Přejít na obsah [o] Přejít na navigaci [n] Přejít na vyhledávání [v] Přihlásit se
Hlavička
Prosby vyslyšeny? PS4 s novým updatem podporuje připojení disku přes USB

Prosby vyslyšeny? PS4 s novým updatem podporuje připojení disku přes USB

Produktové tipy

Většina konzolových hráčů nám dá určitě za pravdu, že úložiště není nikdy dost. Až doposud museli majitelé PlayStation 4 spoléhat pouze na vnitřní úložiště konzole a pečlivě tak rozmýšlet každou instalaci. Nový update však vše mění a přináší několik novinek. 

Nový PlayStation 4 už sice obsahuje 1TB pevný disk, ale opravdovým hardcore hráčům to prostě stačit nemusí. Rozsáhlá nabídka herních pecek vyžaduje totiž víc než to. Hlad po úložišti se Sony rozhodlo elegantně zvládnout a do nového updatu systému PlayStation 4 zaneslo několik funkcí, ze kterých fandové této konzole málem upustili ovladač.  

Podpora pevných disků přes USB 

Největším tahákem nového updatu je vítaná podpora pevných disků až do velikosti 8 TB. Propojení je jednoduché a implementace standardu USB 3.0 zajistí, že o rychlost nebude nouze. V praxi to znamená, že pokud chcete uložit dosažené pozice ve hře, nebo rovnou celou hru nainstalovat na externí disk, kalkulace místa už vás nemusí trápit. Na jednu věc však musíte myslet předem. Daný disk musí mít kapacitu alespoň 250 GB. 

 

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

 

Vylepšené prostředí 

Beze změny nezůstalo ani uživatelské prostředí, které zažilo lehký facelift a pár drobných změn. Za zmínku určitě stojí přepracovaná upozornění, které nyní vidíte pěkně pohromadě, možnost volby vlastního pozadí menu z vašich uložených herních screenshotů a upravené sociální funkce s větší přehledností a podporou GIF formátu, se kterým můžete vyjádřit lépe své emoce. 

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

 

Remote Play s podporou hlasu 

U vyjadřování emocí rovnou zůstaneme. Aktualizace přináší totiž možnost hlasového přenosu nově i do zařízení, na kterých používáte hraní na dálku - Remote Play. V multiplayerových akcích se tak teď můžete dorozumívat na svém počítačích s Windows nebo Mac OSX a smartphonech či tabletech Xperia. Mobilita a pohodlí dostávají zcela nový rozměr. 

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

PlayStation VR i pro filmové nadšence 

Ani na tuto platformu Sony při vývoji rozhodně nezapomíná a ukazuje, že chce ukázat její univerzálnější využití. S nejnovějším software si nyní užijete vylepšené obrazové kvality filmů ve VR módu a navíc si je budete moci přehrát z Blu-Ray disků. Opravdové vtáhnutí do děje je tedy opět o něco blíže.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

   

Ohodnoť článek:

Názory ostatních Geeků (2)

Pane jo

Kde se ten vývoj zastaví. V roce 2017 novinka připojení USB disku k fakticky PC.... Snad to Sony vynese ještě věší prodeje.

PS4 data

Ještě k tomuhle článku...... Čtu jen pár věcí co se dají přesunout ale já se chci zeptat jestli bude možné i přesouvat obrázky a giffy na PS4 z flash karty? Určitě nepůjde přesouvat video a hudební soubory kvůli licencím ale obrázky a giffy by mohly povolit.

Máš něco na srdci?

100% GEEKsměs bez elektroniky 100% GEEKsměs bez elektroniky
nahoru