Všechny komentáře k článku:ZTE Blade – levný chytrý telefon s Androidem

První!

Blade mám a musím říct, že s cyanogenem je to nekompromisní dravec! Pokud tedy příliš nefotíte, foťák je totiž opravdu k ničemu.

@mcer12: Osobně doporučuju osvědčené značky telefonů, tohle bych jen kvůli androida určitě nebral. Sám jsem měl telefony různých značek, ale ty méně známé se mi opravdu neosvědčily- reklamace apod. Osobně preferuji HTC.

@DJ.Gumag: Já telefon vybírám podle parametrů. Nikdo si na reklamace v recenzích na heurece neztěžoval, takže to byla jasná volba. Doteď žádný problém. Můžeš mít takovéhle předsudky, ale jedno je jisté. HTC si o modelu s 800x600 displayem s cenou pod 4 tisíce může nechat zdát.

@mcer12: 800x480 :-)

@mcer12: Velmi pekny telefon jak vzhledem tak funkcemi za tu cenu je to pekna vecicka ,ale je pravda ze vetsina lidi kupuje znamy znacky. Tak uvidime treba se uchyti :)

@mys8: ZTE je na českym trhu nováček, ale jestli si udrží úroveň, tak o nich ještě hodně uslyšíme. Kdo znal před lety HTC? :-)

@mcer12: Chápu vás, HTC je určitě o dost dražší, ale já osobně si raději vždy připlatím za jistotu- životní zkušenosti..

@DJ.Gumag: Já s HTC žádné životní zkušenosti nemám ;-) Moje životní zkušenosti hovoří tak, že není dobré utrácet za mobil více, než 4 tisíce. Hořkost ztráty nebo rozbití je pak mnohem silnější. Pokud se mobil porouchá, je u ZTE stejně jako u HTC dvouletá záruka... no a po této době už obvykle kupuji novější telefon a porouchat se může nějaký huawei stejně jako apple.

@DJ.Gumag: Měl jsem Wildfire, nebyl špatný, ale na tu cenu nic moc. Chtěl jsem jít do nového Wildfire S (čistě ze zvyku na značku HTC), ale zkusil jsem otočit o 180° a již 2 měsíce ku spokojenosti užívám Vodafone 858 Smart. Levný a mě na všechnu mojí práci postačuje..ZTE mě láká i Huawei má našlápnuto na opravdu pěkné modely, všeobecně mě tyto levné android-telefony lákají. HTC je opravdu pouze o značce, HW výbava je převážně velmi chudá - jejich nejvyšší model Sensation beru jako úlet. Za tu cenu jsou mnohem lepší telefony.

@mcer12: Tak ono nehraje roli pouze rozliseni displaye, ale taky jeho velikost, podani barev, viditelnost na svetle, odolnost proti poskrabani atd. Osobne razim heslo "nejsem tak bohaty, abych si kupoval nejlevnejsi veci".

@hifoun: Svatá pravda! To ale neznamená, že kvalitní věci nemůžou mít nízkou cenu ;-)

@DJ.Gumag: HTC?soused měl HTC za 15tis. a když ho byl 3x reklamovat pak mu dali nový a ten byl 2x reklamovat tak se vrátil k staré dobré nokii,tak nevim jestli to byla fakt náhoda,nebo je to jen nekvalitní drahá značka.

@DJ.Gumag: Já reklamoval 4 během roku a půl Sony Ericsson k800i,poté jsem dostal od nich úplně nový s novou zárukou 24 měsíců a šlape pěkně už 36 měsíců v pohodě,takže kvalite dnes není dána pouhou značkou,aneb jak se píše výše,stejně je to ve velké většině výráběno stejně v Číně a pak je na to jen nalepená značka nebo logo a vy za to platíte o dost více,než za "čínský šunt" ;-)

@DJ.Gumag: Mno tak mám HTC rok a dali jsme si právě tuplovanou reklamaci. Poprvé to servis poslal obratem (týden) zpět, neobtěžovali se ani telefon rozebrat. Podruhé jim to trvalo tři neděle. Chybí mi ještě jedna stejná reklamace (HW klávesnice) a půjdu jim to hodit na hlavu nadobro. Ta hodnota výrobku nespočívá jen ve kvalitě přístroje, ale ve kvalitě služeb, rychlosti opravy, když je něco špatně. A pardon: vyzkoušel jsem na vlastní kůži, že HTC = crap, když nemají na kvalitní servisní středisko/partnera.

@mcer12: ZTE Skate nevypada taky zle 4,3 palcovy display a stoji kolem 5 tisic

@Ares1: S takovým pádlem už se možná dá hrát i ping-pong.

Mobilní ideál

Já jsem stále nenašel pro mě ideální telefon. Tedy většina z nich nemá kvalitní foťák. Nyní mám SE Satio - je skvělý ale tam mi vadí jediná věc, že nemá Android.
Nokia N8 má také symbian... No snad se dočkám telefonu s kvalitním foto, HD video, xenonovým bleskem a androidem.

@marfy2: Souhlasím s Vámi,že pro sebe také nemohu moc najít ten správný mobil,aspoň ne v cenách,které jsem ochoten za telefon dát.Všichni kritizují Symbian,ale já na něm nevidím nic špatného,to je to samé,jako když se vyzdvihoval Windows nad Apple a podobně. Nokie s tímto operačním systémem fungují a fungují dobře.Osobně moc nechápu,proč mít v telefonu HD video,xenonový blesk a podobné "blbosti".Přijde mi toto vše spíš jako taková závislost na módě a být in,ale většina uživatelů mobilů tyto funkce ani nepotřebuje. Prostě toto už je jen hondma za spotřebním způsobem života,kdy si kupující neuvědomují,jestli tu věc potřebují,ale kupují to jen kvůli tomu,že je to třeba novinka na trhu a nebo nevýkonnější model a podobně.Pokud chcete kvalitu ve videu,kupte si kameru,pochybuju,že mobily jen tak budou mít stabilizátor obrazu při tom,jak se člověku klepe ruka. Nebo na co xenonový blesk ? To je lepší si koupit pořádný foťák a pak fotit kvalitně.Ale asi každý potřebuje mít svého koníčka

@svataK: V podstate suhlasim s vasim clankom ale mat v mobile lepsi fotak a lepsi blesk sa vam hodi v pripade, ze budete napriklad niekde "parit" a stretnete par znamych s ktorymi sa zabavite a nejaka fotka, ci kratke video by sa hodilo. V tej chvili asi fotak, ci kamera po ruke nebudu :(
Take HDMI neni na skodu ak mate doma poriadny TV, ci monitor :)
Pri porovnani napr. NOKIA C7 vs. NOKIA N8 je volby jasna: N8! (Vykon a cena)
Inak ten android by mal byt v N8 a kupujem hned :(

@ChiefX: Pokud někde paříte, tak paříte v 99% případech večer/v noci a v tu chvíli budou fotky i videa v mobilech nepoužitelná. Vždyť je celkem nepoužitelná i videokamera v podobné hodnotě jako ten mobil.

@simonmrkvicka: s tim souhlasim

@simonmrkvicka: No to není pravda, pokud máte v mobilu xenonový blesk, tak jsou fotky ve tmě velmi povedené a není to podle mě žádný nadstandart.

@marfy2: tak co se poohlédnout po něčem jako samsung galaxy s II

@tomsi81: "Mobilní ideál" neexistuje, kazdy mesiac pride nieco lepsie.
Mam Desire a som spokojny, a idealom nebol ani ked som ho predrokom kupil a kazdy ho chvalil.

@marfy2: ja mam Desire od HTC a som s nim stale spokojny.
ale toto je ceresnicka :)

@marfy2: pokud chceš fotit, kup si pořádný foťák. Fotit na mobil, s vyjimkou jízdních řídu na zastávce a rádoby vtipných fotek z hospod, může jen trouba. Sorry :-( . Ale jájsem ty ty "mobilfotografy" s mobilama alergický. Když občas zahlédnu jak nějaky Lojza fotí Pražský hrad na mobil, talk bych mu ruce svázal a mobil poslal po Vltavě!

@aljav: Né každý je ochoten tahat v brašně zrcadlovku. A levný kompakt je s fotkama na stejné úrovni jako nynější fotomobily Satio nebo N8 ...

@aljav: Ještě bych doplnil: mě osobní stačí "kompakt" kvalita fotografií, jde mi o to zachytit ten moment a v pěkných večerech si ty momenty na počítači připomenout. Plakáty z toho netisknu a tak mě nějaký ten nedostatek na fotce nevyvede z míry :) ...

Výborná koupě


Má ho kolega a je to podle mě výborná koupě pro technicky zdatného uživatele. Je nutný upgrade OS a pár úprav. Ale za cenu 3500Kč nemá chybu. Mě by trochu vadil vzhled...vypadá fakt plastově. Velká konkurence je pro něj Xperia mini... ale ta je poměrně malinká na práci..

@stschvojkovicebrod: Můžu tě ujistit, že vypadá plastově jenom na obrázku, sám jsem se před nákupem té "plastovosti" bál. Na rozdíl od nokií, co jsem měl předtím nic nevrže, display se nepoškrábe... je to vážně kvalitní kousek a to po všech stránkách.

@stschvojkovicebrod: za tu cenu je to fakt dobra koupe

Čína?

Stavím sa, že to ZTE je čínsky výrobca ako je aj Huawei. Parametre síce slabé (RAM a takt CPU), ja by som to nekupoval. Dosť oničom + pochybná značka, lepšie je vsadiť na osvedčené značky (ikeď aj pri nich sa môžte kopnúť ako ja pri mojej Nokii a OS symbian, čo seká aj na 700MB RAM pamäti), hrôza.... :(

@mklokner: Teda sorry ľudia, google mi to našiel opravujem sa, nie stavím sa. Ale viem na 100%, že to bude podobný sh*t ako je huawei. Ja by som to nekupoval... :D

@mklokner: To je teda názor..co dnes není z Číny? Akorát věhlasné značky si tam přihodí min. 40% z ceny za nálepku, PR, na platy managerům, apod. :-D

@HochmuthT: No ale aspoň tam je istota technológii a istá podpora. Ale Huawei ani ZTE by som nekupoval. To by bolo rovnako hrozné ako kupovať od číňanov. Na rozdiel od záp. firiem čo sa vyrába u nich, je to síce tam, ale majú kvalifikovaných ľudí a garantujú kvalitu. Ale akú kvalitu mám garantovanú pri Huawei, či ZTE? :D :D

@mklokner: No Huawei dodava uz par let technologii pro 3G trem nasim operatorum a uFonovi pro zmenu ZTE :) Zas tak male a nezname firmy to nejsou
http://mobil.idnes.cz/vodafonu-postavi-3g-sit-huawei-cinane-tak-zcela-opanovali-ceske-site-11g-/mob_operatori.aspx?c=A090708_151340_mob_operatori_vok

@mklokner: Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že třeba O2 dodává od Huawei xDSL modemy. A jestli je pro vás O2 bezvýznamný zákazník, musíte být asi majitel veškerých nadnárodních koncernů světa.

@mklokner: Viem na 100%..? Držel jsi v ruce alespoň jeden telefon od těch 2 zmiňovaných značek? A jen pro doplnění ty tvoje osvědčené značky, HTC - Taiwan, Samsung - Korea, LG - Korea. ZTE je opravdu čínský výrobce a je také pátým největším výrobcem mobilních zařízení na světě.

@mklokner: ZTE i Huawei už v Evropě jsou delší dobu a lidi o tom ani neví. Prodávají je zde mobilní operátoři jako brandované telefony. Většinna lidí ani neví, že má Huawei. Obě značky patří mezi největší výrobce mobilů na světě a dnes už je všechno čína.

@defusiq: Ještě dodám, že tento mobil je více známí pod jménem "Orange San Francisco".

@mklokner: Moc se mě nelíbý ten vzhled.Na tom mohli trochu zapracovat.Jinak dobrej.

@Radess: mne sa paci, mam rad jednoduché nenapadne tvary

@JaUjcik: Ani mne sa nepaci. Viem ze sa vela veci vyraba v CN, ale aspon znacky maju sidlo inde. Osobne by som fon kupoval samsung alebo HTC a tie nie su cina a myslim ze ani vyrobu nemaju, ale taky SII. od samsungu je fakt high-endovy mobil, co pochybujem ze teraz mozem napisat o huawei (mozno o 5rokov napisem ked to tak bude) :D

@mklokner: Cina to je, ale za ty penize bych si ho koupil znova (cca 110 GBP - 3,2k Kc i s postovnym, poslal mi ho kamarad z UK). S rychlosti to neni idealni, po pretaktovani je to trosku lepsi, ale zadna slava.. fotak bez prisvetlovaci diody naprd bez dobrych svetelnych podminek, jinak to ujde. Mam ho necely rok a zatim bych nemenil, vsechno funguje jak ma. I 3D hry jdou hrat (ne vsechny).. http://android.modaco.com/forum/453-zte-blade-libra-blademodacocom/ povinne forum pro zte blade uzivatele:) Nejlepsi na telefonu je displej, ktery muze konkurovat daleko drazsim pristrojum. Na web idealni(samozrejme bez flashe). Za ty prachy je to slusny android.

ZTE bych asi nebral

... teda nevím, ale k názoru mi stačilo si v prodejně VDF vyzkoušet HTC a do červena převlečený Huawei a bylo mi hned jasný, že HTC je úplně o něčem jiným, a ať ho vyrábějí kdekoli na světě, tak je určitě lepší.

@KLOJDIK: Takže když se ti bude zdát nějaké německé auto nekvalitní, jsou potom nekvalitní všechny německé značky? Jsi dost mimo.

Podpora komunity

Hlavni u tohoto telefonu je podpora komunity, vetsi nez ma kterekoliv HTC. Podivejte se treba na Modaco nebo v cesku na AndroidForum.cz. Nativní podpora Cyanogenmod ROM spolu s displejem 800*480 z nej dela jasnou volbu v cene okolo 3.500,-. Po prehrati nove ROM + pripadnem pretaktovani dostanete do ruky telefon plne srovnatelny s mobily o 2-3k drazsímy. Mel jsem ho par mesicu a nasledne presel na Desire Z z duvodu potreby HW klavesnice, ale obcas se mi po nem jeste styska...

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady