Všechny komentáře k článku:Konec dohadům, nová vlajková loď mezi grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX 980/970 je tu

Maxwell

no tvle... ještě před nedávnem všude články o Titan Z... a teď tu máme dvě famózní karičky 970 a 980obě stojí na stejném chipu a tak je vidět, že o 5 tisíc levnější 970ka je na tom cena/výkon je na tom lépe než AMD top karty! naprostá nádhera... kdybych měl 10 tisíc, tak kašlu na 290ku, sorry AMD, ale právě vám jdou prodeje dolů :-)

Možnosti
17 reakcí
poslední 21. 9. 2014 11:57

GTX 970 je OK - cena (od 9400,- s DPH) mohla bejt jeste klidne o 1000,- nize a byl by to KUP ROKU, ale je to novinka mozna se to jeste ustali.. (i kdyz tomu moc neverim neni to Nvidia "style" :) )
GTX 980 - Totalni FAIL hlavne z hlediska ceny a v zakladu je jenom o cca 15% nad GTX970 ale pritom stoji az o 6500,- vic...vice mene OC edice GTX970 dotahuje zakladni 980 a pritom zakladni 980 zacina na 15tis.. V tomhle smeru proste TOTALNI FAIL.Ja osobne uz objednal 2x referencni GTX970 od Gainwardu a cekam na EK az udelaj Bloky coz bude cca do 1-2 tydnu (na 980 uz blok maji tj, je to asi otazka mozna i dnu nez vydaj i na 970).
Doufam, ze na budouci 4K monitor s HDMI 2.0 to bude stacit dyztak, karty jeste potaktuju coz na vode asi nebude problem a nejspise me zastavi omezeni BIOSU nez omezeni ze strany kremiku, ale to uz je proste Nvidia s tim jejich debilnim omezenim na 106% TDP..

@stratos.: Jak jsi říkal, není NVIDIA style příliš popuštět uzdu... zatím to vypadá, že budou vyrábět "luxusnější" chipy, zatímco AMD bude víc open minded obecně.SLI výtěžnost 30-40% výkonu vcelku ujde. Na 4K má jak to tak vypadá AMD pořád lehce větší výhodu, bohužel pro ně se cena výkon zrovna v tuto chvíli fakt vyplatí 970ky.Pak čekám recenzi :-). GL

@stratos.: Uplny high-end predsa nikdy nedisponoval dobrou cenou a boli dobi kedy sa lisila cena o znacny kus viacej. Tie Tvoje fanaticke reci by si si uz mohol vazne odpustit. :)

Master GEEK

@adam.marcinek93: Celou dobu jsem Stratose dá se říct bral.. Ale když vysvětlil že nakupuje bez DPH komponenty, tudíž má bez DPH cokoliv a ne jen Nvidia, pak jsem v šoku... Zase si koupí Nvidia.. Tak už bych alespoň nepral takové věci jak je AMD dokonalé a cenově dostupné.. Prostě 290 je smáznutá novou kartou ve všech směrech...

@GreenT: Jednoduše řečeno je to magor :D ve všech směrech :D

@Anonymní uživatel: to ze nekupuji dle pomeru cena/vykon je spatne? GTX970 mi cenove vyhovuje a vykonove taky.. Nehlede na to ze SLI utahne i budouci 650W pasivni Enermax. + karty maji HDMI 2.0 a ja chci 4K monitor kde dve karty v SLI snad budou stihat vse na max..Treba 980 je totalni FAIL nvidie protoze cena je totalne ustrelene, ta karta mela stat max 12tis.Jinak ano mam vse bez DPH ale i za lepsi nez normalni ceny.. vice mene za VO ceny..

@stratos.: Jen si tady posypáváš veřejně popel na hlavu , tvoje volba :D

@Anonymní uživatel: proc jako?
To ze mam moznost mit HW za lepsi ceny je spatne?

@adam.marcinek93: ale toto neni uplny high-end, to je prece titan black :)

@stratos.: Nevím jestli tě na 4K monitor nebude omezovat 256 bitová sběrnice.... Ale ta spotřeba je dost luxusní.... obě v základu budou jak 780 TI OC. :)

@IvanPrinc: Známé sloupcové grafy NVidie. Nejlepší vtip je v tom že pod DX se ty textury už uložili v komprimovaném formátu. Takže na nějakou výraznější kompresi může NVidia zapomenout.

@Fireflycz: pockej si na sli recenzi na 4k.. uvidis, jestli je to omezene ci ne z empirickych dat.

@Fireflycz: lidi, kdy uz pochopite ze sirka sbernice neni hlavni ukazatel vykonu :)

Ještě počkám až příští rok přejdou na nový výrobní proces a uvedou trochu větší výběr. Musím se obrnit na nový monitor a Star Citizen.

@Brundibár: joooo
hlavní je, že vyvíjejí star citizen primárně na počítač... tak doufám že kvůli konzolím neoželí fyziku... už teď vypadá dobře

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady