Všechny komentáře k článku:LCD monitory Samsung mají záruku nulových vadných pixelů

Vadný pixel = Vada!!

Já bych vadný pixel bral jako vadu (už podle toho názvu) a když dostanu v záruce neco nového s vadou, je to důvod reklamovat. Nechápu proč zákony umožňují prodejcům a výrobcům prodávat něco s vadou a nedat jen na tu vadu záruku.... To je jak když si výrobci aut dají zákon, že když do auta nepoteče víc jak jedním místem, že to není jejich problém.Je to nesmysl, tak se zákonem okrádají lidé, co dlouho spoří na úsporné,tenké a moderní LCD se super obrazem, a pak mají oči pro pláč, když jim tam visí puntík....

Možnosti
11 reakcí
poslední 16. 6. 2010 15:27

no asi holt výrobci dobře zaplatili zákonodárcům a tu zaplacená částka se jim po malých částkách vrací prodejem "vadných" monitorů. odnese to prostě zas jen a jen obyčejnej zákazník

No on je problém v tom že je to neopravitelná vada u auta když něco teče tak se to dá vždycky opravit. Monitor s vadným pixelem můžeš jedině vyhodit a tím pádem by to bylo velké plýtvání. Proto mají výrobci povolené vadné pixeli. Bohužel mám monitor Samsung 2253LW s vadným pixelem a ten se mi ukázal po 6 dnech krásný bylí pixel u prostřed monitoru opravdu nádherná věc když sleduješ filmy nebo hraješ hry kdyby byl alespoň černý. Bohužel s tím neudělám nic.

@psyko: Ale za to by měla firma zodpovídat,aby prodala jen dobré zboží, pokud se vada objeví, neznamená to že to firma hodí za hlavu a zákazníkovy zbydou oči pro pláč....Já taky když v práci něco podělám (řidič,opravář...) tak za své nekvalitní výrobky, opravy či havárie budu zodpovídat...A pokud se vadný pixel objeví, tak by výrobce/obchod měli prodat zboží jako jednou použité s vadným pixelem - na aukčních portálech je o tyto LCD veliký zájem, protože to některým nevadí a třeba u nějaké pracovní stanice,kde CRT zabírá místo, žere proud a není potřeba neustále sledovat obrazovku, tam to vůbec nevadí....Spolužák si koupil LCD který měl od prvního zapnutí uprostřed křiklavě zelený vadný pixel, což je totální horor (buďte rád za ten wite..) Dá se to vyřešit tou špičatou lihovkou aby ta špička ťukla přesně do toho pixelu.... pak je to lepší. Já mam notebook Acer, s displayem také od SAMSUNG a jsem spokojen.

@BlackZoneCZ: ja netusim co vsichni resej proste odvezt zpet na prodejnu a vratit v zakonem stanovene lhute 14 dni ...

@beznick: Jenže tady se jedná, že se to nemusí třeba v těch 14 dnech projevit... Co jsem četl na internetu a zde v diskusích u LCD monitorů, tak jsou uživatelé, kterým vadný pixel naskočil třeba po půl roce a byl tam třeba týden a po týdnu opět zmizel...
Kdybych si chtěl opravdu kvalitní monitor na sledování filmů,šetřil jsem a měl tam něco takového......to víte že by mě štvalo se na to dívat...už jen ta myšlenka, že jsem šetřil a mám za velký prachy "zmetka".....Ale jak jsem psal...prodejci by takové monitory mohly brát a prodávat je dál jako "bazarové" se zárukou za o něco málo nižší cenu.... Já bych si třeba takový monitor kdyby byl levnější koupil, protože opravuju počítače ještě na starém CRT a v mém velice malém pokoji, kde dosáhnu z postele na stůl a uprostřed pokoje narvu jen židli.... Ten by se mi tu hodil....Od prodejců by to bylo solidnější, než přehazovat monitory jako nějakou štafetu....

@BlackZoneCZ: Naprosto vás chápu, je to veliká škoda a snad i trochu levárna ze strany výrobců, naštěstí existuje možnost zboží vrátit bez udání důvodu. Žel jen 14 dní, pak už jste v tom pekle sám. Ale pokud to doma zapojíte a objeví se vadný pixel, na nic nečekat a na prodejnu.

@BlackZoneCZ: Pardon, ale vy nemáte Acer monitor s displejem Samsung, ale Samsung monitor s nálepkou Acer. Proto je docela kvalitní. Ale jinak věci od Aceru nebrat, klidně se vám stane, že dva roky po skončení "výroby" na stránkách aceru znizí ovladače a společnost se tváří, jako by nikdy nic podobného nevyráběla. (acerpower m5, jinak docela solidní desktop, ale sehnat ovladače na přeinstalování bylo peklo)

@wrah: Omlouvám se, ale psal jsem, že mam Notebook, s obrazovkou Samsung :-) Takže jste se přehlédl :-)

@psyko: Tak ho začerni lihovkou a nebude tak rušit :o)

ahoj,
domnivam se, ze zakon je zde na strane kupujiciho, klicove je jen to jestli lze vadny pixel povazovat za vadu, v pripade sporu by se asi muselo resit dotazem na soudniho znalce. jinak dle nasi legislativy neni nutne dodavat zadne natoz neposkozene obaly, zakon se o nicem takovem nezminuje. pokud kdekoliv vam odmitnou reklamaci cehokoliv kvuli tomu ze nemate obal je to jen nefer hra obchodniku, stejne tak jako toto uvadet do zarucnich podminek. vyzkousel jsem v praxi u nabytku, firme to sice trvalo mesic, ale po jednom vzkazu od pravnika byl klid. pokud pravnika nemate, urcite si vystacite s internetem a vetsim mnozstvim volneho casu na prostudovani zakonu:) zdar.

@muffxz: Toto sice je pravda, ale netýká se to nadstandartní záruky. A vzhledem k tomu, že monitory mají toleranci na vadné body (čili se mohou vyskytovat), tohle nadstandart je. Stejně jako např. tříletá záruka. Tam si může jednostranně určit podmínky ten, kdo tuto nadstandartní záruku poskytuje!

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®