Všechny komentáře k článku:BSA: Nelegální software se šíří nejvíce v malých firmách

Neni treba se vzrusovat

BSA je v CR neexistujici subjekt, nema zadna prava nejak potirat jakejkoli druh nelegality software v zadne jeho podobe, je to jen jakasi "spolecnost" parazitujici na slusnych lidech, do soukromeho sektoru stejne zadna organizace nebo subjekt zasahovat nesmi, takze piratstvi se v soukromem sektoru stejne nikdy nedostane, v pravnim/firemnim sektoru je ta kontrola mozna opet jen pomoci policie, nikdo jinej nez policie s povolenim (odbor hospodářské kriminality) do zadny firmy nemuze prijit a chtit ponekom aby mu ukazal jesi ma software legalne nebo nelegalne, navic prohlednout smej zase jen HW ktery patri dane firme

Možnosti
8 reakcí
poslední 22. 12. 2008 19:21

a cemu se divi ale .... vemte si kolik stoji normalni jednoduchy software na upravu fotek .. u nas, stoji 15 300 ... kolik stoji v zahranici? 3 tisice ... ted tu je otazka, cim to je? je to tim, ze cesi jsou v tomto oboru zatim ,,ne moc znaly" a tim toho take prodejci vyuzivaj ...

@kolii: trochu mimo misu ale nechce se mizakladat novej topic :) Takze nejvic nelegalniho software se stejne siri po skolach... nebo co myslite ?

@kolii: Nesouhlasim, kazdy ma moznost pouzivat SW zdarma, nebo za vyhodnejsi cenu. Osobne Microsoftu nic nedaruji a jeho SW nevyuzivam. Mam absolutni svobodu a jsem stastny :) Chapu, ze ne kazdy ma moznost (nebo chut) vzdat se urciteho SW - bohuzel ten by si jej mel zakoupit, pokud to jeho licence vyzaduje.

@cz_sperling: Souhlas. Cena Windows neni nijak drastická a co se týče softwaru tak je dnes freewarová alternativa skoro ke všemu. Dokonce i speciální softwary jako AutoCAD nabízeji studentské verze které jsou za pár kaček. Další možností je pak přejít na linux ;)

K vyse uvedenemu bych jen rad dodal:
co​​/kdo je vlastne BSA? viz:
http:​​/​​/www.e​​-komerce.cz​​/ec​​/ec.nsf​​/0​​/7FDCD0DD523A2BF9C1256C7100567EFF
(v clanku je spousta odkazu, ktere vam pomohou​​/nepomohou zjistit o teto radobyorganizaci vice​​)jak na BSA? napr. takto:
http:​​/​​/www.digisys.cz​​/bsa.htm

obavam se, ze asociace jako BSA skutecne nepotrebuje nejake zastoupeni v dane zemi. myslim, ze tohle maji dostatecne promyslene a spoluprace s pravni firmou jim k tomu, co delaji, staci.
mimochodem, jedine, co mohou udelat (a moc dobre to vi a delaji to) je prave ta spoluprace s policii. proc by meli zrovna oni delat nejake zatahy? od toho tu policie je.
neschvaluji jejich postupy, pokud jde o ruzne vyhrozovani, podporovani anonymniho udavacstvi nebo agresivni kampane, ale tvrdit, ze na nekom parazituji? nerkuli na slusnych lidech? cim? uz proto, ze neexistuji jako pravni subjekt, nemohou mit ani zadne prijmy. nepletes/te si to s OSA?

@destiny: a z ceho myslis ze zijou ? , za to udavacstvi a udavani i legalnich subektu maj od tech firem se ketrejma spolupracujou ne zrovna male penize, vpodstate jejich prace je neco jako pravnicina, tedy z vysouzene castky maji svoje procenta, a tech kauz kde pospinili firmy ktere nelegalni sw ani nemeli a nepouzivali, a co si nanich ty firmy vezmou ? nic, proste paraziti kdesi daleko co skodej tady unas

@Shap: je to seskupeni firem, takze zijou z prispevku tech danych firem (stejne jako treba sdruzeni vlastniku bytu...). firmy jsou pak na tom lip nez kdyby samy bojovaly proti piratstvi. jestli ma nekdo procenta z vysouzenych castek, tak je to pravnicka firma najata v dane oblasti, aby asociaci zastupovala, ale neni to asociace samotna.
jak uz jsem psal, vubec se mi nelibi jejich chovani a pristup, ale nemyslim si, ze tech "ublizenych" firem bylo nejake velike procento. navic nesmime zapominat, jakym zpusobem vznikne proverovani legalnosti SW - udanim, coz muze byt i ze vzteku, pomsty ...

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady