Všechny komentáře k článku:BSA: Nelegální software se šíří nejvíce v malých firmách

Nemorální BSA

Tato "organizace" působící v Česku jen prostřednictvím zástupců bez špetky odpovědnosti za své nemorální chování podněcující k nedůvěře a udavačství, by neměla dostávat ani špetku prostoru mezi tiskem a už vůbec nikoliv na webech prodejců výpočetní techniky a software. Pokud hodlá CZC dávat na svém webu prostor BSA, nemám zájem zde dále nakupovat.
Všichni dobře víme, že BSA, placená především monopolním Microsoftem a jinými softwarovými giganty, se snaží uživatele přimět k pořízení komerčních verzí programů těchto firem, a dále tak zastínit alternativní software pod licencemi GPL nebo GNU. A to není cesta k vytvoření zdravého konkurenčního prostředí.

Možnosti
5 reakcí
poslední 16. 12. 2008 0:01

to je proto, že v oblasti IT neexistují zákony které by jasně definovali nějaké základní prostředí, stačilo by aby výrobci HW museli podporovat i další operační systémy, ne jen jeden. Také by bylo dobré aby microsoft jasně definoval své prostředí, většina firem která vyvíjí SW zjišťuje jak vlastně widows fungují a co od nich mohou čekat...

@sonny21: S tim se neda nez souhlasit. MS ma monopol, tak by ze zakona mel dodavat vyvojarum kvalitni dokumentaci. Navic bych ze zakona zakazal prodavat pocitac jakozto polozku zbozi s nainstalovanym operacnim systemem. Pokud by zakaznik OS k pocitaci chtel, sam by si ho pridal jako dalsi polozku a pokud by ho nechtel, dostal by jen samotny pocitac. Tim by dostaly sanci i alternativy k M$ produktum.

Bohužel s Vámi musím souhlasit. BSA by neměla mít prostor nikde, a zde už vůbec ne. Vůbec je divné psát o BSA jako o organizaci, když to vlastně ani žádná organizace není...alespoň ne u nás.

@wormak: Jsou to hov*da! Nic víc o nich říci nejde, stejně jako OSA.

@wormak: Pche, organizace. Je to parta lidí, KTERÁ BEZ PRÁCE VESELE ÚČTUJE PENÍZE ZA SNAHU A TALENT JINÝCH! Je to bohoužel tak, jinak se to nazvat ani nedá, a to že tu sprostě vystrkuje rohy je opravdu na zvracení.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!