Přejít na obsah [o] Přejít na navigaci [n] Přejít na vyhledávání [v] Přihlásit se
Hlavička
CES 2017: Herní bestie podle Aceru

CES 2017: Herní bestie podle Aceru

Události

Velkou pozornost si na aktuálně probíhajícím veletrhu CES vysloužila společnost Acer. Ta totiž zaujala nádobíčkem pro zapálené hráče.

Celá řada novinek na stánku Aceru byla zaměřena na hraní na cestách, řeč je například o laptopech Aspire VX 15 a V Nitro. Největší pozornost si však vysloužil právě druhý jmenovaný stroj, respektive stroje – jde totiž o celou řadu. V nitro totiž bude dostupné v 15palcovém i 17palcovém provedení. Mimochodem volitelně je k dispozici až 4K rozlišení.

Pod hliníkovým krytem se mohou ukrývají procesory sedmé generace Intel Core, dedikované grafické karty Nvidia – vrchol nabídky tvoří model GTX 1060 s vyhrazenými 6 GB grafické paměti GDDR5 a až 16 GB systémové paměti DDR4 rozšiřitelné až na 32 GB při použití dvou SO-DIMM modulů. O uložení dat se pak stará rychlý SSD jednotka s rozhraním NVMe PCIe 3.0 v kombinaci s až 2 TB pevným diskem.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Aspire V 15 Nitro

 

Hraní pohybem očí

Aspire V 17 Nitro Black Edition bude k dispozici s volitelným eye-tracking hardwarem od Tobii pro sledování pohybu očí, který v kombinaci s gesty na touchpadu zvyšuje produktivitu a přináší při použití detekce pohybu očí mnohem lepší reakce. Uživatelé pak dokážou rychleji a pohodlněji procházet napříč aplikacemi a programy jen jednoduchým pohledem.

Také hraní těží z výhod sledování pohybu očí, které přináší hlubší ponoření do hry a umožňuje hráčům cílit, střílet a vše svobodně prozkoumávat pouze za pomocí jejich očí ve více než 45 herních titulech, mezi které patří například Elite Dangerous, Deus Ex: Mankind Divided a WATCH_DOGS 2.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Aspire V 17 Nitro

 

Velký důraz byl kladen i na chlazení. Aspire V Nitro se může pochlubit kovovým ventilátorem Acer AeroBlade pro ještě efektivnější odvod tepla, zatímco technologie Coolboost uživatelům umožňuje ručně ovládat proces chlazení při intenzivní zátěži notebooku. Notebooky Aspire V Nitro jsou také vybaveny technologií DustDefender, která využívá dvojici vysokorychlostních ventilátorů a opačnou rotací pro odstranění nahromaděného prachu a zlepšení odvodu tepla.

Připojení periferií k těmto notebooků zajišťuje port USB-C s technologií Thunderbolt 3 s přenosovou rychlostí až 40 Gb/s a podporu dvou 4K výstupů současně, dva porty USB 3.0 (jeden se může pochlubit funkcí pro nabíjení zařízení i při vypnutém notebooku), dva porty USB 2.0 a HDMI. Nechybí ani bezdrátové připojení pomocí 2×2 802.11ac Wi-Fi s technologií MU-MIMO, zatímco je pro připojení pomocí kabelu k dispozici gigabitový ethernet.

Aspire VX 15 zaujme na první pohled svých hardcore vzhledem, nabízí velké chladicí otvory a šasi s akcentem červené barvy, čímž jasně ukazuje své odhodlání k hraní. Červeně je mimochodem podsvícena i klávesnice. Jak už samotný název napovídá, tento stroj nabízí 15,6palcovou obrazovku s rozlišením Full HD.

Tento stroj opět počítá s využitím sedmé generace procesorů Intel Core, grafických karet Nvidia řady GTX 10xx bude mít k dispozici až 32 GB operační paměti. Ukládání souborů pak zajišťuje 512GB SSD a až 1TB HDD.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Aspire VX 15

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Aspire VX 15

 

Zakřivené monstrum

Hvězdou tiskovky společnosti Acer byl také první zakřivený notebook na světě Predator 21 X. Ten se ukázal vůbec poprvé už na loňském veletrhu IFA, do Las Vegas jej ale zástupci společnosti přivezli znovu. A to rozhodně nebylo marné – netradiční koncept na sebe strhával velkou pozornost. Právem, prodávat se totiž začne až v průběhu letošního roku.

Co vlastně umí? Zakřivený IPS displej nabízí úhlopříčku 21 palců s rozlišením 2560 x 1080 pixelů. Širokoúhlý panel by měl díky prohnutému designu hráče jakoby obklopit a nabídnout tak silnější herní zážitek. Notebook je navíc vybaven také technologií Tobii pro sledování očí s novou metodou ovládání, které je intuitivnější a přirozenější – prostřednictvím očí je možné například zaměřovat nebo identifikovat nepřátele ve hře.

O výkon tohoto stroje se stará sedmá generace procesorů Intel Core v kombinaci s hned dvěma grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX 1080 zapojenými v režimu SLI. Výkon by tak měl být bezkonkurenční, čemuž bylo pochopitelně přizpůsobeno i chlazení. K dispozici je tak pět systémových ventilátorů, z nichž tři jsou AeroBlade s kovovými lopatkami pro efektivní odvod přebytečného tepla a dosažení nepřetržitě vysokého výkonu v průběhu intenzivního hraní.

Predator 21 X bude také dodáván se soustavou reproduktorů SoundPound 4.2+ (4 reproduktory a 2 subwoofery), tříkanálovým audiem a technologií Dolby audio. Vedle zakřiveného displeje zaujme svou unikátností také konstrukce numerické klávesnice. Tu je totiž možné převrátit a proměnit ji tak v přesný Precision Touchpad.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Predator 21 X

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Predator 21 X

 

Hrajeme si doma: nová řada Aspire GX

Vysloveně na domácí hraní je pak určena zbrusu nová řada herních počítačů Aspire GX. Tyto stroje jsou podle výrobce plně připravené na éru virtuální reality, a to především díky použití výkonných součástek. Staví na procesorech Intel Core sedmé generace a grafické kartě Nvidia GeForce GTX 1060 v nejvyšší konfiguraci. Právě použití karty nasvědčuje, že sestavy by nemusely být kdovíjak drahé.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Aspire GX

 

Acer představil i nové monitory z herní divize Predator. Řeč je o modelech Predator Z301CT, Predator XB252Q a Predator XB272. Pozornost budil především první zmiňovaný, neboť se jedná o vůbec první zakřivený monitor s poměrem stran 21:9 a funkcí eye-tracking na světě. 

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Predator Z301CT

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Predator Z301CT

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Predator Z301CT

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Predator XB252Q

Ohodnoť článek:

Názory ostatních Geeků (3)

Unboxing Šilene rozbalovaní

Dobri den Asus Chcem poprosit o Jeden notebook k unboxingu a Trollingu Na YouTube budem šialeno Rozbalovat spravim Reklamu na Asus

@let's play: Takhle jsem se dlouho nepobavil. :D

@VLADIMIR_VLCEK: Souhlas.

Máš něco na srdci?

100% GEEKsměs bez elektroniky 100% GEEKsměs bez elektroniky
nahoru