Všechny komentáře k článku:Celý listopad kupujte Apple tablety a notebooky na splátky bez úroků a navýšení

IPad mini 4

V zari vysel ipad mini 4. Je to vyborny tablet - rychly, vydrzi 10 hodin, ma nadherny display a reproduktory zlepsili tak ze uz nemusite pouzivat bluetooth speaker kdyz se divate na film. Je hezky maly, da se drzet v jedne ruce. Kovovy telo a kulate rohy davaji hezky pocit pri drzeni.No nekupte to. Moc se mi libi.

Možnosti
7 reakcí
poslední 6. 11. 2015 7:49
Ověřený GEEK - level 3

Rozhodně mám iPad Mini jako jeden z kandidátů do rodiny.
Ale chválit reproduktory? Ale fuj, vždyť jsou furt mono na jedné straně.

@BERNADIC: Jsou stereo. To ze jsou jen na jedne strane trochu vadi pri prehravani filmu, ale zase mne vice vyhovuje mit reprak nahore pri hrani her nastojato. Novy iPad Pro uz ma 4 reproduktory a aktivni stylus. Mini je strasne slim & sexy, velmi snadno se s nim manipuluje kdyz ho drzim v jedny ruce a druhou pres nej sweepuju tak si pripadam jak v harry potterovi. Fotky dela ostry i kdyz oproti iphone 6 jsou tmavsi.mini 4 se mimoradne povedl, je to hezky digitalni notysek. Je dobry i jako doplnek k notebooku, kdy prida "screen space" - na notebooku mam otevreny email ktery pisu a na mini se divam na www stranky kterych se tyka. Je to mnohem prirozenejsi prace nez si je prehazovat na male notebook obrazovce.

Ověřený GEEK - level 3

@hsn10: Nevím, asi je to tím, že oblast technologií sleduji už delší dobu, ale sexy nebo srovnávat s harrym potterem? Čip s dotykáčem, pohaněný mobilním OS pro mě představuje pramálo magického.
Jinak reproduktory jsou asi tak stereo, jako je soudbar od razeru 7.1. Pokud není mezi levým a pravým kanálem žádná separace = mono = iPad (vyjma Pro).
+ Vzhledem k tomu, jak funguje mutli tab na IOS, Androidu nebo Windows, tak děkuji pěkně, ale pokud mám možnost, vždy raději použiju notebook nebo stolní PC.
Příliš ci cením egnonomie.
+ K definici notýsku chybí právě ta schopnost pořizovat poznámky. Snad iPad Pro značí posun k lepšímu rozšíření aktivních stylusů v nových modelech iPadů.

@BERNADIC: Kouzelna je na tom kombinace nekolika veci ktery dohromady davaji krasnou user experience: 1. Vyborny display, 2. Nelaguje to 3. Velmi hezka gesta - treba v safari jak se prepinaji taby 4. hry na tom bezi naprosto plynule 5. velky display proti telefonu 6. hezky design 7. pohodlny na drzeni v ruce3/4 roku jsem mel adroid Galaxy Note 10.1 protoze se mi nezdal ipad mini 3 vhodna koupe. Byl jsem neustale nastvany jak to laguje a aplikace padaj, mel 32 GB a kartu ale zdaleka ne vse ji umelo pouzit, topilo to jak prase a vydrzelo to tak 3-4 hodiny bezne prace, pri hrani her 2 hodiny. Nejvetsi muj vykon byl ze jsem to vzteky nerozmlatil. 128 GB LTE mini 4 je genialni, tam neni problem naprosto s nicim, prave to je na tom to kouzelne - UX se nikde nezadrhava proste v pohode pracujete. Na tom adroidu se treba system rozhodl ze bude aktualizovat aplikace a cele se to behem aktualizaci na pozadi zpomalilo ze prohlizec neuveritelne lagoval a trvalo to treba 10 minut.

Ověřený GEEK - level 3

@hsn10: Asi je to tím, že jsem měl po 14 dnů k testování Note 10.1 a sám vlastním Note 10.1 2014, běžícím na androidu 5.1.1, ale Vaše zkušenosti nemůžu potvrdit.To stejné v podstatě můžu napsat o svém tabletu - 1. výborný displej (barevně horší jak novější Mini4, zato jemnější ... každému co víc vyhovuje), 2. nelaguje, 3. gesta nepoužívám, tak nemůžu soudit (mám je vypnutá v nastavení), 4. hry běží plynule, 5. malý displej (jen 10.1 palce), 6. dizajn nevím, je to obdelník se třema tlačítkama, 7. drží se dobře.Tak jako tak sháním nový tablet - dva konkrétně - jeden pro sebe, jako náhradu za prakticky znárodněný vlastní tablet a druhý do rodiny.
Jedno je jasné: Samsung to nebude. Ne proto, že bych s ním nebyl spokojen, protože jsem si ho uvedl sám k obrazu svému, ale pro špatnou oficiální softwarovou podporu.
Apple je rozhodně kandidátem v obou případech - Mini do rodiny, Pro pro mě ;)
Ale jak říkám, ač jsem Apple tablet nějakou dobu používal, tak mi přijde přinejmenším srovnatelný s androidími alternativami. Problém androidu vidím jen jednom, tablety s ním vyrábí každý a najít dobrého výrobce, který se ně dobře stará, je otázka delšího hledání.
Klasický případ uzavřené vs otevřené platformy ;)PS: Když jste nakousl Harryho Pottera, tak ta nová knižní verze pro ios nevypadá vskutku zle.

@BERNADIC: Ipad pro ten bude vyborny na sledovani filmu, cteni knizek, na strategicke hry a produktivitu. Taky premyslim ze bych si ho koupil a vyhledove s nim nahradil z vetsiny notebook.Ja mel s tim prechozim tabletem spousty problemu. Spokojeny jsem byl jen prvni tri tydny kdyz jsem ho malo vyuzival a spis se jen seznamoval s tim jake aplikace pro to jsou a jak to v praxi vyuzit, protoze to byl muj prvni tablet. Kdyz jsem ho pak chtel vyuzivat naplno tak se objevilo spousty problemu. Treba mne zacalo vadit jak je udelany GPS, aby mne nabehlo do 15 sekund, bylo potreba spustit specialni aplikaci a v ni dat refresh agps data. Jinak to trvalo tak 2-3 minuty nez se to chytlo behem toho byla navigace nepouzitelna. Obcas se stavalo ze GPS neslo vubec a musel jsem udelat restart. S elektronickym kompasem jsem mel problem ze mi zacal ukazovat asi o 90 stupnu jinak a nenasel jsem tool na jeho prekalibrovani, bylo potreba zarizeni kompletne preinstalovat nebo rootnout. Nic z toho se mi nechtelo abych nemusel znova nahravat aplikace, tak jsem to tak nechal. Pouzival jsem antivirak a nejaky cistici program a stejne to moc android nezrychlilo. Takze jsem ho nemohl pouzivat tak jak jsem si predstavoval kvuli chybam.
Protoze format tablet se jako doplnek ke kombinaci telefon/notebook ukazal jako smysluplny, dost veci je na tom rychleji udelano nez na notebooku a vetsi display oproti telefonu je vyrazny plus pro nektere aplikace - web, cteni knizek. mapy; tak jsem si koupil vyrobek od apple protoze jsou s nim uzivatele spokojeni a opravdu nic z problemu ktere mne tak trapily iPad nema, synchronizace s pocitacem pres cloud - kalendar, poznamky je okamzita tak do 2 sekund, navic kdyz dam odlozit alarm na pocitaci tak se odlozi i na tabletu.S iPad 128 GB verzi jsem moc spokojen, nemusim setrit mistem, vydrz je vyborna - kdyz nehraju hry vydrzi i 3 dny, funguje to naprosto spolehlive a nahral jsem si tam vsechno co jsem potreboval - hodne knizek, hudebni software, interaktivni atlasy a klice kytek, stromu, ptaku, software pro delani muziky, spoustu textu k pisnickam, hodne not, kreslene pohadkove knizky pro deti (asi 50), software pro leteckou navigaci co jede pres interni GPS; ten je moc hezky, kupodivu interni gyroskop je po kalibraci presny +- 1 stupen, takze se da podle nej letat a GPS s dobrym signalem ma presnost tak 2 metry a nevycerpava moc baterku. Digitalni kompas ten presny pro leteckou navigaci bez GPS neni.Rozhodne iPad doporucuji.

Ověřený GEEK - level 3

@hsn10: Je škoda, že jste měl takovou smůlu na vadný kus svého tabletu.
Sám např. pro navigaci používám Sygic - testoval jsem ho i na zapůjčeném Note 10.1 a mám jej i teď na Note 10.1 2014 ed. Určení polohy je vetšinou otázka jednotek sekund, i v budově se občas chytne.
Antivir jsem zatím na androidu nezkoušel, samotnému mi spíše přijde, že takový software vede ke zpomalení, snížení výdrže baterie apod. ... tzv. antivir pro android (a většinu jiných OS) splňuje spíš definici viru.Sám plánuji použít případný iPad Pro (taky 128GB verze :) pro nahrávání v kombinaci Focusrite iTrack Solo + Sennheiser MK 8.
Dle videí a návodů to vypadá jako vcelku schopné kombo. Snad mě nečeká nějaké nemilé překvapení při následném zpracování v audacity apod. Nerad bych řešil nějakou Applovinu při práci s formáty, ale věřím ... doufám, že to bude vyřešené dobře. Snad nebude třeba používat ten příšerný iTunes, to je jak software z doby pravěku - příšerné UI, žádné nastavení, atd.Už se těším na dlouhodobé zkušenosti.PS: Interaktivní knížky pro děti jsou dle mého názoru nejlépe zpracovaný a nejužitečnější software pro Android i iOS ;)

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!