Přejít na obsah [o] Přejít na navigaci [n] Přejít na vyhledávání [v] Přihlásit se
Hlavička
Grafiky AMD Vega přijdou už za měsíc. Procesory Ryzen budou tepat i v noteboocích

Grafiky AMD Vega přijdou už za měsíc. Procesory Ryzen budou tepat i v noteboocích

Události

Šéfka společnosti AMD Lisa Su se trochu více rozpovídala o plánech tohoto podniku. Jisté je tak například to, že nových grafik s jádry Vega se dočkáme již v červnu, či že na konci letošního roku se počítá s procesory Ryzen také v noteboocích.

Ryzen je teď nejen pro fanoušky AMD ožehavé téma. Po sedmičkové high-endové řadě totiž v polovině března byly vydány procesory řady Ryzen 5, které lákají především tvůrce multimediálního obsahu a hráče. A pochopitelně se nabízejí za příznivější cenovky než sedmičková edice, která je výkonnější.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Šéfka společnosti AMD Lisa Su

 

V letošním roce nicméně AMD chystá vydat ještě další dvě procesorové řady Ryzenů. V průběhu léta by měly být podle Lisy Su dostupné Ryzeny 3. Půjde o ty nejlevnější čipy v nabídce AMD určené pro stolní počítače, které by měly postupně nahradit na pultech obchodů starší procesorové řady tohoto výrobce, například Athlony.  

Před Vánocemi pak AMD počítá s uvedením Ryzen Mobile. Jak už samotný název napovídá, půjde o procesory Ryzen určené pro mobilní zařízení, především tedy klasické notebooky a nejrůznější hybridy. Lze předpokládat, že jednotlivé výkonnostní třídy budou opět odstupňovány jako v případě stolních počítačů.

 

Extrémně výkonná grafika Vega

Ještě před příchodem všech zmiňovaných čipů bychom se měli dočkat nových grafických karet postavených na architektuře Vega, na které AMD láká již delší dobu. Su přislíbila, že grafiky budou oficiálně vydány na konci druhého kvartálu, tedy prakticky s absolutní jistotou v průběhu června.  

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Nová karta MI25

 

O tom, co by měla Vega umět, se zástupci AMD rozpovídali již dříve. Řeč je především o kartě známé prozatím pouze pod kódovým označením MI25. Ta by měla nabídnout fantastický výkon 25 TFLOPS. Uváděná hodnota výkonu nicméně platí pro Half-Precision (FP16), nikoliv pro Single Precision (FP32).

To jinými slovy znamená, že s modelem MI25 nebude společnost AMD cílit hráče, ale spíše na systémy pro strojové učení. Právě v nich se totiž FP16 využívá. V FP32 tak bude mít novinka výkon 12,5 TFLOPS, což je ale papírově stále více než v případě nového modelu Titan Xp od společnosti Nvidia.

Samozřejmě na reálné testy výkonu si budeme muset počkat až do oficiálního odhalení nové grafické karty.

Ohodnoť článek:

Názory ostatních Geeků (53)

Po roce keců jsme se dočkali?

Tohle mě pobavilo:
"nových grafik s jádry Vega se dočkáme již v červnu"Použít slovo "již" opravdu není na místě, když AMD s Vegou otravuje už více jak rok a doteď tu grafiku nikdo neviděl :DNapříklad IT profesionál a recenzent Jan Belka tu garantoval uvedení grafik Vega na trh v srpnu roku 2016. Že se občas sekne, je bohužel na denním pořádku.Teď jsem strašně zvědav zda Vega uskuteční ty internetové pomluvy, že GTX 1080 Ti dostane konkurenta. Ještě více jsem zvědav, co hodlá AMD prodávat mezi Polarisem a Vegou, kde bude mezera dá se říct dvojnásobek výkonu, pokud pomluvy o výkonu GTX 1080 Ti nelžou na 99.9%. To ten čip hodlají ořezat na 2 další grafiky, které tuto mezeru vyplní a hodlají tak obří čip s HBM2 paměťmi prodávat za cenu GTX 1070? To by se AMD určitě strašně vyplatilo :D Navíc Jan Belka tu neustále kritizoval Nvidia za ořezání čipu na 3 různé grafiky, tak snad AMD neudělá totéž.

@IvanPrinc: vsak vegy maj bejt tri, ne? ta nejslabsi mela jen neco pres 5 tflops, kdyz jsem na to koukal zacatkem roku

@NEHARIA: 5 TFLOPs má i R9 390 ;) Já už to info ani nečtu, protože ty grafiky jsou prakticky mýtus, pro který AMD neuvedlo jediný číselný příklad výkonu kromě nějaké ukázky z DOOMa. Všemu uvěřím až to oficiálně představí. Doteď je pro mě počet grafik Vega a jejich výkon naprostá povídačka.

@IvanPrinc: no bylo to okolo 480, kdyby to zralo polovic, uz to by byl uspech :Da jeste tam ma bejt jedna mezi nima

@IvanPrinc: amd okolo toho vydava tak zavadejici a matouci info ze bych to snad ani radsi nekomentoval
treba to ze zverejni hrubej vykon v polocni presnosti (coz jsou vypocty ktery se zatim ve hrach nepouzivaji) karty urceny pro strojovy uceni aby z toho oddbornici mohli udelat newsku ze vega ma 2x vetsi vykon jak 1080tijasne AMD nic spatnyho neudelala, jen nahrala na smec prekrucecum faktu
dalsi info o vykonu jakoze to zvladne bf1 na 4k na locknutejch 60fps taky moc nerekne
nic jeste bych ten mesic pockal nez se rozjede hypetrain na computexu

@mnm9: všechny hardwarové sajty se chystají na podrobné testy Vegy,tudíž za pár týdnů v tom bude jasněji.Btw-z výše popsaných parametrů si nemyslím,že Vega bude ve hrách o moc rychlejší,nežli 1080Ti...

@IvanPrinc: Taky jsme slyšel o více Vegách.
Jedna bude údajně highend ( na ní jsem upřímně zvědav ve stínu bomb jako řada 4 a pak 5 ).
Ostatní budou na krev ořezaný + zmrzačený čipy jako dělá NV, předpokládám, že se to projeví v názorech ultraAMDfanGuys.

@holcat: Tady jedna z Blesku:
http://wccftech.com/amd-vega-10-3dmark-firestrike-benchmark-entry-spotted-687fc1-device-8gb-700mhz-vram-1200mhz-core-clock/Ten výsledek je o dost horší než moje GTX 980 Ti :DKdyž si vzpomeneš, že výsledky Polaris v 3DMarku před vydáním se rovnaly přetaktované GTX 980 a v realitě byla GTX 970 silnější, tak si tyto nadsazené falešné benchmarky AMD karet dosaď k této Vega zprávě ;)Jsem zvědav, kdy se tento skvělej drb objeví na AMD koutku. Očekával bych, jak Stratos začne nadávat, že jeho stará a neschopná GTX 980 Ti je silnější jak nová AMD Vega :DAle tak naděje, že reálný výsledek bude aspoň o 30% lepší snad ještě existuje :D

@IvanPrinc: Koukám, že panu expertovi je vhodné vše , aby obhájil revoluční Vegu jak se ukázal v jiném vlákně a jeho neznalost nativních her pod DX 12 je směšná a postovat fake grafy na ti už jsme si od něj zvykli , naposled ty podvody AMD u ME. Andromeda - https://www.czc.cz/mass-effect-andromeda-pc/159596/produkt/cpt6rvvftmig89jbk2rljpigea/diskuse?ariaLabel=P%C5%99ej%C3%ADt+na+detail+diskuze%3A+Test+vykonu+grafick%C3%BDch+karet+na+poslednich+ovladacich&category=3b931u7pceh5oaq33227qtkj67

@holcat: S tou tesselací je to k smíchu. Nejsou schopni udělat čip, který by to zvládl, tak to raději ojebávají přes ovladače. Klasická AMDčkovina, o které se na AMD koutku nedočteme. AMD je totiž firma, která má všechno v pořádku.

@IvanPrinc: No mě stačí jak tam Fish zrací, že jde vlastně o pomoc majitelům AMD kdy si nastaví něco ve hře a ovladač jim to přepne, protože karta to nezvládá.
Nějak se přestalo mluvit o kartě na 4K v podobě Fury / X asi protože jak se ukázalo v nových hrách umřela.

Ověřený GEEK - level 1

@IvanPrinc: Až si to koupí domů Belka, tak to bude pro AMD teprve skutečný úspěch a možná i takříkajíc průlom. Ale jelikož posledních 5-6 let nenasvědčuje žádné změně, jsou tu jen žvásty a sliby, tak to nebude asi ani teď.

@Gauny: Ten bude první z ČR, kdo bude mít EVGA GTX 1080ti FTW 3 :-D

@kerestes: On už čeká na Voltu.

@holcat: A ještě na Skylake X.Přece by neprovozoval ve svém Ultra-Mega-Super PC Ryzen.

Ověřený GEEK - level 1

@kerestes: Už má 2x Zotac 1080 Ti FE, na vodě atd. Ale nějak mu to prý nejede (jestli to nebude převaděčem spojitosti), je z toho smutný a pořád jen fňuká.
To mi připomíná ty trošku silnější lidi na odtučňovacím táboře.
Jeden pořád naříká a je vyřízený z toho, jak se mu nedaří pohnout s tou váhou, a přitom se co chvíle láduje a žere jako prase.

@IvanPrinc: Už dole stratost jede

@IvanPrinc: Koukám člověk se sem připojí po roce a zas někdo vytahuje "stratose". Aspoň jestli si pamatuju tak to byl nick Belky.
Vždyť mu takhle sami nahráváte?

Výkon Vegy tesne nad 1080Ti?

zajimavy je hlavne screen z DX12 Time SPy kde má VEGA 1600Mhz na jadre a cca o 250bodů porazila 1080Ti
http://www.guru3d.com/news-story/new-vega-10-687fc1-3dmark-fire-strike-performance-result-spotted.html

@stratos.: 3d mark hraje jeden clovek z tisice

@NEHARIA: tak soucasny grafiky podle nej muzes vykonove srovnat celkem dobre, vuci vykonu v novych DX12 hrách ne? treba GTX1060 vs RX 580..

@stratos.: a ktery jsou to ty nativni dx12 hry?zatim vim oGears of War: Ultimate Edition
Forza Motorsport 6: Apex
Halo 5: Forge
Forza Horizon 3
Gears of War 4
Halo Wars 2samy packovaci blbinky a prehypovana forza horizon 3, kterou jsem mel tu cest hrat, vetsi dekadenci zavodnich her by clovek tezko dohledal, sbirani auticek pomoci nehoraznyho grindu

@NEHARIA: tech her je vic, hitman, tomb raider, BF1 novej sniper apod..
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_12_support

@stratos.: ty nejsou nativni (napoveda, zelene "YES" ) a vetsina z nich jede lip v dx11

@NEHARIA: jak nepovedeny, dyt treba u Hitmana zveda DX12 rezim vykon celkem rapidne, to samy ashes nebo sniper 4ZELENE oznacene hry = ze hra jde spustit pouze pod WIN 10 (nepodporuje DX11 OS) a tohle omezeni tam dal MS zamerne aby si lidi koupili WIN 10 kvuli hram co oni vydavaj na trh.. Nikdo jiny tohle nedela z rad ostatnich vyvojovych studiitj pletes si trosku pojmy :)

@stratos.: tak vidis, dokonce za to muze jen ms, nikoliv vule vyvojaru vyvijet v dx12hitman je totalne sprasenej hybridashes dejme tomu, to je takovy tech demo podobnych softwarovych vychytaveksniper 4, aha, tam to vlastne pomaha amd kartam, aby aspon dorovnaly gtx
https://www.techpowerup.com/reviews/Performance_Analysis/Sniper_Elite_4/4.htmlprotoze dx11 jim moc nejdekde jsou ty vykony v dx12?
https://www.youtube.com/watch?v=H6st6QZTDxEani to evidentne rx 580 nad gtx 1060 nijak zvlast neposouvauz ani ten hitman to nezachranuje? hm, to je teda pech
https://youtu.be/H6st6QZTDxE?t=5m58svsechno docela novy hry, nechtel bych videt takhle rozsahlej test ciste v dx11, to by 580 asi zaplakala

@NEHARIA: Překvapuje mě, že si Belka bere na klávesnici Sniper Elite, když je na Techpowerup jasně napsaný, že je AMD neschopný fungovat pod DirectX 11 a v DirectX 12 pouze dorovná výkon :D Ten už fakt neví, co píše a DDobré DDorty už mu lezou na mozek.

@stratos.: Pane Belka,
můžete mi vysvětlit pojem "nativní" DirectX 12 hra? :DZ toho seznamu, který jste vytvořil, totiž ani jedna hra nejede na enginu, který by byl od začátku psán v DirectX 12. Engine byl vždy pro DirectX 12 aktualizován.

Ověřený GEEK - level 3

@IvanPrinc: https://www.cnews.cz/gpu-vega-10-bude-hodne-podobne-fiji-ovladac-pro-linux-ukazuje-stejne-parametry/"Tento týden se také na webu objevily údajné výsledky ve 3DMarku, kterých dosáhla „neidentifikovaná grafika“ považovaná za Radeon RX Vega nebo jeho prototyp. Detaily dokonce ukazovaly i údajný takt GPU – 1600 MHz, což by bylo o hodně víc, než kolik má zřejmě čip Vega 10 v kartě Radeon Instict MI25. Tento až příliš dobrý výsledek je však podle všeho zcela zfalšovaný, tudíž nám indicii o výkonu nedává. Zdá se, že dotyčný report 3DMarku byl ručně zeditován a původce tohoto pokusu skutečnou kartu v ruce neměl."Takže fake?

@Khalai: Čím víc informací, tím víc se rozpadá Belkova roční masáž na téma Vega :D Prej technologicky tak pokročilá architektura, že ji Nvidia srovná až Voltou :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :DNa AMD koutku už ujišťuje, že takty budou rozhodně přes 1500MHz :D Zase ví úplný kulový, ale lidem už cpe, jak to vlastně bude :D

@stratos.: A co ten screenshot z FireStrike, kde je Vega pod GTX 980 Ti pane experte? :D Na ten už jste se nedíval, že? Na 4096 výpočetních jednotek a velikost čipu je ten výsledek opravdu směšný. GTX 1070 s méně jak polovinou výpočetních jednotek poskytuje vyšší výkon, ale to je od AMD normální, že ano? Konkurovat tak malému čipu s obrem, který má 2x takové parametry :D Co výrobní cena GTX 1070 vs. osekaná Vega?A ještě něco mě pobavilo pane experte:
"The architecture details actually also show a lot of similarities with Fiji (Radeon R9 Fury (X))"Netvrdil jste náhodou, že je Vega absolutně nová a překopaná architektura, kterou Nvidia doposud ještě nemá a technologicky to srovná možná až Volta? :D :D :D :D :D Zatím tedy čtu, že se jedná o téměř totožnou architekturu jako Fiji, ale pán bude asi hloupej a nerozumí tomu jako vy. Ještě doufám, že nás nečeká podpora ovladačů jako pro R9 Fury X, která se výkonem propadá na absolutní dno hned v několika nových hrách.

Ověřený GEEK - level 3

@stratos.: Tak to moc na vydání Vegy nevypadá.
https://www.techpowerup.com/233136/amd-vega-may-launch-with-less-than-20-000-units-available

Ověřený GEEK - level 3

@BERNADIC: To je tak, že tam cpou ty nahypované HBM2. Kdyby tam raději nacpali G5X na 12 GHz, tak by udělali lépe...

@Khalai: Ale kdyby tam nacpali G5x tak už by nebyli v ničem první.
Na Fury tam taky dali HBM prej pro 4k a jak se ukázal ubohý výkon tak jako zdůvodnění: museli tam dát jen 4GB, protože víc HBM neumožnovalo.

Ověřený GEEK - level 3

@holcat: Takže takhle raději zabijou kartu tím, že nebude k sehnání. To fakt dává smysl (ne!) :)

@Khalai: Co na to říct ? Prostě AMD.

Komedie Vega pokračuje

Komická show s názvem Vega, která měla premiéru začátkem roku 2016, pokračuje dál.Vedoucí GPU divize AMD Raja Koduri totiž prohlásil, že pro nás má pouze Vegu určenou pro profesionální trh a tedy grafiku, která bude dražší (čtěte předražená jako FirePro) než ty herní varianty. Prý se na tom dá hrát, ale má to být dražší a dokonce i pomalejší jak Vegy optimalizované pro hry :D Prý si máme zase počkat, že nebudeme litovat :DTo znamená, že se Vega pro hráče odsouvá na měsíc blíže neurčený a hráči her opět ostrouhali a opět budou čekat na neexistující grafiky :D Aby ne - Nvidia si herní grafiky s paměťmi HBM 2 nedovolila ani v podobě Titana, protože by neměla dostatek pamětí. AMD na tohle teď doplácí, protože pro herní grafiky nemá paměti a všichni budou čekat a čekat a čekat, mezi tím co konkurenční firma rejžuje zlato a zdá se, že zákazníků bude přibývat, protože AMD si z nás vyloženě dělá pr*el.Tohle se ale od jistých propagátorů této grafiky nedočteme. Ti jsou schopni jen mediální masáže po více jak rok a jejich sliby se jako vždy nenaplňují. Jestli se Linus před měsícem ptal, kde je sakra Vega, tak teď ho asi trefilo definitivně :D Jsem si ale jist, že prezentace Vegy ve hrách, které AMD tu a tam trousí a tím všechny hráče nahlodává, jsou opět obhajitelné, i když AMD Vegu pro hráče ani nemá :D Pro takové jednání se u AMD omluvenka vždycky najde, ne?http://wccftech.com/amd-lower-priced-gaming-optimized-radeon-rx-vega-coming/

@IvanPrinc: http://www.svethardware.cz/herni-rx-vega-prijdou-pozdeji-doplaci-amd-na-nedostupnost-hbm2/44448
radši bych to sem dal v Čj určití lidé mají problémy s vyhodnocováním informací.
Ale vlastně AMDfanguys se dočkali a získali ujištění , že AMD se na herní Vegu tak říkajíc podívá a zatím pomalu přichází Volta.
Takže pro někoho je čekání cíl.
Zatím budeme zásobování fake grafy o výkonu + propagační kecy a hype se bude rozjíždět a pak to ve srovnání s Voltou splaskne, docela to AMD přeju už roky svým věrných tak akorát plive do obličeje.

@holcat: Musím souhlasit. Poté, jak AMD jedná s hráči, které už více jak rok masíruje, si s touto grafikou nezaslouží ani kousek úspěchu. Dovolit si po prezentaci Vegy ve hrách, tvrdit, že tu grafiku pro hráče vlastně nemají, je drzost. Ale je to na druhou stranu chytrý marketing, jak ty poslední věrné ovečky držet od konkurence, aby neustále čekaly, až se AMD konečně pohne z místa. Tohle je ale ze strany AMD předpokládám v pořádku.Dělají z lidí akorát idi*ty a ti nejvěrnější jim to hltají i s navijákem.

Ověřený GEEK - level 2

@IvanPrinc: A další le amatéři tohle soukolí propagandy nejen udržují, oni ho ještě zrychlují...

@derVladimir: Já být někdo, kdo těm jejich kecům věří, tak jim to všechno omlátím o hlavu.Belka le Expert a věštec.

@IvanPrinc: Tak to začíná AMDguys mají novou modlu : https://www.czc.cz/nejvykonnejsi-ryzeny-se-pomalu-odhaluji-budou-mit-az-32-vlaken/clanek/7e34uofenqi4va0se4tib2hkmd/diskuse?highlightRowId=88ooofp2lmg8rbg75r6e4dd9fb&row=hp88ooofp2lmg8rbg75r6e4dd9fbJinak k tý AMD drzosti : co mají asi ti zoufalci dělat lžou v AMD řeči mantlujou asi rok a pak zjistí , že budou rádi když si sáhnou na 1080 o 1080 Ti budeme tiše mlčet a na cestě je další NV generace , ale zase chápu jak AMD Vegu pozdrželo , aby vyladili výrobu ( v češtině : s*er*e*m*e na to ).

@holcat: Otázka je, koho to sakra zajímá, když Ryzen 7 1800X stojí 14 litrů, což běžný Franta za procesor nikdy nedá?To je jako se radovat, že Mercedes má nový model, ale vlastně mám jen na Fiat Punto.

@IvanPrinc: Tak pochopitelně zaleží komu ty prašule nacpeš : 14 klacků pro AMD procesor , který je výhodný pouze v úzce vybraných programech je pochopitelně OK,
Intel který jede ve všech programech stejně dobře a ve hrách nemá konkurenci stojí za 14 klacků za h*v*o - to je logika AMDfunguys a ještě si budeš muset pár let počkat až někdo možná hry + programy pro Ryzen optimalizuje já čekám několik let na optimalizaci pro Buldozer alias Wisheru, pochopitelně je nemám nekupuju něco co možná bude někdy fungovat tak jak AMD zamýšlelo, jen jsme si vzpomněl na ty ubohosti co zde někteří plácaj ohledně jader.

@holcat: mám FX 8320 upgrade s Phenoma mě vyšel na 1000 korun a doted neviužívám tento procák na plno x) navíc ve hrách se ani neohřeje tak furt nechápu Ryzeny a I7 sou pro všechny uživatele a hráče přehnanej over kill k tomu r 290 a procak mě opravdu nebrzdí a třeba DOOM na vulkanu mi jede stejně dobře jako těm co za počítač dali 3x tolik a jedou na I7 s 1070\1080

Ověřený GEEK - level 2

@IvanPrinc: Ryzen 7 1700 je totéž s dodávaným chladičem a o 5K levnější (nejlevnější dobrý obchod jej má za cenu kousek pod 9K), takže ani z cenového pohledu se 1800X nemůže vyplatit, ten je totiž pouze pro BFU, netaktovače a možná LN2 OCery...holcat - Teď budu k AMD trochu nefér ;-) i7-5960X je na eBayi (prodejce z Itálie) za 599€, tj. necelých 16K. Co má navíc? 16 linek, další dva kanály RAM a u desek tedy 4 sloty navíc + nezapomínám na takty (4,5-4,6 GHz@1,3V)... Na českým bazaru dokonce za 15K...

Komedie Vega / druhé dějství / scéna 1

http://wccftech.com/amd-working-14nm-vega-2-0-compete-nvidias-volta-2018/nemaj první generaci a plánují další, tomu říkám sebevědomí.Pro naše AMDfanguysclub : http://www.svethardware.cz/amd-vega-20-jako-odpoved-na-voltu-od-nvidie/44468

@holcat: Pobavilo :D

@IvanPrinc: Jo je to špinavá bomba.

@holcat: A máme tu třetí dějství populární show.AMD prezentace na Computexu je fuč a co jsme se dozvěděli o grafikách Vega? Vůbec nic :DDokonce už jsou drby, že ty levnější Vegy v obchodě neuvidíme do roku 2018 a letos vyjdou jen ty dražší :D Samozřejmě se neví kdy, protože AMD nepotvrdilo zhola nic :D

@IvanPrinc: Tak Líza a Raja zase hrají betla s uslintanými členy AMDFanGuysClubu : https://www.youtube.com/watch?v=EIPggCgYK38
https://www.youtube.com/watch?v=k0v8ioDTtrQ a pak, že lhát se nemá , čím větší lež tak tím toho víc projde.

@holcat: Ty poslyš... asi bych tě měl varovat před tím, že ti ve sluchátkách či reproduktorech dost hlasitě praskne bublina a je to velice nepříjemné.Pokud do toho i tak jdeš, tak si to užij:
https://www.youtube.com/watch?v=ZHb7fC5zUdUKdybych z toho měl něco vypíchnout, tak jednoznačně DOOM ve 4K pod Vulkanem, kde je Titan Xp OC výkonnější o 74% :D Pokud jde o tvorbu, tak tam to popularitou vyhrává rozhodně Blender, kde Vega též ochutnala prach.Ale tak za ty 2 roky napínání to stálo ne? Raja Koduri odvedl rozhodně slušnou práci, že se stejně velkým čipem dokázal ztratit tolik výkonu na konkurenci. Tu drzou cenovku raději ani nekomentuji. Chladič asi taky ne, protože to oproti Nvidii je úplně to samé, co tady jistý demagog neustále kritizuje. Karta se hřeje jak kamna a podtaktovává se :) A očividně AMD za 2 roky nedokázalo odladit software k taktování, protože Vega automaticky podtaktuje paměti HBM, pokud sáhneš na frekvenci jádra, takže máš po OC ve výsledku daleko horší výkon :D :D :D Již jmenovaný Raja Koduri by měl k pohybu po venku použít raději kanály. 1200 dolarový BETA test právě začal, všechno zachrání ovladače a WattMan :D#goodjob #jatorikal

@IvanPrinc: Tak to lupnutí ve Westone W80 bylo dost nepříjemné.
Abych řekl pravdu tak VegaFail jsem přestal sledovat po ohlášení 2 generace v době kdy nemaj na trhu ani 1.
Výkon horší + spotřeba vyšší + teploty až vesmír + podtaktování kvůli ochraně čipu potažmo trotlování tak tohle je obchodní známka AMD, nic co by tu už nebylo.
Takže čekám na Volta ( pro mě je Vega mrtvá ).

Máš něco na srdci?

100% GEEKsměs bez elektroniky 100% GEEKsměs bez elektroniky
nahoru