Všechny komentáře k článku:Recenze: Kingston HyperX Cloud – pro hráče i milovníky hudby

Kvalita

O zvuku jsme se nedověděli opět nic jen, že je dobrý.
Co separace + čitelnost jednotlivých nástrojů + podání scény + na čem byla testovaná atd. - prostě nic.
To jen taková připomínka pro jedince co se tyto sluchátka snaží procpat do skupiny - jsou dobrá na hudbu ( a oni nejsou, slyšel jsem je ).

Možnosti
36 reakcí
poslední 20. 12. 2014 19:47
Ověřený GEEK - level 3

Kvalitu reprodukce těchto sluchátek nebudu radši ani komentovat, ale zaráží mě, jak mají čeští recenzenti problém poznat levnou koženku od kůže. Už na první pohled, a natož dotek je rozdíl cítit.@Holcat
Musím se Vám pochlubit. Dělal jsem teď větší upgrade zvukového řetězce (krabička pod Sennheisery :).
https://plus.google.com/110476523569913072178/posts/gzM75BC7vmiŠlo o test foťáku tabletu po vybalení, proto ten neskutečný čurbes na stole.
PS: Pro zajímavost Lenovo Yoga Tablet 2 Pro je osazen Wolfson WM5102S - zatím to dle prvního testu vypadá na jednoznačně nejlépe znějící tablet - Lenovo a kvalitní reprodukce, kdo by to byl kdy řekl. ;)

@BERNADIC: Však já toho krasavce znám, ale ta cena..........
http://www.thomann.de/cz/grace_design_m920.htmhttp://www.audigo.cz/Domaci-HiFi/Sluchatkove-zesilovace-46599/S-D-A-prevodnikem/Burson-Audio-Conductor
tohle láká zase mě.Tenhle úsek e rosekal :
Zařízení si vedlo ve většině případů dobře a ve výsledku poslouží kromě hráčů i náročnějším posluchačům, i když zarytí audiofilové pořizující si sestavy za několik desítek tisíc nejspíše budou protestovat. Výsledky nicméně hovoří jasně. Texty jednotlivých písní jsou dobře zřetelné (DooBoop; „Funk Essence“), velmi slušně si však sluchátka vedla i v případě tvrdších stylů; metal (Krleš; „Dejte plamenům, co hoří), rock (Black Pearl; „Moment of time“), nebo techno (dj Toxound; „Neurotrance“). V zásadě lze tedy říci, že sluchátka si poradí se všemi hudebními styly, trochu pokulhává pouze klasická hudba po polyfonní stránce.Výsledky nicméně hovoří jasně - já žadný výsledky v textu nenašel.

Ověřený GEEK - level 3

@holcat: Nádherný kousek, také jsem jej měl v radaru pro zjištění informací. Nakonec jsem se rozhodl ale pro Grace kvůli dvoum sluchátkovým výstupům a zajímavě se tvářícím Crossfeed.K tomu popisu zvality zvuku jsem se radši nevyjařoval, ale opravdu mě pobavilo, že jako výhoda je uvedeno, že je rozumnět tomu, co zpěvák zpívá. Člověka to donutí zamyslet se, na čem asi dotyčný doteď hudbu poslouchal ;)PS: Ten přímý odkaz jsem neuváděl naschvál, nechtěl jsem aby ta "hnusná" cena byla vidět a aby to nevyznělo jako vychloubání (šetřil jsem na něj fakt dlouho a trvalo mi cca 4 roky, než jsem se rozhodl pro konkrétní DAC).

Ověřený GEEK - level 2

@BERNADIC: Bledá závist :D - na tohle neušetřím ani kdybych nežral. Asi je zbytečný se ptát jak to hraje, co? Přesto by mě zajímalo nějaké vyhodnocení - třeba vyhraju ve sportce :)

@BERNADIC: A jsme právě u dané ceny.... Proto pokládám otázku znovu - máte za 2K lepší tip na sluchátka?

@lukas.podhorsky: Pokud se bavíme o herních sluchátkách, tak je tato cena přehnaná stačí vybírat v ceně kolem 1000,- a od úplně jiné značky.

@LeOne: Konkrétní příklad?

Ověřený GEEK - level 2

Jak to, že jsme se o zvuku nic nedozvěděli? - vždyť autor dokonce tučným písmem podal vyčerpávající informace, a to, že výšky a středy jsou dobře vyváženy a že zařízení (evidentně myslel ta sluchátka) poslouží dobře i náročnějším posluchačům - navíc zkušeně dodává, že sluchátka si poradí se všemi hudebními styly a dokonce, že texty jednotlivých písní jsou dobře zřetelné! Pouze klasická hudba je poněkud polyfonně kulhavá. Málem jsem se dorval smíchy :D

@Natar: Třeba má recenzent jen dvě univerzální šablony recenzí pro audio zařízení a ty střídá... aby na to nikdo nepřišel ;-)

Moc vase prispevky nechapu. Dlouho jsem zvazoval, jestli tato sluchatka koupit. Obzvlaste proto, ze jsem slysel, jak hraji Sennheiser G4me - ale ty stoji 6000 Kc. Nicmene po precteni zahranicnich testu jsem do toho sel a koupil si edici Hyperx. Pocital jsem, ze kdyz se mi nebudou libit, vratim je do 14 dni, ale to se nestalo! Za dvojku hrajou fakt paradne! At si audiofilove rikaji, co chteji. Co kdybyste misto bezpredmetneho zvatlani teda, svym poucenym usudkem, ukazali lepsi model do 2K? To jsem teda zvedavej...

@lukas.podhorsky: Jinak jeste podle techto webu jsem se rozhodoval (vsude pisou, ze je to jedna z nejlepsich koupi za danou cenu), abyste nemohli zase pindat, ze si vse cucam z prstu:https://www.youtube.com/watch?v=v8qk0VEt2r8
http://www.bit-tech.net/hardware/peripherals/2014/10/03/kingston-hyperx-cloud-review/1
http://www.legitreviews.com/kingston-hyperx-cloud-gaming-headset-review_142788

Ověřený GEEK - level 3

@lukas.podhorsky: Mrkněte do diskuze k daným sluchátkům, odpověď tam zajisté najdete.
Kopírovat už xkrát stejný příspěvek se mi už nechce.Eventuálně:
http://www.czc.cz/asus-orion-pro/120499/produkt/1c52bfrib8hohbjac03hh2jnm7/diskusePS: Za cenu 1500-2000 fakt "audiofilní" sluchátka nekoupíte, velmi dobře hrající ano - ale to co popisujete je zvukově a cenově podstatně jiná liga.
PS1: Minimálně já a holcat jsme sluchátka skutečně testovali. Proto bych řekl, že to moc bezpředmětné tlachání není - jde o vlastní zkušenosti.

@BERNADIC: Nechci rejpat, ty sluchatka od Asusu nevypadaji spatne (i podle diskuze), ale proste nemuzu souhlasit - je to jina liga. Sluchatka od Asusu jsou citelne drazsi, i kdyz vam to mozna neprijde je to presne o 20%, a to je proste v dneeni dobe pro spoustu lidi hodne.Navic ty sluchatka od Asusu maji mensi frekvencni rozsah a zvuk je digitalne upraven procesorem (kvůli prostorovemu zvuku), bude tedy nejspise znacne zkresleny, nebo se pletu? Tzn. kdyz pripojite klasicka kvalitni sluchatka bez jakychkoliv bazmektů, bude to proste znit jinak...

Ověřený GEEK - level 3

@lukas.podhorsky: To je odkaz na diskuzi - nepovídejte mi, že to vyznělo, že jsem doporučil sluchátka od Asusu?PS: Na ty frekvenční rozsahy nekoukejte, bez grafu průběhu frekvence je to informace naprosto k ničemu.

@BERNADIC: No tak jsem to fakt pochopil, že ty sluchátka od Asusu doporučujete. Pokud to tak není, tak která teda podle vás koupit?

Ověřený GEEK - level 3

@lukas.podhorsky: Pokud se na něco ptáte, přečtěte si potom i odpověď, kde požadované informace najdete.

@BERNADIC: vždyť jste právě nic nenapsal, proto se ptám. Ale vy evidentně umíte jenom urážet...

Ověřený GEEK - level 3

@lukas.podhorsky: Urážet? Vždyť jsem vám jen napsal, ať si přečtete moji odpověď.
Mrkněte se znovu na příspěvek označený č. 13.PS: Když bych vás chtěl urazit, tak by jste to 100% poznal, to se nebojte.

Ověřený GEEK - level 2

@lukas.podhorsky: O každém kusu nekvalitního plastu (a nejen v rámci audiotechniky) se dají najít desítky pozitivních recenzí. To ještě neznamená, že nemůžou být více či méně nepravdivé, nebo prostě zplacené jako reklama. U těchto sluchátek člověk nemusí mít nijak nadprůměrný sluch, aby poznal, jak jsou špatná, pokud má srovnání s něčím, co skutečně hraje: Výšky naprosto ořezané, středy zahuhlané a místo basů pouhé dunění. I hry na nich znějí jako ozvěna ze sudu.
PS: Sluchátka jsem také osobně testoval, a to dva různé kusy.

@Natar: Říkám, osobně jsem je zkoušel (vlastním je) a přijdou mi OK. Pokud je to tak, jak tvrdíte, poprosím vás o linky na ty recenze, kde je jasně uvedeno, co je na sluchátkách špatně, jinak tady mlátíme prázdnou slámu...

Ověřený GEEK - level 2

@lukas.podhorsky: Asi jste nepochopil, co říkám – neříkám, že na tato sluchátka jsou nějaké vyloženě špatné recenze, ale to, že i přes mnoho kladných recenzí, to nemusí být kvalitní produkt. Jak bylo naznačeno v diskuzi u těchto sluchátek (ne u tohoto článku): Problém je obecně v konceptu nazývaném „herní sluchátka“ – v překladu to totiž znamená „předražené, komerčně protěžované produkty, které se nijak neliší a nenabízejí nic navíc oproti sluchátkům, která nemají přídomek herní“. Je to v podstatě nachytává na zákazníky. Celý tento koncept pak mj. umožňuje psát recenze v kategorii „herní sluchátka“, kde samozřejmě konkrétní produkt může vynikat. Nikdo už samozřejmě nenapíše, že konkrétní tzv. herní sluchátka za 3000 kvalitativně odpovídají „neherním“ sluchátkům za 1000 (v tom lepším případě). Moudrý recenzent si vystačí s konstatováním, cituji: „HyperX Cloud není Audiofilní headset. Nečekejte, skvělou kvalitu zvuku, jako třeba u Audio-Technica ATH M50X. Ale pro herní headset, mají dobrou kvalitu zvuku.“ Hluchý nebo zaplacený recenzent, pak vychválí sluchátka do nebe. Přičemž „audiofilní“ je tady odrazující zaklínadlo pro „snobsky drahé“ – jenomže to tak není. Takže ano (jinými slovy) - Kingston HyperX Cloud jsou dobrá „herní sluchátka“ – za 2000 jsou to ale objektivně velmi špatná „sluchátka“, protože za tuto cenu se dají pořídit taková, která jsou zvukově o dvě třídy výše.

@lukas.podhorsky: Tak proč reagujete na něco co nechápete ?
http://www.headphones.cz/inshop/s-mikrofonem/velka-sluchatka/sennheiser-pc-151.htm
Na rozdíl od vás mám cca 3 výhody :
1. vím o čem píšu
2. nikdy bych je nekoupil
3. nemusím obhajovat nákup sluchátek jejíž cena neodpovídá kvalitě reprodukce
takže asi tak.

@holcat: Polouzavřená sluchátka na hraní? To je vtip ne?

@lukas.podhorsky: A slyšel jste je ?
Jinak vtip v této diskuzi je jaksi jinde.

@LeOne: Díky, konečně přínosný příspěvek k tématu. Máte je? Jak hrají? Ta cena vypadá zajímavě...

@lukas.podhorsky: Díky, konečně přínosný příspěvek k tématu - no uvidíme až je uslyšíte hrát jak budete mluvit, ale vám asi budou stačit ( to myslím vážně bez ironie ).

Dát za sluchátka víc než 2000 korun? to je fakt úlet.... Já jsem svoje sluchátka Razer Kraken Pro dostala jako dárek (ze USA za 60 USD) a i tak mi to přišlo jako neskutečná pálka. Ale hrajou dobře, to je fakt O:-)

Ověřený GEEK - level 2

@klsec: Takové ignorantské příspěvky mě vážně baví - to je jako napsat, proč kupovat kytaru za 25 000, když se dá koupit za 5 000. Pokud někdo neslyší rozdíl mezi zvukem MP3 z plastového chrchlátka a kvalitní nahrávkou přes studiové reproduktory, neznamená to, že ti co to slyší, a proto si pořídí kvalitní aparaturu, jsou podivínští úleťáci.

@Natar: No tak vy jste tady zatím nic moc lepšího nepředvedl - nějaké konkrétní tipy?

Ověřený GEEK - level 2

@lukas.podhorsky: Už BERNADIC vás odkazoval na diskuzi přímo u sluchátek, tedy přímo u produktu http://www.czc.cz/kingston-hyperx-cloud-cerna/155025/produkt - je tam toho málo řečeno a tipováno?

@Natar: Proč ignorantské? Jsem studentka a nemám prostě tolik peněz na rozhazování. Navíc vždycky se mi líbí, jak po ulici vidím machrovat týpky, jak si nesou betasy a mají pocit, že spolkly všechnu moudrost světa jenom kvůli tomu, že ty sluchátka mají skvělý basy a stály pořádnej ranec peněz!

Ověřený GEEK - level 3

@klsec: Řekl bych, že nejde zrovna o nejmoudřejší srovnání.
Beats jsou až na jednu vyjímku jedny z velmi špatně znějících sluchátek za velmi vysoké ceny ... a Kingston HyperX Cloud jsou ... asi chápete pointu.

Nechápu jak sem někdo může plést něco takového, jako že by to byly sluchátka na hudbu !?
Jednoznačně jde o sluchátka na hraní a na to jsou excelentní.
Na hudbu mi rozhodně zní lépe než vychvalované KOSS Porta PRO.
Škoda jen ta váha, ale při hraní to asi tak nevadí, jako když si člověk chce relaxnout při hudbě ....

@pavel1tu: Zařízení si vedlo ve většině případů dobře a ve výsledku poslouží kromě hráčů i náročnějším posluchačům, i když zarytí audiofilové pořizující si sestavy za několik desítek tisíc nejspíše budou protestovat. Výsledky nicméně hovoří jasně. Texty jednotlivých písní jsou dobře zřetelné (DooBoop; „Funk Essence“), velmi slušně si však sluchátka vedla i v případě tvrdších stylů; metal (Krleš; „Dejte plamenům, co hoří), rock (Black Pearl; „Moment of time“), nebo techno (dj Toxound; „Neurotrance“). V zásadě lze tedy říci, že sluchátka si poradí se všemi hudebními styly, trochu pokulhává pouze klasická hudba po polyfonní stránce.Jedinou kategorií, kde si sluchátka vedla rozporuplně, byla klasická hudba. Zatímco instrumentální složka (Mendelssohn; „Symphony No.3“) byla poměrně dobrá, v případě vokální náročnosti testovaný model poněkud pokulhával. Pro tento test jsme zvolil renesanční polyfonii o 36 hlasech (Lotti, Palestrina, Allegri; „Mistři dávných věků“), která je plnohodnotně poslouchatelná opravdu pouze na kvalitních aparaturách, nicméně na těchto sluchátkách se vše slilo do jednoho hluku.Na to se ptejte, laskavě tohoto pseudo*recenzenta.

@pavel1tu: Vychvalované Koss Porta? Takovej přebasovanej bazmek?

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!