Přejít na obsah [o] Přejít na navigaci [n] Přejít na vyhledávání [v] Přihlásit se
Recenze: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G – bez kompromisů Recenze
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, 12GB/128GB, Silver Sluchátka Samsung Galaxy Buds Live, bílá v hodnotě 5 499 Kč + Vyměňte starý za nový a získejte bonus 5 000 Kč
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, 12GB/128GB, Silver
27 678 Kč 33 490 Kč
Samsung Galaxy S21+ 5G, 8GB/256GB, Violet Sluchátka Samsung Galaxy Buds Live, bílá v hodnotě 5 499 Kč + Vyměňte starý za nový a získejte bonus 5 000 Kč
Samsung Galaxy S21+ 5G, 8GB/256GB, Violet
24 372 Kč 29 490 Kč
Samsung Galaxy S21+ 5G, 8GB/256GB, Black Sluchátka Samsung Galaxy Buds Live, černá v hodnotě 5 499 Kč + Vyměňte starý za nový a získejte bonus 5 000 Kč
Samsung Galaxy S21+ 5G, 8GB/256GB, Black
24 372 Kč 29 490 Kč
Samsung Galaxy S21 5G, 8GB/256GB, White Sluchátka Samsung Galaxy Buds Live, bílá v hodnotě 5 499 Kč + Vyměňte starý za nový a získejte bonus 5 000 Kč
Samsung Galaxy S21 5G, 8GB/256GB, White
19 827 Kč 23 990 Kč
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, 16GB/512GB, Black Sluchátka Samsung Galaxy Buds Live, černá v hodnotě 5 499 Kč + Vyměňte starý za nový a získejte bonus 5 000 Kč
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, 16GB/512GB, Black
31 397 Kč 37 990 Kč

Recenze: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G – bez kompromisů

autor: Saša Ševčík

Má nejlepší fotoaparát z celého rodu, zároveň se pyšní líbivým vzhledem a špičkovým výkonem. Řeč je o chytrém telefonu Galaxy S21 Ultra 5G, který aktuálně představuje to nejlepší v nabídce společnosti Samsung.

Hned zkraje letošního roku uvedla společnost Samsung na trh tři nové vlajkové lodi – smartphony Galaxy S21, Galaxy S21+ a Galaxy S21 Ultra 5G. Každá novinka má své nepopiratelné přednosti, verze se slůvkem Ultra v názvu toho ale vcelku pochopitelně umí nejvíc. Právě proto jsme se rozhodli ji důkladně otestovat. 

Přednosti telefonu Galaxy S21 Ultra 5G podle výrobce:

  • Vrcholné provedení v řadě S21.
  • Více výkonu a menší spotřeba s 5nm procesorem Exynos 2100.
  • Superrychlý 120Hz Dynamic AMOLED 2X displej.
  • Jemné rozlišení Quad HD+ 3200 x 1440 bodů (515 ppi).
  • Ochrana displeje nejodolnějším sklem Gorilla Glass Victus.
  • Podpora S Pen (prodává se samostatně).
  • Nejpokročilejší soustava fotoaparátů od Samsungu.
  • Záznam 8K Video Snap mění způsob a kvalitu snímání videa a fotografií.
  • Dokonale plynulá videa bez otřesů díky pokročilé stabilizaci.
  • Skvělé funkce pro denní i noční fotografii.
  • Rychlá ultrazvuková čtečka otisků v displeji.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Všechny tři novinky vedle sebe

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

 

Technické parametry

Testovaný model: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, 12GB/128GB, Silver

Displej: Zahnutý 6.8" displej Dynamic AMOLED 2X s rozlišením 3200 x 1440 bodů, 120 Hz

Procesor: 8jádrový procesor Exynos 2100 (1×2,9 GHz + 3×2,8 GHz + 4×2,3 GHz)

Operační paměť: 12 GB

Úložiště: 128 GB, paměťové karty nepodporuje

Zadní fotoaparáty: Wide: 108 Mpx, 1/1.33”, 0.8um (2.4um pro 12 Mpx fotografie), F1.8, laserový AF, OIS + Ultra Wide: 12 Mpx, 1/2.55”, 1.4um, F2.2 (120˚), AF + Telephoto 1: 10 Mpx, 1/3.24”, 1.22um, F2.4, OIS, 3x optické přiblížení + Telephoto 2: 10 Mpx, 1/3.24”, 1.22um, F2.4, OIS, 10x optické přiblížení

Přední fotoaparát: 40 Mpx F2.2 AF

Konektivita: Bluetooth 5.0, NFC, WiFi 6, GPS/Glonass/BDS/Galileo, USB Type-C

Další výbava: čtečka otisků prstů v displeji, podpora DeX a S Pen, zvuk AKG

Platforma: Android 11 s One UI

Baterie: 5000 mAh; podpora bezdrátového nabíjení a sdílení energie Qi, rychlé nabíjení

Odolnost: IP68

Rozměry: 165,1 × 75,6 × 8,9 mm

Hmotnost: 228 g

 

Představení smartphonu Samsung Galaxy S21 Ultra

 

Obsah balení

Je to trend, se kterým se evidentně budeme setkávat stále častěji – výrobci osekávají výbavu dodávanou k chytrým telefonům. A Samsung není výjimkou. Zatímco u předchozí vlajkové lodi jsme tak nalezli hromadu příslušenství, u novinky není součástí balení ani nabíječka. Kromě samotného telefonu naleznete v černé kartónové krabičce už jen návod k použití, bodák pro vysunutí rámečku se SIM kartou a kabel s dvěma koncovkami USB-C.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Balení telefonu

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Dodávané příslušenství

 

Vzhled a kvalita zpracování

Řada Galaxy S21 přichází s úplně novým designem, a pochopitelně to platí také pro vrcholnou verzi Ultra. Dominantním prvkem zadní strany je tak tzv. Contour Cut Camera, tedy ostrůvek s fotoaparáty splývající s kovovým rámem. Ten ještě více vynikne u pestrobarevných provedení. My jsme měli nicméně možnost testovat stříbrnou variantu, u které barevné odlišení zadní části a ostrůvku není tolik markantní.

Celkově působí design elegantně a moderně, testovanou novinku si s konkurenčními přístroji rozhodně nespletete. Vzhled je zkrátka unikátní. Kromě zmiňované stříbrné barvy je k dispozici ještě černá, která má být mimochodem tou nejčernější barvou na trhu. Zmiňované pastelové barvy jsou k mání pouze u verzí S21 a S21+.

Minimálně u stříbrné varianty neulpívají na zadní straně žádné otisky prstů, je totiž matná. Rozmístění ovládacích prvků je jinak standardní – fyzická tlačítka jsou na pravé bočnici, slot na SIM kartu pak vespodu společně s USB-C konektorem. Slot pro paměťovou kartu bohužel k dispozici není, výrobce tentokrát vsadil výhradně na vestavěnou paměť.

S ohledem na cenové zařazení to překvapí málokoho, nicméně pro úplnost dodejme, že kvalita zpracování se drží na špičkové úrovni. Všechny spoje na sebe korektně doléhají, nikde se nic neprohýbá ani nevrže. Odolné sklo nepokrývá pouze čelní stranu, ale také tu zadní, byť by celá řada uživatelů kvůli matnému provedení nehádala, že jde skutečně o sklo. Kovový rámeček je pak tradičně již kovový.  

Ke kvalitě zpracování ani použitým materiálům zkrátka nemůžeme mít vůbec žádné výhrady. Samozřejmostí je i zvýšená odolnost proti vodě a prachu IP68.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Testovaný telefon v celé své kráse

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Detailní pohled na fotoaparát na čelní straně

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Slícování jednotlivých částí je bez chybičky

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Smartphone působí díky zakřiveným bočnicím daleko tenčím dojmem

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Detailní pohled na zakřivení jedné z bočnic

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Protilehlá strana

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Detailní pohled na ovládací tlačítka na jedné z bočnic

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Vrchní bočnice je dokonale hladká

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Spodní strana telefonu ukrývá reproduktor i USB-C konektor

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Protilehlá strana pak slot na SIM kartu

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Rámeček pojme dvě SIM

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Zadní strana telefonu

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Detailní pohled na optiku na zadní straně

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Fotoaparát vystupuje nad zadní stranu telefonu

 

Ergonomie

Z celé řady Galaxy S21 je provedení Ultra největší. Jedním dechem se ale sluší dodat, že verze Galaxy S21+ je jen o trochu menší. Přestože je plusko tenčí, verze Ultra své proporce velmi dobře maskuje. Je to pochopitelně dáno tím, že přístroj má zakřivené bočnice na přední i zadní straně.

Díky zaobleným bočnicím se mimochodem přístroj i velmi dobře drží v ruce, neboť především zadní strana kopíruje přirozený ohyb lidské ruky. Případní zájemci ale musí počítat s tím, že o žádného drobečka nejde, což naznačují rozměry 165,1 × 75,6 × 8,9 mm a hmotnost 228 g.

Operační systém Android je v podání Samsungu díky rozhraní One UI uzpůsoben tak, aby bylo vše hezky po ruce, tedy ve spodní části obrazovky. K celkové ergonomii tak nelze mít výhrady, právě naopak – zaslouží si pochvalu. Ovládat velkou obrazovku jednou rukou není v praxi žádný problém, ale nepočítejte s tím, že byste palcem ruky dosáhli až na protilehlý horní roh.

Pozornější čtenáři si patrně již na snímcích výše všimnuli, že kvůli fotografické výbavě je ostrůvek s objektivy o trochu více vystouplý, než bývá zvykem. Vadit vám to může ale jen ve chvíli, kdy budete telefon používat bez pouzdra, neboť telefon například na stole neleží rovně. S pouzdrem se ale zadní strana srovná do jedné roviny.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Všechny tři novinky vedle sebe

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Porovnání Samsung Galaxy S21 Ultra (stříbrný) a Galaxy S21+

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Porovnání Samsung Galaxy S21 Ultra (stříbrný) a Galaxy S21+

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Navzdory větším proporcím padne telefon dobře do ruky

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Zadní strana telefonu

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Detailní pohled na zakřivenou zadní stranu

 

Kvalita displeje

Galaxy S21 Ultra je vybaven displejem Infinity-O s technologií Dynamic AMOLED 2X. Jak již bylo uvedeno výše, jde o panel s úhlopříčkou 6,8 palce a rozlišením WQHD+, tedy konkrétně 3200 x 1440 pixelů. Výrobce se chlubí tím, že panel nabízí 100% barevný objem a o 50% větší kontrast než předchůdce.

Především herní fandy nicméně bude nejvíce zajímat, že obrazovka nabízí 120Hz obnovovací frekvenci. Obraz je v praxi díky tomu až neskutečně plynulý, což ocení především hráči při nejrůznějších esportových titulech. Přestože většina lidí bude brát Galaxy S21 Ultra jako pracovní náčiní, směle může – i díky špičkovému výkonu – konkurovat plnokrevným herním smartphonům.

Vyzdvihnout si v otázce hodnocení dotykového panelu zaslouží také funkce Eye Comfort Shield, která snižuje množství modrého světla, aniž to mělo dopad na kvalitu barevného podání, a umožňuje tak příjemnější sledování obsahu.

Ale zpět k použitému panelu. V praxi barevné podání působí až neskutečně věrným dojmem, například nejrůznější malby v dostatečně vysokém rozlišení vypadají na obrazovce skutečně jako namalované. Bez sebemenší chybičky jsou také pozorovací úhly, obraz se nijak nedeformuje při pohledu prakticky z jakékoliv strany. Velmi dobrá je i čitelnost na ostrém slunci, za což testovaný kousek vděčí především dostatečné intenzitě podsvícení.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Displej je zakřivený

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Detailní pohled na jednu ze zakřivených bočnic

 

Stejně jako u předchozích generací zakřivená obrazovka neslouží pouze kvůli designovému efektu, ale má také své funkční využití. Na zakřivené bočnici je možné zobrazovat nejrůznější informace. Například ve vypnutém stavu informační panel s hodinami a dalšími informacemi. Pokud telefon v noci odložíte na noční stolek, díky zkosenému displeji uvidíte neustále hodiny, podobně jako na klasickém budíku.

Vhod přijde zakřivený panel i pokud jej otočíte směrem dolů. Stále totiž můžete vidět, že se na něm něco děje. Na desce stolu zkrátka půjde vidět odlesk displeje. To přijde vhod například při funkci Mých pět, do které si můžete přidat pět oblíbených kontaktů. Každý z nich přitom odlišíte jinou barvou. Pokud vám některý z vámi vybraných kontaktů volá, telefon začne problikávat na stole a vy díky barevnému odlišení přesně víte, kdo to je, aniž byste museli mít zapnutý zvuk, nebo se nechali rušit velkým zářícím displejem.

Kromě pěti oblíbených kontaktů je možné na jednu z bočnic připevnit také seznamy oblíbených aplikací či úkolů. Stejně tak si je možné nechat v přehledné liště zobrazovat aktuální zprávy. Další panely je možné snadno doinstalovat, nechybí mezi nimi například kurzy aktuálních akcií, rychlé přepínání uživatelských režimů, kompas ani předpověď počasí.

Displej mimochodem podporuje vůbec poprvé v historii také chytrý stylus S Pen, který byl doposud výsadou pouze řady Note. A díky němu se pracovní nasazení tohoto telefonu může posunout na úplně novou úroveň. S Pen se nicméně prodává samostatně.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Přímý pohled na displej

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Postranní pozorovací úhly

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Postranní pozorovací úhly

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Postranní pozorovací úhly

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Postranní pozorovací úhly

 

Výkon, operační systém a zabezpečení

Samsung Galaxy S21 Ultra představuje aktuálně to nejlepší v mobilním světě, pokud se tedy budeme bavit o výkonu. Je to zásluha především procesoru Exynos 2100, který je přímým konkurentem Snapdragon 888. Podle některých testů je dokonce model od Samsungu výkonnější. My jsme zatím neměli možnost Snapdragon 888 testovat, a tak nezbývá než konstatovat, že Galaxy S21 Ultra je tím nejvýkonnějším, co nám v redakci zatím prošlo rukama.

Hlavní předností novinky je především vyspělá procesní technologie EUV 5 nm. Díky ní je možné v praxi volit mezi dvěma výhodami – buď o 20 procent nižší spotřebou energie, nebo o 10 % vyšším celkovým výkonem zařízení v porovnání se starší technologií 7 nm. Kromě toho nový čip nabízí vylepšenou práci s cache pamětí. Osmijádrová jednotka CPU se chlubí vylepšenou tříclusterovou strukturou tvořenou jediným jádrem Arm Cortex-X1 s taktovací frekvencí 2,9 GHz, třemi špičkovými jádry Cortex-A78 a čtyřmi úspornými jádry Cortex-A55 má v porovnání s předchůdcem vyšší výkon o více než 30 procent.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Hodnocení AnTuTu

 

To potvrdila i benchmarková utilita AnTuTu, která udělila testovanému kousku skóre 648 255 bodů. Vysoký výkon samozřejmě není pouze zásluhou použitého čipu, ale také dostatkem systémových prostředků. Testovaný kousek měl k dispozici 12 GB operační paměti a 128GB úložiště, v prodeji je nicméně také vrcholná varianta se 16GB pamětí a 512GB úložištěm, která bude takřka jistě ještě o něco výkonnější.

Výkon je pochopitelně dostatečný i na to, aby telefon nabídl plnou podporu pro technologii DeX. Díky tomu je s ním možné pracovat podobně jako se stolním počítačem. Stačí jej připojit k monitoru společně s klávesnicí a myší, případně můžete také využít displej telefonu jako touchpad. Jak to funguje v praxi, jsme si ukázali již v jedné z dřívějších recenzí monitoru Samsung Smart M7.

S ohledem na použitý hardware patrně nebude příliš velkým překvapením, že pod taktovkou operačního systému Android je odezva operačního systému bleskurychlá. V podstatě ani při spuštění několika aplikací nejsou poznat jakékoliv známky zpoždění. V současnosti tedy neexistuje hra nebo program, pro který by byl výkon novinky nedostačující. Naopak, prakticky všechny hry je možné hrát na vysoké rozlišení a s maximálními možnými detaily.

Operační systém Android si výrobce předělal k obrazu svému, přístroj využívá nové rozhraní One UI. Čistý a minimalistický design této grafické nadstavby umisťuje nejrelevantnější obsah ve spodní polovině obrazovky, což je přirozenější a pohodlnější v případě držení jednou rukou. Díky odstranění zbytečných a rozptylujících prvků se uživatel může lépe soustředit a rychleji se ve svém telefonu orientuje, jak je vidět na některých snímcích níže.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Uzamčená a úvodní obrazovka

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Nainstalované aplikace

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Oblast rychlého oznámení a nastavení

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Internetový prohlížeč; Prostředí fotoaparátu

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Počasí; Postranní panel

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Prostředí telefonu; SMS a virtuální klávesnice

 

Multimediální výbava

Chytrý telefon Galaxy S21 Ultra patří k tomu nejlepšímu také v otázce zvukových schopností. K dispozici jsou stereofonní reproduktory, které nabízí opravdu hutný a vyvážený zvuk, však je také stejně jako u loňských modelů pomáhali kalibrovat experti společnosti AKG a jejich podání audia je podporováno také technologií Dolby Atmos.

Je jedno, zda chcete poslouchat hudbu nebo sledovat filmy, stereo reproduktory uspokojí v tomto ohledu i náročnější posluchače. Jeden reproduktor je umístěn na spodní hraně telefonu, hned vedle USB-C portu, druhý pak nad dotykovým displejem. Případní zájemci musí nicméně počítat s tím, že novinka přišla o klasický sluchátkový konektor jack 3,5 m, místo něj se spoléhá na rozhraní USB-C a na bezdrátovou technologii Bluetooth.

Žádná sluchátka však součástí balení nejsou, což je rozhodně škoda. K předchozím vlajkovým lodím totiž byl vždy přibalený prémiový model od společnosti AKG.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Detailní pohled na reproduktor na spodní straně

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Přední fotoaparát

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Fotografická soustava na zadní straně

 

Snímky výše jsme se plynule přesunuli k další části recenze – ke kvalitě fotoaparátů. Ty totiž patří k největším přednostem testovaného kousku a bude to jeden z hlavních důvodů, proč nároční uživatelé upřednostní verzi Ultra před dvěma dalšími modely z tohoto vrhu.

Konkrétně se vepředu nachází přední fotoaparát s rozlišením 40 MPx s autofokusem a se světelností F2.2. Vzadu pak nalezneme čtyřnásobný fotoaparát, jehož sestava je následující:

  • Wide: 108 Mpx, 1/1.33”, 0.8um (2.4um pro 12 Mpx fotografie), F1.8, laserový AF, OIS
  • Ultra Wide: 12 Mpx, 1/2.55”, 1.4um, F2.2 (120˚), AF
  • Telephoto 1: 10 Mpx, 1/3.24”, 1.22um, F2.4, OIS, 3x optické přiblížení
  • Telephoto 2: 10 Mpx, 1/3.24”, 1.22um, F2.4, OIS, 10x optické přiblížení

V praxi patří především hlavní fotoaparát na zadní straně k tomu nejlepšímu, co jsme měli možnost v uplynulých letech testovat. Subjektivně nám přišly především momentky za horších světelných podmínek lepší než u modelu Huawei Mate 40 Pro, který se přitom pyšní titulem nejlepšího fotomobilu na trhu. Mnoho uživatelů by patrně na první pohled ani nehádalo, že jde o fotografii z mobilu, ale spíše z nějakého pokročilého kompaktu.

Překvapivě schopný je také zoom, tedy ten optický. Pokud přiblížíte focený objekt třikrát či 10krát, drží se kvalita snímků na velmi vysoké úrovni, neboť je stále ještě používána optika. Díky rozšířenému 100násobnému zoomu, který výrobce nazývá Space zoom, můžete displej mobilu používat v podstatě jako dalekohled – přiblížíte i takové detaily na velkou vzdálenost, kterou běžným okem nemáte šanci zpozorovat. Samozřejmě kvalita snímků u digitálního přiblížení již není kdovíjak valná, ale podobně jsou na tom například i klasické ultrazoomy využívající digitální přiblížení. A například ještě 30násobné přiblížení je vcelku obstojné, jak je vidět i z ukázkových snímků níže.

Kvalitu fotoaparátů můžete koneckonců posoudit sami díky ukázkovým snímkům níže. Nezapomněli jsme ani na ukázková videa, abyste mohli zhodnotit, jak si senzor na zadní straně vede v tomto ohledu.

 

>> Space zoom v akci <<

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Normální záběr (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Širokoúhlý záběr (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

3násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

10násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

 30násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

100násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Normální záběr (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Širokoúhlý záběr (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

3násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

10násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

30násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

100násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Normální záběr (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Širokoúhlý záběr (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

3násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

10násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

30násobný zoom (originál zde)

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

100násobný zoom (originál zde)

 

>> Ukázkové snímky ze dne <<

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek z předního fotoaparátu ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

 

>> Ukázkové snímky z noci <<

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ukázkový snímek ve vysokém rozlišení můžete stáhnout zde

 

>> Ukázková videa <<

Video ze dne

Video z noci

Video z noci

 

Výdrž baterie

Galaxy S21 Ultra nabízí akumulátor o velikosti 5000 mAh. V praxi by tak ani při svižnějším pracovním tempu neměl být problém obejít se bez elektrické zásuvky dva dny. Samozřejmě při hraní her nebo nonstop sledování videa při maximálním jasu dokážete baterii vyždímat za něco málo přes deset hodin, i tak jde ale o poměrně slušný výsledek.

Nová vlajková loď zvládá 25W nabíjení kabelem, díky čemuž je možné telefon dobýt z nuly na 100 % nabít za pouhou hodinu. K dispozici je také bezdrátové 15W nabíjení. Prostřednictvím zadní strany může telefon vlastní energii s dalšími zařízeními také sdílet – takto jde nabíjet například nositelnou elektroniku nebo klidně i druhý telefon (4,5 W).

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Testovaný telefon je dodáván bez nabíječky

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Detailní pohled na USB-C konektor

 

Klady a zápory

+ svěží a moderní design

+ špičkový výkon

+ skvělé fotoaparáty

+ povedené stereo reproduktory

+ nechybí 5G, WiFi 6 či eSIM

+ výborně optimalizované prostředí One UI v rámci Androidu

+ nadprůměrná výdrž (na takto výkonný telefon)

 

- větší rozměry nemusí vyhovovat každému

- v balení není ani nabíječka (to je ale trend poslední doby)

- nemá slot pro paměťové karty

 

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

 

Závěrečné hodnocení

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G je technologiemi nadupaný telefon, který nedělá kompromisy prakticky v žádném ohledu. Jde o špičkové zařízení v elegantním hávu, u kterého kromě vysokého výkonu dominuje také velmi schopná fotosoustava. Jednadvacítka představuje aktuálně to nejlepší, co je možné zakoupit – a to nejen z nabídky jihokorejského elektronického gigantu, ale napříč celým mobilním trhem.

To chci

Názory ostatních Geeků (1)

bahr0 BAH

Zoom

bahr0 28. 2. 2021 23:11

Ten zoom je naprosto úžasný. :O

Máš něco na srdci?

nahoru