Diskuze k článku:Je libo 16ti jádrové CPU?

Názor na super věci jako je třeba 16 jáder

No myslím si že sice je dobré že tu máme tolik jáder ale stejně to dělají jen pro lidi kteří si to nakonec chtějí koupit takže dokud budou CPU pořád lepší je to dobře, ale je blbost jim dávat ceny třeba 40 nebo 20 tis. protože si to koupí jen vívojáři aby byli o krok napřed. Takže normální člověk čeká jako debyl než to bude stát normání peníze třeba 10tis. a to už tady zase máme další uplně jiné technologie než jádra. Trochu mi to připadá jako by napsali o procesoru s nanohmotou prostě někdy bude a to jako před x lety třeba byly převratem lampy v TV či Audio sistémech a koho to dnes zajímá dělá se jen integrovaná a na lampy si nikdo ani nevzdychne.

16-ti jádro

je dobrý, ale už trošičku dýl známý. Dokonce už na něm pracuje Intel a má mít frekvenci kolem 3-5 GHz na jednom jádře. Počítám tak do 2 let je tu.

Víte vůbe čim se firma sun zabívá?

její počítače vypadaj asi tak že někde v pokoji je taková bedna metr X metr a k ní je připojenejch třeba 30 monitorů! já myslim že těch 16 jader je pro to potřeba!

Velikost

By mě zajímalo, jak je ten 16ti jádrák velkej, i na 65nm technologii je to dost velká plocha, nemluvě o spotřebě při zatížení všech jader (je fakt že dneska i dvě je dost, takže by všechny jádra asi zatim nikdy neběžely naráz, ale i tak), jediný co mě dostalo byla spolupráce s ramkou, takovouhle kapacitu nemám ani na HDD, a rvát to jako operační paměť je nesmysl. Na rok dva to bude zatim jenom do servrů, tak co nás s tim otravujou takhle brzo, až si to budu moct dát doma do stolního pc, pak mi řekněte (a cena bude tak pod 10,000 kč ;)

Aky os

Aky os by som na to hodil?

To ste ani neměli psát...

"Přesto si myslím, že je jen otázkou času, než se podobné procesory dostanou k dispozici i běžným uživatelům."...to silně pochybuju, těžko někdy bude směšnou x86 architekturu možno srovnat s ultra výkoným Sparcem, tohle není pro děti hrající na počítačích hry ;)Já vím, bylo to myšleno podobné procesory na X86 arch, ale k čemu, aby u toho děti hrající hry zakrněli a sračkovatěly jim mozky ?

Novinka

Zkuste novou online hru ;o) http://www.travian.cz/?uc=cz3_1095

32 Threadu

32 hw threadu umi i Niagara (UltraSPARC T1/T2), ktery je osmijadrovy.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®