bezmyslenkovite urazeli ostatni. CZC dekuji a tento krok

@tombomino: Plně souhlasím psal jsem to tu už dříve IvanPrinc a GreenT a jiní jestli tu někdo dokola zapleveloval diskuze tak pouze několik málo osob pořád ty stejné jména dokola a pokud má člověk jiný názor nebo zkušenost se zlou se potáže o tom jsem se tu sám několikrát přesvědčil a hádejte zase těch několik stejných jmen tak že tohle je správná cesta a s postupem czc plně souhlasím. GreenT který velmi rád obviňoval stratose ze lži mnohdy sám uváděl nepravdivé lživé informace a i když na to byl upozorněn pořád si jel tu svou písničku. Tak doufám že se tu forum vrátí konečně zpět do normálu.

@tombomino: Zcela s vami souhlasim, tito panove zde nemaji co delat, pokud se nenauci slusnemu chovani a to zcela ke kazdemu

Ověřený GEEK - level 2

@MI_HO@SEZNAM.CZ: jste pěkně naivní, jestli si myslíte, že si každý zaslouží slušné chování... na světě je spousta lidí, kde slušné chování nepomůže a potkáte je i zde na CZC :)
uživatel Tazi by vám asi nejspíše změnil tento postoj

@Makaan_89: jeden moudrý člověk řelk, "mnoho lidí žije jen proto, že je nelegální je zabít"

Ověřený GEEK - level 2

@tombomino: já vím co dělali a nejsem k tomu slepý, ale když mohlo být přehlídnuto deset let Stratosova pruzení, určitě může být dán prostor těmato dvěma, navíc, ty diskuze jsem pečlivě sledoval, ano ujížděli jim nervy, ale potom, co se tu dělo to bylo zcela pochopitelné.. pokud se nemýlím, i Vy jste jeden z těch důvodů, proč tu nechali nervy :-) já si s vámi přišel na slovíčko taky s těmi grafikami, kde jste mne úžasně chytl za slovíčko a stejně jste to neuhrál, tak nevím, najednou se ozvete, po bitvě je každý generál co :)

@Makaan_89: Tak nejak mi prijde ze zamenujete pricinu za nasledek. Kdo tady dal komu pravo rozhodovat, kdo "ma spravny nazor a kdo ne"? Protoze mam jiny nazor nez panove IvanPrinc, GreenT a jini, tak se mam stat tercem jejich urazek, vysmivani a pubertalnich nesmyslu? Jako za co?
Opravdu nevim, co je na tom pochopitelneho..ze se navazeli do kazdeho, kdo jim nebyl po ruce? To neni preci jejich forum. Pokud si chteji delat "guruy", tak at si zalozi vlastni forum. Tam at maji trolovaci pravidla jake chteji. Predstav te si, ze se to stane Vam.Jinak k te 970..ja myslim ani nemel v umyslu Vas chytat za slovicko. Mi to prislo proste absurdni, neco takoveho tvrdit. A byt jsem byl jineho nazoru, tak jsem Vam slusne odpovedel, ze mi to za diskusi nestoji. Neurazel jsem Vas, ani jsem se Vam nevysmival. Nevim, uhrat jsem nic nechtel. Mi se staci kouknout do grafu na recenzi treba na computerbase a vim ze to tak neni ;-)

Ověřený GEEK - level 2

@tombomino: nj, vám se stačí podívat do grafů, mě stačilo na obou grafikách nějakou dobu fungovat na různých verzích ovladačů, recenze a videa neřeknou celou story, na to příště pozor :)
Recenze je záběř jednoho momentu, uplyne měsíc a recenze může být totálně mimo - tohle byl třeba opakovaně případ radeonu na jádře pitcairn .. gtx 970 nápodobně :)

@Makaan_89: Podívej se jak to vypadá bez stratose v sekci foto http://www.czc.cz/fujifilm-finepix-s9800/185835/produkt/2fkq3kv69igphb19klkj4epui5/diskuse?row=hp9e8nbhrenejifbi6uemk7vm7af#hp9e8nbhrenejifbi6uemk7vm7af , Czc poradí druhý den, odpověď k ničemu, at si přečte recenze. Být to dotaz na PC do pěti minut má pisatel od stratose kompletní sestavus xeonem a s R380 :-). Můžete se pak dohadovat zda není lepší nvidia nebo radeon, ale on vyloženě špatně neradí a rychle reaguje.

Ověřený GEEK - level 3

@jiki3: Poradit dobře fotoaparát je podstatně složitejší než jen srovnat hodnotu FPS u grafické karty.
Odpověděli dobře, nemají na foto nikoho, kdo by tomu rozumněl a tak Vás raději odkáží na servery, které se na recenze foto techniky specializují.
Pokud nehledáte fotoaparát stylem "fotím na auto", tak je výběr vhodného kousku a odpovídající opticky doslova alchymie.

@tombomino: Sice se do diskusí tady moc nemíchám, ale už jsem za těch 12 let co tu nakupuji mnohokrát narazil na Stratosovi příspěvky, které jsou jednostranné, silně subjektivní, někdy až překračující hranici hlouposti. Z 90% ten spam vytváří on právě svým stylem vyjadřovat se skoro ke všemu co lze, ale přitom "normálně" diskutovat s ním nelze, pořád si mele do kolo tu svou, občas si začne i protiřečit, tak se nedivte, že agresivita vůči jeho osobě stoupá (neříkám, že to schvaluji). V první řádě je chyba CZC, že tady spamování Stratose tolik let bez nějakého řešení toleruje a ještě nedokáže nic lepšího než ho propagovat jako nejaktivnějšího uživatele v diskusích na webu CZC, to jen potvrzuje to, že CZC jde pouze o business a je mu úplně jedno jak zisku dosáhne, hlavně, že tu je aktivita. Není náhodou, že jediný web, kde občas dostane prostor je DDW, jehož majitel toho se slušností a objektivností má pramálo společného. Jestli je pravda, že chce CZC mít se Stratosem pracovní poměr, tak by se mělo zamyslet, zda jim to za to stojí a nebude to mít negativní vliv na jejich pracovní kolektiv, evidentně sociální dovednosti nebudou jeho silnou stránkou. Nemám nic společného s žádnou IT firmou, je to pouze moje hobby a můj osobní názor.

Dobrý den,děkujeme za názor, je nám jasné, že vytrvat ve vámi popisované diskuzi a neustále něco vyvracet uživatelům, kteří nejsou otevřeni jiným názorům a nejsou připraveni je respektovat, je velmi obtížné a v konečném důsledku to opravdu vede tam, že zákazník se nedozví co potřeboval a celá diskuze ztrácí svůj smysl.Spolu s řešením vzájemného urážení a napadání, které je pro nás krokem číslo jedna, monitorujeme i tyto příspěvky a aktuálně hledáme vhodného moderátora, který nám aktivním vstupováním do diskuzí pomůže celou situaci řešit. Jakmile se něco takového stane, bude jeho úlohou shrnout prezentované názory, doplnit doporučení za CZC.cz a celé vlákno pročistit s důrazem na informační hodnotu pro zákazníka, který vlákno založil.Věřím, že nám toto řešení spolu s dodržováním stanovených pravidel pomůže pozvednout kvalitu a úroveň diskuzí na CZC.cz. Co se uživatelů GreenT a IvanPrinc týče, možnost opětovně přispívat do diskuzí jim bude povolena tento týden.Pokud máte k celé věci další otázky nebo jinou představu o řešení, rádi si ji vyslechneme.Děkuji za pochopení a přeji fajn den, Martin

@Martin Rippl - CZC: Takže se bude řešit i pravda, nepravda?Protože Vaše vyjádření by si odporovalo s vyjádřením ve videu:)tam pán řekl, že pravdu řešit nebudou. Nebo se budou jen nevhodné příspěvky mazat?

@jamesK_23: Tuto otázku myslíte vážně ?
Dle videa se pravda řešit nebude, kdo by tu pak zůstal ?

@holcat: jak je to myšleno kdo by tu pak zůstal? jinak jo myslel jsem to vážně...oni totiž píšou že sem dovalí moderátor, kterej to tu dá dohromady...jistě to by pak zbyla jen hrstka lidí:)

@jamesK_23: MI_HO@SEZNAM.CZ + Tombomino + Stratos + Wendak + Siroga + Creat + Torpedo + TrashCZ + davidwakapukski + PSHT a x mulťáků, takže je z čeho vybírat, no který je podle vás důvěryhodný ?
Protože spoustu lží jsem slyšel snad od všech vyjmenovaných a vyvracet je , kolik ,že určí CZC těch moderátorů 100 ty by to teda zvládli.

@holcat: ne vyvracet ale rovnou mazat a banovat

@jamesK_23: Tak zatím z toho seznamu to schytal - Princ + Natar + GreenT takže efektivita 0 %.

@holcat: snad moderovaná diskuze přinese něco víc...protože kolikrát se to už nedá ani číst...nicméně i Makaan se snaží situaci řešit...tak se snad něco změní:)

@holcat: Pane Holcat, vy mate nejaky osobni problem se mnou? Potazmo s jinymi, ktere tady jmenujete? Vy jste jako kdo, ze si tady dovolujete o vsech tech lidech tvrdit ze lzou? Napred si zamet te pred vlastnim prahem, nez se pustite do dalsich, to byva nejlepsi reseni.

Ověřený GEEK - level 3

@tombomino: Ono je občas težké rozeznat lhaní od neznalosti.
Vy snad máte nějaký problém s tím, že někdo může mít s vámi nějaký problém? To by chtělo nejdříve zamést před vlastním prahem, vyklepat rohožku, setřít schody, vyvenčit psa, vyhodit letáky ze schránky ...

@tombomino: Pravda oni nelžou, ale mají nedostatek informací + neznalost + zkreslují záměrně realitu a hlavně a to Stratos má mesiášský komplex.Osobně se sem chodím jen pobavit, protože tolik kabaretiérů na jednom místě je na zápis do knihy rekordů.

Ověřený GEEK - level 2

@holcat: Ahojte, chtěl bych Vás všechny jen informovat, že jsem panu Ripplovi napsal email, ve kterém mu nabízím to, že bych vypomohl s moderováním. Jelikož je komunikace s komunitou velká část mé obživy, myslím, že to nabízí Win/Win situaci - CZC bude mít někoho "profesionálnějšího", HAL bude rád za to, že CZC otevře trochu více dveře komunikaci s komunitou a Vy jako komunita aspoň budete mít možnost komunikovat s někým, kdo je Vaší součástí přímo. Moje obecné postoje znáte, samozřejmě jako moderátor bych se musel udržet trochu z dálky a nechat svoje osobní postoje občas za dveřmi a ano, to platí i pro Stratose. Na druhou stranu byste tu za ty roky mohli vědět, že mám určitou konstantní hladinu názorů, nejsem id.ot, nevěštím z koule a nemám nutkání si kompenzovat na někom ego. To by mohlo pár lidem stačit jako určitá záruka kvality mé práce.Tak co na to říkáte všichni? možná to CZCčku pomůže s rozhodováním.PS.: dal jsem to jako reakci na Vás pane Holcat - kvůli čerstvosti vašeho příspěvku. Je to myšleno jak na Vás, tak i ostatní:)

@Makaan_89: já jsem pro:)

Ověřený GEEK - level 3

@Makaan_89: Proč ne nakonec. Věřím, že jsi dostatečné velký profík, abys to zvladl nestranně, aniž bys měl potřebu někoho protěžovat. Za mě "thumbs up" bez námitek.

@Makaan_89: Jsem pro.

Ověřený GEEK - level 1

@Makaan_89: Běž na to Makaane

@Makaan_89: Já osobně jsem pro, ale počítejte , že od - MI_HO@SEZNAM.CZ + Tombomino + Stratos + Wendak + Siroga + Creat + Torpedo + TrashCZ + davidwakapukski + PSHT se zase vyrojí tuna bláb*olů proč ne a co kdyby a jak to atd.
Ale počítám s tím, že pokud k tomu dojde tak všichni budeme muset změnit styl, aby to mělo aspoň nějakou úroveň.

@Makaan_89: Jsem pro.

@Makaan_89: Yes pro :)

@Makaan_89: Já jsem určitě pro, pokud diskuze nebudou tak zaneřáděný hádkama, tak proč ne.

Ověřený GEEK - level 2

@Makaan_89: Jsem pro.

@Makaan_89: Jsem proti...Pro budu pouze pro IvanPrince a Natara...

Ověřený GEEK - level 2

@project1981: ok, respektuji to, btw mohu se zeptat proč? mne by celkem zajímal váš názor :-)btw. to mínus nemáte ode mne, už tento systém nepoužívám skoro vůbec :-)

@Makaan_89: Proč jsem pro IvanPrince a Natara...Protože tady je taky audio...Natar tomu rozumí perfektně,IvanPrince taky,proč jsem proti Vám,protože mate na starosti Hall,nedělalo by to dobrotu,nic proti Vám osobně nemám,HW rozumíte,ale co audio?

Ověřený GEEK - level 2

@project1981: Dovolte mi tu vysvětlit Vám pár maličkostí
A) je to moderátor diskuzí ne technická podpora - je důležité, aby uměl moderovat kvalitu diskuzí - tedy spam, hádky atd., ne aby něco znal sám za sebe (myslím více do hloubky, ne nějaké obecné, ty jsou samozřejmé) - znalosti jsou bonus, důležitý je mozek EDIT: a taky nestrannost - při vší úctě, tu myslím mám, vždyť je má práce být nestranný..B) to, že dělám s HALem, je svým způsobem dobrá věc, protože si nemohu dovolit dělat kraviny, mělo by to pro mne vážnější důsledky než pro obyčejného uživatele, kterému by max hrozil ban účtu - takže svým způsobem je tohle záruka určité úrovněC)má to taky výhodu druhou - a to zcela bez obalu - vy víte, že komunitě naslouchám, nemyslím, že by bylo zlé, aby CZC mělo taky přístup k člověku, co tu naslouchá komunitě a je jeden z ní.. a jeho hlas má nějaký dopad jelikož můžu použít i firemní komunikacia poslední D) - já se czc nabídl jako jeden z moderátorů ... já si nechci nic uzurpovat a rozhodně nemám čas ani nervy tu být pořád.. klidně tu může být moderátorů pět

Ověřený GEEK - level 2

@project1981: ale berte to jako vysvětlení mého pohledu, nesnažím se Vás dostat na svoji stranu, jen mne zajímalo proč :)

@Makaan_89: Jsem odpověděl proč...Mate pravdu,ale prostě můj osobní názor je,že moderátor musí být nezávislá osoba...Mate už Hall...Mate tady už něco...

Ověřený GEEK - level 2

@project1981: Za sebe můžu říct, že se k tomu necítím zrovna ten pravý a taky bych na to absolutně neměl čas. IT pro mě není primární zdroj příjmů - jen jsem do toho postupně spadnul, protože rozumím IT trochu víc než běžný smrtelník a rozumím specifickým požadavkům stomatologických pracovišť. Ale díky za důvěru :) Makaan myslím dostatečně prokázal svou objektivitu a to že pracuje pro HAL ničemu nevadí. V tuto chvíli je nejdůležitější, aby to zde moderoval kdokoliv, kdo není stratos, nebo jeho stín :)

@Makaan_89: Jsem pro.

@Makaan_89: Již jsem se k tomuto vašemu návrhu vyjádřil v jedné nejmenované uzavřené skupině....a tudíž svůj názor zopakuji i zde:"Obávám se, že kdokoliv spojený se současnou komunitou nemůže být objektivní, Makaana nevyjímaje."

Ověřený GEEK - level 2

@kxyht: To je zajímavé - a co tě k takovému názoru vede?

@Natar: Myslím si, že kdokoliv z nás, mě nevyjímaje, je natolik ovlivněný věčným bojem s panem VVK, že v něm nestrannost už dávno umřela... Nechci nikomu z přítomných i nepřítomných křivdit, ale domnívám se, že pokud se s kýmkoliv zde budu dennodenně dohadovat, nemůžu přes noc na něj změnit názor nebo si říct, začnu s ním od nuly, jako by se nic nestalo. V podvědomí to vždy bude člověk, se kterým jsem měl neustálé spory.To je asi jako chtít nestrannost od současného ministra financí...prostě nemožné.

Ověřený GEEK - level 2

@kxyht: Tak já to za sebe klarifikuji hned, s nikým od nuly nezačnu. Ale mám jednu dobrou schopnost, oddělit práci a osobní názor. Ke stolu si se stratosem nesednu, leda pod pohružkou násilí, ale meh, jednoho z těch moderátorů dělat můžu, můžu být užitečný pro 97 lidí ze sta, to je vše, co mohu říct. Jen jsem se nabídl, osobně si nemyslím, že to CZC přijme, hodně bych byl překvapený, ale co už, zkusil jsem to.

Ověřený GEEK - level 2

@kxyht: Ať je to pravda nebo ne, tak to není důvod, aby to tu nemoderoval někdo, kdo není ze stratosovi smečky nebo ochránců.

@kxyht: Naprosto souhlasím.Celá tato kauza má jen jedno řešení, na které CZC nikdy nepřistoupí. Všechno ostatní jsou pouze zbytečnosti, které tu nikdy nic nevyřešily v minulosti a nic nevyřeší ani teď. Stratos tu už komunitu moderátorů a odborníků v minulosti zlikvidoval a do jisté míry to teď udělal znovu. Proč by se mělo opakovat něco, co v historii CZC již jednou nefungovalo a každý jeden moderátor své působení na CZC ukončil?Moderátor by musel pracovat na plný úvazek a to i v 1 ráno nebo v době, kdy normální lidé pracují. To jsou totiž dost často termíny, ve kterých je místní diskusní velitel nejaktivnější a stihne si zasadit mnoho semínek. Bez takového nasazení je to celé k ničemu a neefektivní.Navíc posuzovat lež a demagogii bude pro všechny možné moderátory, kteří zde aspoň pár let nediskutovali, takřka nadlidský úkol. Když to bude někdo z komunity, je dost možný, že se sám stane terčem všech ostatních, kteří budou "objektivitu" chápat jinak. Pak to nebudou hádky o tom, jestli ten něco někomu cpe nebo ne, ale o tom že moderátor edituje něco, co nemá. A pořád dokolečka dokola dokud tu bude úřadovat náš diskusní velitel.
Na druhou stranu, když to nebude nikdo z komunity, bude dozajista hrát na CZC pravidla a Stratos bude dle něj pouze vyjadřovat názor a takový moderátor je v této situaci naprosto k ničemu, protože bude editovat a mazat všechny ostatní mimo Stratose.Ostatně můj názor je znám již delší dobu. Na CZC se již nehodlám na ničem podílet a aktivní diskusi, kde jsem někomu dával něco dohromady nebo se dohadoval s demagogem, jsem ukončil. Nevěřím totiž tomu, že se zde cokoliv změní. A do doby než mi někdo ukáže opak, je mi docela fuk co se tu děje a bude dít. Úplně nejjednodušší je CZC nechat v tom, co si zaseli a působit jinde, kde platí pravidla i pro našeho velitele nebo tam náš velitel nemá přístup. Apelovat na nějaké rapidní změny v CZC je jako bojovat proti působení gravitačního pole.

@Makaan_89: Taky jsem pro Makaane. ;-)

@tombomino: bohužel s Vámi tu má problém každý:)

@jamesK_23: To je pochopitelně tím, že ti ostatní jsou divní jak mi bylo cca před 4 lety tady sděleno ohledně Stratose jistým moderátorem.

Ověřený GEEK - level 1

@holcat: Ještě tam chybí pacientek nebo jak byl ten nick

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!