Přejít na obsah [o] Přejít na navigaci [n] Přejít na vyhledávání [v] Přihlásit se
Hlavička
Creators Update přináší novou krev do Windows 10. Potěší i hráče

Creators Update přináší novou krev do Windows 10. Potěší i hráče

Návody

Společnost Microsoft vydala v noci z úterý na středu dlouho očekávanou velkou aktualizaci operačního systému Windows 10. Tzv. Creators Update přináší celou řadu nových a zajímavých funkcí.

Creators Update naleznou majitelé desítek od tohoto týdne ve Windows Update. Stahovat velkou aktualizaci je možné pochopitelně zdarma. Jak už samotný název napovídá, update cílí především na kreativce. Právě pro ně totiž přináší celou řadu nových nástrojů, řeč je například o vylepšeném malování, ve kterém je možné nově pracovat ve 3D.

V Malování 3D – tak se novinka skutečně jmenuje – mohou uživatelé vytvářet jednoduše trojrozměrné objekty, měnit u nich barvy, přidávat nálepky a dokonce i měnit 2D objekty v 3D umělecká díla. Využívat je přitom možné i předpřipravené trojrozměrné objekty z on-line knihovny Remix3D.com.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

3D malování

 

Levné 3D headsety

Zaměření na 3D obraz není zas tak překvapivé, jak by se mohlo na první pohled zdát. Podle analytiků totiž poroste popularita trojrozměrného obrazu v následujících třech letech až o 62 %. Desítky se tak s novými funkcemi jednoznačně připravují na budoucnost.

3D nástroji navíc americký softwarový gigant otevírá dveře pro produkty svých partnerů. Zástupci Microsoftu se totiž již dříve pochlubili, že během letošní roku se na pultech obchodů objeví celá řada virtuální headsetů, které jsou navrženy přímo pro práci v desítkách.

Vyrábět je bude například HP, Dell, Lenovo, Asus či Acer. Jejich cena by navíc měla být velmi příznivá, zhruba 300 dolarů (7 500 Kč).

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

 Virtuální pracovna podle Microsoftu - takto budme vnímat desítky s virtuálními brýlemi

Představení Creators Update v osmi sekundách

 

Aktualizace potěší i hráče

Nezapomnělo se ani na vylepšení, která potěší hráče. Díky nové vychytávce je nově streamování aktuálního dění na obrazovce zabudováno rovnou do Windows. V prostředí desítek stačí kliknout na klávesy Windows + G a uživatel může začít rovnou streamovat přímo na Beam bez nutnosti dalšího přihlašování.

V Beamu samozřejmě nechybí ani možnost sledovat ostatní, chatovat s dalšími uživateli apod. Microsoft navíc plánuje v tomto prostředí více propojit hráče z klasických PC a konzolí Xbox. K tomu má dopomoci například funkce Xbox Play Anywhere, která umožňuje zakoupit si hru jen jednou a hrát ji jak na konzoli Xbox, tak na počítači s Windows 10. Kompatibilita je však zatím zaručena jen u některých titulů.

Zajímavě vypadá i Herní režim (Game Mode), který dokáže v desítkách vyhradit více výkonu grafiky a procesoru právě na herní radovánky. Pokud jej uživatel zapne, bude moci vyšší výkon využít pro jakýkoliv titul. Nakolik bude tato vychytávka užitečná v praxi, ukáže samozřejmě až čas.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Streamovat je možné přímo z Windows 10

 

Kam dál?

Vylepšení je k dispozici v Creators Update samozřejmě ještě daleko více. Velký přehled novinek a detailní popis zajímavých funkcí přinese CZC.cz už během pár dní. Nezapomeňte tedy sledovat naše stránky, aby vám neuniklo nic důležitého. 

Ohodnoť článek:

Názory ostatních Geeků (7)

Ovládací panely

Nainstaloval jsem si na testovací notes Creator s Update již před pár dny.Čeho jsem si všiml na první pohled:Chybí ovládací panely, přes pravý klik na nabídku start.Zrovna tedy tohle mohli nechat...
Ano mohou se dát na spodní lištu, ale tak nějak je člověk zvyklý lézt tam přes start...Snaží se všem vnutit ovládání jako mají tablety a předpokládám že je v zájmu MS tradiční ovládací panely časem úplně zrušit.Ty přes start-ozubené kolečko nastavení, jsou tragické.Také slibovali že půjdou vypnout automatické updaty, ale nestalo se.Je tam pár změn, ale ne všechno je k lepšímu.Něco je naopak lepší, například při změně rozlišení není třeba již lézt do nabídky a rozklikávat "Upřesnující nastavení zobrazení"Podobně o trochu lépe jsou zpracovány i nabídky na napájení.Celkově ale mé pocity jsou spíše rozporuplné.

Dlouho očekávanou velkou aktualizaci

Dlouho očekávanou kým?? Já mám vyplé aktualizace woken ,abych si udržel mentální zdraví a také abych mohl s woknama neco delat...produkty microsftu drzi tradici a vytvari system pro roboty a ne pro lidi...

@whitehorse: přesně má slova. Když zapnu svoje PC, má sloužit mně, mám s ním pracovat já a já mu mám dávat příkazy, ne naopak.To věčné čekejte prosím, nevypínejte počítač atp. skutečně neznám a světe div se, vše šlape jak po másle. Svoje desítky mám nastaveny tak, že mi fungují, vyhovují a hlavně neotravují. Pochopitelně mám zakázanou službu Windows Update i spoustu dalších drobností, které bych v životě nevyužil. Tiká mi po pár minutách oko, když sednu k počítači někoho jiného a jen čekám a čekám než si Windows a s nima kopa dapších programů udělají, co potřebují, abych mohl nakonec pracovat i já ...

@ppopelka: Já si nemohu teda stěžovat. Jak po prvním, tak po druhém velkém updatu vše v pohodě. Chvíli mu sice trvá než se srovná, ale pak se vše vrátí do běžných hodnot. Na pracovním ntb s HW Intel Core i5 4210U a 8GB RAM DDR3 v naprosté pohodě a doma s HW Intel Core i7-7700HQ a 8GB RAM DDR4 v kombinaci s SSD HDD úplně bez nějakých problémů. Najedu do 1/2 minuty po zapnutí NTB chrome, a jedu. Asi to má každý nastavený jinak. Doma po updatu mi přijde, že i ta Forza Horizon 3 jede s lepšími detaily....

@becvy: To je pěkné ale co ti co nemají tak výkonný procesor ,třeba Celeron,Pentinum

@tomeš4: Tak pořád se musí brát v úvahu, že stejně jako hardware se vyvíjí i software. Nejde mít představu, že si koupíte Celeron nebo Pentium a pojedete na tom nejnovější software celý život. Pakliže nemáte dost výkonný počítač, moderní operační systém (bez ohledu na jeho (ne)kvality) už prostě nemusí být pro vás. Nikdo nebude psát software tak, aby vždycky skvěle běžel na nevýkonných počítačích.Jistě, operační systém by měl běžet bez problémů na libovolném hardwaru prodávaném v době vydání daného OS, nicméně jsem docela přesvědčený, že to je i případ Windows 10. Creators Update jsem ještě neinstaloval, ale Windows 10 Anniversary Update je na mojí 7 let staré i5-750 s 8 GB RAMky a SSD diskem pořád bez větších potíží použitelný. Od Creators Update neočekávám žádné potíže, i když mi to přijde jako aktualizace, která mně osobně vůbec nic nepřinese.

@becvy: OT

Máš něco na srdci?

100% GEEKsměs bez elektroniky 100% GEEKsměs bez elektroniky
nahoru