Všechny komentáře k článku:Dvanáct vánočních podvodů, které zneužívají hackeři na internetu

Lepší to už nebude....

1.Podvodná charita - vzhledem k tomu, že platím daně, tak na charitu nepřispívám.Když má stát na zbrojení, nadprůměrná ohodnocení svých zaměstnanců za "práci/nepráci" a hlavně na "výhody" členství v "EU",tak musí mít zákonitě i na charitu.
Navíc by větší měrou měly přispívat ekonomicky velmi silné firmy mediálně dobře známé, kterým na jejich bohatství všichni nemalou měrou přispíváme - v tohle jsou naše příspěvky na charitu již bohatě zahrnuty.
Toť k charitě vše.
2.Bankovní podvody - Bankovnictví přez i-net nepoužívám - není a nikdy nebude dokonalé.
3.E-Pohlednice...V majlu mám vypnuté zobrazení HTML obsahu, navíc je nestahuju do PC,ale otevírám až na serveru.Na odkazy v majlu nikdy neklikám - maximálně si je,když už, zkopčím a otevřu jako nový list (s vypnutým JS a cookies - default all off) - následně mažu cache prohlížeče.
4.Falešné účtenky - viz 2/ a 3/ + kontrola pravosti uvedených linků + telefon
5.noví přátelé - upozorňovací e-majly z fór pokud možno blokuji (navíc tam vždy uvádím e-adresy, které vůbec nepoužívám) a hned je o problém míň :)
6. Rizika vyhledávání - JAVU nepoužívám,mám vypnutý JS,pluginy,logování,identifikaci OS,prohlížeče,používám často proxy,využívám služeb firewallu(ne XP!),antiviru,antispywaru a hlavně můj oblíbený HijackThis,mám celkem rozsáhlý filtr šmejd adres pro prohlížeč,nepoužívám zásadně MSIE => nebezpečí = téměř 0.
7.Internetové kavárny a bezdrátové sítě - viz 6/ 2/
8.Hesla - viz 6/ + různá hesla nad 12 znaků s kombinací znaků,čísel a písmen "+-/*1dA_"
9.Podvody v internetových aukcích - internetové aukce nevužívám - sázím na ověřenou jistotu
10. Vánoční přílohy a spam - viz 3/ a 5/ + spam filtr na serveru
11.Krádeže identity online - patrně největší problém, protože tomu ze své strany zabránit nemohu a administrace serveru i přez vynaložené úsilí tomu také trvale zabránit nemůže - vždy se najde nějaká díra do systému - je to vše plně v rukou administrace serveru a tvůrců webových aplikací/zabezpečení/.(Jeden člověk to vymyslel,další to vylepší,po něm zase další...)
12.Krádeže notebooků - tchýně nebo pitbull zavřenej v autě je myslím ten nejlepší bezpečnostní systém :)))Vánoční/nevánoční...pozor se musí dávat vždy.;)

Možnosti
5 reakcí
poslední 24. 12. 2008 0:53

Co se týče charity tak souhlasím zvlášť s těmi firmami. Jak říká Gates: ,,Člověk, kterému bylo umožněno společností zbohatnutí, je společnosti zavázán a měl by se snažit jí to vracet."

Ad 6 - co má používání Java apletů společného s bezpečností? JS ano, ale Java ne. proč myslíte, že ji používají an portálech internetového bankovnictví?

@mervart: Pokud používáš JAVu a jsi připojen přes nějaký anonymizér (nebo ne), tak JAVA "nabonzuje" i Tvou vnitřní IP - tzn.odesílá ji spolu s adresou proxy serveru (nebo s Tvou venkovní IP ) - přitom ignoruje vlastní pevné nastavení adresy proxy.Pokud jsi za routerem a využíváš jeho DHCP službu, tak je to celkem jedno, ale pokud ne, tak se na server odesílá nejen IP proxy serveru (či Tvoje pravá venkovní IP), ale i Tvá pravá vnitřní adresa.Z toho důvodu ji používají na portálech internetového bankovnictví, aby ověřili přístup uživatele a jednoznačně ho identifikovali. Můžeš si to ostatně otestovat třeba na http://www.stayinvisible.com/cgi-bin/iptest.cgi.
Při použití JAVy proto zcela anonymně surfovat nelze. ;)

@X.TRON: O tom jsem v životě neslyšel, díky. Ne že by mě to nějak trápilo, ale jako vývojáři v Javě se mi to může hodit.

jj peknej navod jak na to byt paranoidny, co clovek dneska asi fakt musi byt

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady